girl 18918 1920
|

Halverwege de zwangerschap, hoe gaat het nu? | CO#13

halverwege de zwangerschap; #20wekenecho, #geslacht, #echo, #zwangerschapWe zijn aanstaande vrijdag halverwege de zwangerschap en hebben vandaag de 20 weken echo gehad. Zoals ik maandag al schreef in: “Unisex babykleertjes een nieuwe trend?“, hebben we tot vandaag getwijfeld of we het geslacht wilden weten. Weten we nu of we in verwachting zijn van een jongen of meisje?

Halverwege de zwangerschap

De eerdere blogs in het teken van onze zwangerschap waren best pittig. Het is lastig om eerlijk te schrijven over extreme vermoeidheid en later zelfs een prenatale depressie. Toch blijf ik erbij dat juist ook zware zwangerschappen mogen worden beschreven. Inmiddels zijn we weer even verder en gelukkig kan ik zeggen dat de extreme vermoeidheid inmiddels iets afneemt. (De vitamine D kuur helpt en ook de fase van de zwangerschap.)

Ook de zeer zwart voelende depressie is inmiddels afgezwakt. Ik begin langzaam aan te genieten van het zwanger zijn, al gaat het nog steeds niet vanzelf.

Mijn bekken heeft al vroeg in de zwangerschap besloten voor enorme pijnklachten te zorgen. Lopen is geen vanzelfsprekendheid meer, dus gezellig winkelen zit er niet meer in. Gelukkig kan veel tegenwoordig online en overwegen we indien het zich nog verder verslechterd tijdelijk een rolstoel te huren om toch zo nog af en toe even langere tijd buiten de deur te kunnen zijn.

De baby laat dagelijks iets van zich horen

Wat helpt bij het trotseren van de fysieke klachten, is het dagelijks voelen van kleine uk. Uiteraard juist op momenten dat ikzelf probeer te rusten, maar dat is bekend. Sommige schopjes zijn mega duidelijk en door ervaring kan ik het al voelen als de baby besluit zich om te draaien. Dit zal vast ook gebeuren als ik zeer actief ben, maar dan overstemt de omgeving en de pijn denk het voelen (op dit moment) nog. Als uk verder groeit zal ik hem of haar steeds meer gaan voelen.

Weten we nu het geslacht?

Ik schrijf dit nu een dag vooraf aan de echo en heb de neiging om nee te zeggen. Wellicht moet ik dit morgen dus corrigeren in ja. Gaan we het jullie vertellen? Nee! Ik weet dat het hip is om op een feestje het geslacht te onthullen maar zoals we er nu in staan houden we het echt nog een tijdje voor onszelf. Ik ga geen harde uitspraken doen, want dan moet ik daar eventueel weer op terugkomen. 😉

Aanvulling na de echo

Ja.We weten het geslacht. Uk lag voor heel veel metingen verre van ideaal voor de echoscopiste, heerlijk overdwars. Uiteindelijk liet uk alles zien wat ze wilde checken en de kleine is helemaal door de APK heen, met vlag en wimpel. 😉

Zeer waarschijnlijk houden we het niet vol tot de geboorte om het geslacht stil te houden, maar voor nu is het nog heel even echt van ons tweetjes. Daarna, mochten we besluiten het bekend te maken, uiteraard eerst de dierbaren direct om ons heen en de rest kan wachten tot we daar aan toe zijn. Het verandert niets, we moeten nog steeds ongeveer 20 weken wachten tot de kennismaking zal plaatsvinden. Wel zijn we na deze uitgebreide echo nog nieuwsgieriger naar het moment waarop uk zich komt voorstellen aan ons. Al mag de kleine voorlopig lekker doorgroeien, wat ons betreft.

Wil je meer blogs lezen over onze zwangerschap, dat kan! Klik op deze link en je komt alle blogs tegen.

Halverwege de zwangerschap. Vandaag hadden we de #20wekenecho. Weten we nu het #geslacht? Persoonlijke blogs over de #zwangerschap.

Repinnen mag.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten