Uk bewerkte afbeelding

Het is intens genieten met Uk | CO#38

De tijd vliegt. Daar is niets vreemds aan, maar met Uk in ons gezin sinds 12 april lijkt de tijd nog sneller te gaan dan hij al ging. Of is het wellicht het feit dat we naast deze kleine lieve man ‘ook’ nogal druk zijn?

Druk zijn met: een verhuizing voorbereiden? Heel veel reizen op en neer tussen twee huizen? Dat manlief vandaag al met zijn nieuwe baan in Nijmegen begint? Dochterlief nog maar 2 weken naar school gaat hier en dan zomervakantie heeft. Er wat afscheidsfeestjes zijn en worden georganiseerd.  Er veel geregeld dient te worden zowel privé als zakelijk. En er ook nog ergens tijd voor sociaal gedrag dient te worden ingepland? 
Uk bewerkte afbeelding

Intens genieten met Uk

Nog even en onze uk is 3 maanden oud. Hij ontwikkelt zich elke dag weer. Je verbaast je gewoon over hoe snel baby’s groeien (letterlijk en figuurlijk). Ook zijn flexibiliteit is van verbazingwekkende hoogte. Er wordt immers wat afgereisd tussen twee huizen op dit moment en hij ondergaat het gelaten. En niet enkel dat, hij groeit als kool. Eet, poept en slaapt goed. Communiceert heel duidelijk wat hij wil met zijn beperkte mogelijkheden. Huilt weinig en kan met geluidjes heel goed laten merken dat iets wel of niet bevalt. Het lachen is uiteraard een genot om te ervaren. De kirrende babygeluidjes maken elke dag een feest hier in Huize Only.

Ook het zien hoe dochterlief met haar broertje omgaat laat je hart geregeld een slag overslaan van liefde. We hebben dan ook echt een moedertje in de dop in huis, die we soms heel even rustig eraan moeten herinneren dat ze zijn grote zus is en niet zijn mama. 😉 Ze heeft zich in ieder geval nu al aangeboden als oppas voor over een paar jaar. Al zullen we dat haar nooit verplichten tegen die tijd.

De tijd vliegt

Hoe dan ook, de tijd vliegt hier letterlijk om. Zelfs de dagen met tropische temperaturen die mij persoonlijk nogal plat leggen qua energie en ik elke keer weer met lichtelijk wanhoop onderga. Zelfs die dagen vliegen om, want mijn geest is druk, ook als mijn lijf even niet wil. Het lijkt wel of alles wat sneller draait. Proberen de totale controle te houden heb ik al een tijd geleden opgegeven. 😉

Het zijn maar rare weken. Nu een week met vriendlief al in het nieuwe huis en wij in Enschede. Dametje naar school, zelf hier de verhuizing verder voorbereiden. Het gevoel geleefd te worden is een feit, maar het is te doen. Het helpt echt dat ik besloten heb het deels op me af te laten komen. Mijn drang naar perfectie heb ik dan ook even in de ijskast gestopt. De verhuizing zal niet perfect zijn voorbereid, het nieuwe huis niet perfect gereed en dus is de chaos her en der goed zichtbaar. Het is zoals het is.

Wat wel veel scheelt is dat we de verhuizing hebben uitbesteed en ik niet zelf alles hoef in te pakken (enkel wat we zelf in willen pakken aan persoonlijke zaken). Mijn lijf is fysiek na de keizersnede nog niet genoeg herstelt om alles zelf te willen doen. Je leert feitelijk op deze wijze jezelf deels over te geven aan. Je moet wel loslaten dat niet alles zal gaan zoals je zelf liefst hebt dat het gaat. Daarvoor dien je immers alles zelf te doen (en ook de tijd te hebben dit te doen).

Afscheid nemen

Dus pak ik op wat moet en daarna wat nog kan. De kinderen gaan hoe dan ook voor. Ik ben dan ook bezig met het regelen van een afscheidsfeestje voor dametje met een aantal klasgenootjes en ook voor ons zelf worden nog wat mensen uitgenodigd voor we vertrekken uit Overijssel. (Feestjes zijn een leuke ontspanning. Iets waar best behoefte aan is tussen de hectiek door.)

Een goed punt om deze blog af te ronden. Al zal er vast snel weer een update volgen vanuit Huize Only.

Lieve groet, Barbara


Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten