family 2923690 1920
|

Hoe bespaar je op je boodschappen?

Iedereen kent het wel, je staat bij de kassa en de medewerker komt met het bedrag ‘’71 euro en 50 cent alstublieft!’’ en dan denk je toch bij jezelf, ‘maar zoveel had ik toch niet gehaald?’ en ‘Vroeger vulde ik een hele boodschappenkar voor 50 euro!’. Als je je hierin herkent kan ik je een aantal tips en tricks geven om beter om te gaan met je boodschappen budget.

family 2923690 1920

Wie is nou echt de goedkoopste?!

Elke supermarkt erkent zichzelf als ‘de goedkoopste’ supermarkt als ze zich vergelijken met concurrenten. Dit doen ze heel slim door specifieke producten die inderdaad goedkoper zijn dan bij concurrent nummer 1, te presenteren in een tabel naast elkaar. Zo doen ze dat voor ongeveer 20 producten en naar aanleiding van zo een lijst kan je al gauw denken ‘Dat zijn items die ik vaak gebruik! Daar ga ik boodschappen doen!’ Maar niets is minder waar, want het komt vaak voor dat ‘de goedkoopste’ supermarkt met zijn lijstje toch duurder is bij concurrent nummer 2 of 3 of 4 etc. Zo zie je maar weer dat een echt goedkope supermarkt niet bestaat. Daarnaast kiest ‘de goedkoopste’ supermarkt producten uit waarvan zij weten dat die goedkoper vallen dan andere supermarkten bijvoorbeeld pindakaas, maar is hun chocopasta weer een tikje duurder vergeleken met de andere supermarkten.

Lijstjes regime

Een goede manier om binnen je boodschappen budget te blijven is door een boodschappen lijstje te maken. Een boodschappen lijstje dient namelijk niet alleen om te onthouden wat je nodig hebt. Het is voor vele redenen ook een manier om je boodschappen te organiseren, namelijk:

  1. Door een boodschappen lijstje te maken weet je hoeveel je gaat uitgeven.
  2. Door een boodschappen lijstje te maken kan je gerichter te werk gaan tijdens het boodschappen en ben je sneller klaar.
  3. Door een boodschappen lijstje te maken organiseer je wat je nodig hebt voor 7 dagen, waardoor je uiteindelijk minder tripjes naar de supermarkt hoeft te doen.
  4. En misschien wel de belangrijkste! Door een boodschappen lijstje te maken hoor je in principe alleen uitgaven te doen aan dingen die in het lijstje staan, dus niet aan leuke andere producten die je tegen komt tijdens je boodschappen!

Aanbiedingen en folders

Wat je misschien wel het meest oplevert is het volgen van aanbiedingen en folders van de folderbode. Wanneer je dit doet kan je namelijk het beste van het beste uit je budget halen aangezien je veel geld bespaart. Een aanbieding waar een product van 1 euro 40 naar 99 cent gaat levert je al gauw bij 20 producten, met een zelfde soort aanbieding, 10 euro minder op! Daarnaast zijn aanbiedingen elke week anders. Hierdoor kan je variëren in je eten dat je in de aanbieding koopt. Tevens kan je ook een voorraadje aanleggen van je aanbiedingen. Supermarkten gooien al gauw 3 voor 2 euro of 2 voor de prijs van 1 in hun folder. Hierdoor bespaar je de weken erna ook op je boodschappen.

Aanbiedingen en folders volgen kan, sinds het internet en het online boodschappen doen, tegenwoordig ook op het internet. Neem een voorbeeld naar de Plus folder die elke week dat de folder uitkomt, geupdate wordt.

Besparen op producten zelf

Als laatste tip kan je ook besparen op het soort product die je koopt. Een supermarkt heeft namelijk naast het A-merk, waarschijnlijk ook het B-merk, het C-merk en zelfs een huismerk in de schappen staan. Een A-merk product valt vaak hoog in de prijzen terwijl een C-merk of huismerk misschien lager in aanzien staat, maar de daad net zo goed verricht krijgt. Daarnaast slaat een C-merk of huismerk ook de spijker op de kop door nog eens goedkoper te zijn.

Een andere manier om te besparen op je producten is door bijvoorbeeld eten te maken dat minder duur is dan andere gerechten. Iedereen weet namelijk dat vlees duur is, dus een karbonaatje op je bord of een biefstukje in je buik kan al gauw 3 tot 5 euro per dag kosten. Voor dit geld kan je ook een lekkere pasta carbonara maken voor 4 personen.

  • pasta
  • kaas
  • spek reepjes
  • kookroom
  • zout en peper

Voila je carbonara pasta is klaar!

Zo zie je maar weer dat je op vele manieren op je boodschappen kan besparen en dat je hiervoor ook een beetje planning nodig hebt. Maar als je daardoor een keertje extra uit eten kan in de maand of meer tijd hebt voor je familie. Daar kan ik alleen maar op zeggen: doen!


Eerder geschreven blogs

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten