geld besparen met VPN
| |

Geld besparen, ken jij deze manier al? – Online besparen

Weet jij al wat VPN inhoudt? Wil jij geld besparen met VPN tijdens het online shoppen?

geld besparen met VPN; online shoppen; virtual private network

Zelf ben ik wars van teveel betalen als het elders voor minder ook kan. Zo boek ik rustig een vakantie via een Duitse site, zelfs indien de vakantie gewoon in Nederland plaatsvindt, indien ik dan voor minder ergens kan verblijven. Het globale karakter van de wereld maakt het interessant voor de slimme shopper om te kunnen besparen, enkel dien je te weten hoe.

Dat je echter nog veel makkelijker op veel (online) producten kan bezuinigen via VPN. Dat weet ik nog maar sinds kort en graag vertel ik er jou meer over, zodat ook voor jou het shoppen online nóg interessanter wordt.

Wat is VPN? En hoe kan ik geld besparen met VPN?

Voordat we aan besparen toekomen is eerst een korte uitleg over VPN best handig. VPN is de afkorting voor Virtueel Particulier Netwerk of Virtueel Privénetwerk. De meer gebruikte Engelse term is Virtual Private Network.

Wat doet een Virtueel private network?

Je kunt met VPN via een beveiligde en anonieme verbinding (versleuteling en omleiding) toegang krijgen tot een netwerk. Daarmee maak je je eigen internetverbinding veiliger. Je kunt een VPN verbinding als het ware zien als een ‘soort firewall’ voor je online gegevens.

Netflix en VPN

Zodra iets veiliger kan online ben ik gelijk al geïnteresseerd en wil ik er meer over weten. VPN is bijvoorbeeld handig om je favoriete Netflix afleveringen in het buitenland via je eigen Nederlandse versie van Netflix te bekijken met Nederlandse ondertiteling. Of juist in Nederland te doen ‘alsof’ je in het buitenland bent, zodat je bijvoorbeeld de Netflix verbinding kan vanuit Amerika laten lopen waardoor je toegang krijgt tot veel meer series. Helaas dien je het dan wel te doen zonder de Nederlandse ondertiteling. 😉

Hoe kan je VPN gebruiken voor goedkoper online shoppen?

Dames (en heren) nu wordt het interessant voor ons. Een Virtual Private Network is namelijk dé manier om geld te besparen met online shoppen. Ik wist dit zelf niet, maar het blijkt dat bijna alle bedrijven verschillende internetprijzen hanteren per land. Het is dus heel goed mogelijk dat je hier tot zelfs het dubbele voor iets betaald ten opzichte van het precies hetzelfde product in een ander land. Zo is het mogelijk om heel veel geld te besparen op hardware, software, streamingdiensten en apps.

Geld besparen: wie wil dat nu niet? Ik wel!

Zelf ben ik helemaal enthousiast over het feit dat je online diensten vanuit verschillende landen kunt benaderen en daardoor eindeloos proefabonnementen kunt afnemen. Als blogger zijn er genoeg diensten te benoemen zoals bijvoorbeeld MOZ, die zo een enorme besparing opleveren.

Zo kan je bij MOZ de internet-tool ‘Open Site Explorer’ slechts tweemaal per dag gebruiken. Deze tool laat je snel zien hoe goed jouw website of een andere website scoort. VPN geeft je de mogelijkheid om vaker per dag een URL te checken. Best handig indien je niet in staat bent om een premium abonnement af te nemen tegen hoge maandelijkse kosten.

Er zijn op vele soorten proefabonnementen te bedenken die werken met restricties (een paar keer uitproberen en daarna dokken) of een periode waarop je gratis gebruik kunt maken van een dienst en daarna fors dient te gaan betalen.

Uiteraard is er nog veel meer over VPN te vertellen.  Teveel om allemaal in dit artikel te behandelen dus geef ik nog een paar linken die je direct naar pagina’s leiden met meer informatie.

Meer weten over VPN en wat dit voor jou kan betekenen?

Voor meer inhoudelijke uitleg verwijs ik je graag naar de informatieve website vpngids.nl.  Veel van mijn recente kennis over VPN heb ik op deze site bemachtigd.  Vooral hun artikel over goedkoper online winkelen (dé reden waarom ik enthousiast ben geworden over VPN) is echt het bekijken waard. Daarnaast is ook op Wikipedia meer uitleg te vinden over Virtual Private Network op de pagina over Virtuaal Particulier Netwerk.

Andere interessante blogs:

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten