social 1206612 1920

Facebook speelt oneerlijk spel.

Het moet toch niet gekker worden! Nu ben ik om de een of andere vage reden niet meer toegestaan om blogs te sturen vanaf deze website naar mijn eigen bedrijfspagina op Facebook die volgers heeft die juist daar op de hoogte worden gehouden van nieuwe blogs?

Facebook speelt oneerlijk

Facebook speelt oneerlijk

Mijn zakelijke facebookpagina is een week lang geblokkeerd en ik verwacht niet dat mijn bezwaar deze blokkade eerder zal opheffen. De reden van dit alles is vaag? Hetgeen ik doe zou in strijd zijn met de communityregels. Maar vertel mij eens wat het nut is van een zakelijke facebookaccount waar ik zelfs in het recente verleden op heb geadverteerd als ik daar geen blogs meer mag delen vanaf deze website.

(Ik probeerde mijn vorige blog – een update over mijn zwangerschap en hoe het nu gaat met de prenatale depressie – te plaatsen en kreeg terug dat het gemarkeerd is als spam. Veel persoonlijker kan het niet Facebook! Wat is er aan de hand? )

Zelfs een post op mijn persoonlijke account die ik heb gedeeld op de zakelijke pagina met een onschuldige vraag? (Wie luistert er ook al veelvuldig naar kerstmuziek?)

Facebook wil terug naar persoonlijker en minder zakelijk. Prima, maar stop dan ook met het aanbieden van zakelijke mogelijkheden en het verdienen van geld over de rug van ons heen via deze dubieuze manieren. En leg mij eens uit hoe bovenstaande nu niet valt onder persoonlijk?

Het feit dat ze de boel daar veilig en netjes willen houden, kan ik waarderen. Maar dit alles puur automatiseren en ten onrechte accounts on hold zetten is denk ik niet de manier. Ik verneem graag een antwoord, maar uit eerdere ervaringen weet ik dat de kans op een antwoord gering is. Hooguit wordt het account weer vrij gegeven en is het wachten op de volgende blokkade om welke reden dan ook.

Heeft Facebook nog meerwaarde?

Facebook is voor mij altijd een manier geweest om buiten de blogs om ook persoonlijk contact te onderhouden met volgers. Ik begin me te beraden om dit op andere wijze te gaan invullen en te stoppen met het delen van blogs op Facebook en de zakelijke pagina geheel te sluiten.

Wellicht puur persoonlijk af en toe een kreet de wereld in en verder klaar. Ik heb geen energie om te vechten tegen onrecht vanaf een gigant die kan doen wat het wil zonder dat ik daar als individu ook maar iets op in te brengen heb.

Wordt vervolgd, of niet.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten