ambulance 1674877 1280

Mijn hartfilmpje zag er perfect uit, gelukkig! | Wel flink geschrokken!

ambulance 1674877 1280

Daar lig je dan in bed vannacht (vorige week zondagnacht) en voel je je mega beroerd. Anderhalf uur eerder was ik al bijna flauwgevallen en de boterham met jam hielp niet (dus geen suikerdipje). Ik bleef me super beroerd voelen met het idee elk moment liggend flauw te vallen. De paniek slaat toe en dus de telefoon gepakt en dan staan er ineens binnen 10 minuten twee ambulanceverpleegkundigen in je slaapkamer.

Hartfilmpje, bloeddruk, suikerspiegel werd gecheckt

Nadat alles was gecheckt en ik nu in het bezit ben van een perfecte sinus uitdraai voor een vrouw van 40+ met licht verhoogde bloeddruk (normaal zit ik heel laag) door de stress en een suikergehalte passend bij de gegeten boterham met jam, bleek er geen reden om mee te moeten naar het ziekenhuis. Toch voelde ik me mega gammel vanmorgen en onvast op de benen, dus naar de huisarts.

De huisarts kon me geruststellen: middenoorontsteking en slijmvliezen luchtwegen ontstoken.

Kortom, erger verkouden dan ik mezelf wilde toedichten. Ik hoor mezelf nog zeggen dat ik al weken zo verkouden rondloop. Maar de slijmvliezen waren duidelijk ontstoken in de keel en er stond druk op de trommelvliezen wat de duizeligheid en algehele malaise wel verklaart. Kortom: ik voel me gammel, maar dat voel ik me al een week en nu dus met het gevoel elk moment te kunnen flauwvallen erbij.

De lage bloeddruk van 80 over 55 helpt uiteraard niet mee. Dat is zeer gezond voor het hart, maar in dit geval niet handig gecombineerd met mijn evenwichtsorganen die van slag zijn. Ik mag mezelf een week verslaven met neusspray en iets zouter eten helpt de bloeddruk iets stijgen. Uiteraard gaf de huisarts niet het advies ongelimiteerd drop te gaan eten. 😉 Maar zolang het geen hele zak is, zou het mij wellicht goed doen. Daar het zout en een ander stofje in drop wel bekend staat als bloeddruk verhogend.

En nu een ruime week later…

Nog steeds goed verkouden. De druk op de oren is wel weg, maar nog steeds erg gammel op de been. Onze kleine man is ook doorlopend verkouden en ik doe als mama lekker met hem mee! Helemaal logisch!

Leuk die winterse virusjes… laat het maar snel weer lente worden!

Barbara

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten