3758 832d2d1e9a083d4ea830b14cbc11d410 scaled

Het Muiderslot in de herfst bezoeken | gezinstip

Zelf ben ik helemaal gek op kastelen en alle geschiedenisverhalen rondom kastelen. Als kind verslond ik boeken over ridders en jonkvrouwen. Nu er net een persbericht over Rijksmuseum Muiderslot in mijn mailbox beland, besluit ik spontaan er een korte blog aan te wijden.

Wellicht heb jij ook prinsessen, prinsen of ridders als kinderen die zich graag laten onderdompelen in de geschiedenis van Nederland. Mijn dochter is de prinsessen hype gepasseerd, maar nu juist weer mega geïnteresseerd in de Geschiedenislessen. Onze Hidde is met anderhalf nog wat klein, maar ik houd een uitje deze herfst naar Muiden zeker in gedachten. Lees gerust deze blog voor wat inspiratie en bezoek het Muiderslot (of een ander kasteel met je gezin) deze komende maanden.

Het kinderboekenweek thema van dit jaar ‘toen en nu’ pas perfect!

Van 30 september tot en met 11 oktober 2020 is het Kinderboekenweek en het thema past perfect bij zo’n stokoud en springlevend kasteel.

Te doen:

  • gratis straattaal tours.
  • kasteelverhalen worden voorgelezen.
  • zondag 11 oktober wordt er muziek gedraaid van ‘toen en nu’ in het kasteel en de tuinen.

De maand van de geschiedenis heeft het thema Oost & West

In het Muiderslot wordt daar ook aandacht aan gegeven:

  • Op 9 en 30 oktober 2020 worden proeverijen met oosterse en westerse ingrediënten verzorgd door Historicus en kasteelkok Siebren.
  • op 24 oktober is er een unieke Muiderslot Mindful clinic onder leiding van Nitish, yoga master uit India.

Je kunt hier binnenkort voor reserveren.

Herfstvakantie 2020

Er wordt dagelijks in de herfstvakantie van alles georganiseerd. Elke dag zijn er workshops tussen 12 en 15 uur waar niet voor hoeft te worden gereserveerd. Denk aan creatieve workshops, theatervoorstellingen en toetertours. Daarnaast worden er doordeweeks herfst-tuinsafari’s georganiseerd voor kinderen van 5 t/m 11 jaar die 5 euro per persoon kosten. Reserveer hiervoor wel een tijdslot.

Ridders op het kasteel

Als in het weekend van 17 en 18 oktober de ridders van de Hanzecompagnie tijdelijk hun intrek nemen in het Muiderslot is alles echt in thema. Hiervoor wordt de entreeprijs 2,50 euro verhoogd, maar mag je wel echt genieten van Riddersferen, inclusief vechtpartijen, schietpartijen en het goedmaken. Ook kan je koken en proeven en veel te weten komen over het leven van de ridders en de oude ambachten uit die tijd.

Verjaardag van Amsterdam

Zondag 25 oktober wordt de 745e verjaardag van Amsterdam gevierd en trakteert het Muiderslot op rondleidingen en iets lekkers! Touristen uit het buitenland kennen het Muiderslot als Amsterdag Castle Muiderslot en dat is niet voor niets. In de tour wordt hierover uitleg gegeven.

Meer informatie en reserveren

Vergeet niet je bezoek te reserveren via de website van Het Muiderslot, dit uiteraard vanwege de wat beperktere capaciteit nu we rekening dienen te houden met het coronavirus. En check even of er voor het evenement van jouw keuze een extra reservering dient te worden gedaan.


Deze blog betreft geen samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten