groep 6

Extra uitdaging of ondersteuning voor ieder kind

Wat nou als je kind sipjes thuiskomt van school met een onvoldoende voor een toets? Of gefrustreerd, omdat hij of zij niks van de les snapt? Of verveeld, omdat alles zo makkelijk is voor hem of haar?

Wat nou als je kind sipjes thuiskomt van school met een onvoldoende voor een toets? Of gefrustreerd, omdat hij of zij niks van de les snapt? Of verveeld, omdat alles zo makkelijk is voor hem of haar?

Voor geen enkele ouder is dat een leuk gezicht. Je wilt als ouder natuurlijk dat je kind gelukkig is en het naar zijn of haar zin heeft op school. Dat kan wel eens lastig worden.

Volgens de site van de Rijksoverheid[1] bevatten de groepen op de basisschool gemiddeld 23 leerlingen. In de praktijk zien we echter vaak ook uitschieters naar boven. Je kan je voorstellen dat het voor een juf of meester onmogelijk is om elke leerling genoeg persoonlijke aandacht te geven. Het komt vaak voor dat kinderen wat meer aandacht en ondersteuning nodig hebben.

Extra aandacht en ondersteuning

Elk kind heeft wel baat aan extra aandacht. Als een kind moeite heeft op school kan extra aandacht helpen om hem of haar weer op de rit te krijgen. Verveelt uw kind zich juist, dan kan persoonlijke aandacht voor extra uitdaging zorgen. Als een kind gewoon op niveau van de klas is kan extra aandacht ervoor zorgen dat de stof beter blijft hangen en hij of zij nog betere resultaten behaald.

Wat kan je het best doen om je kind te helpen? Het antwoord is oefenen. Hoe vaker je een lastige rekensom maakt, hoe beter je erin wordt. Dat is eigenlijk met alles zo; autorijden, koken, schilderen, zingen..

Extra aandacht geven aan schoolwerk van uw kind vergt tijd. Niet elke ouder heeft daar tijd voor. En hoe kom je aan geschikt oefenmateriaal? Zelf maken kost nog meer tijd en op het internet kan je wel veel vinden, maar je weet vaak niet of het goed aansluit op de stof die je kind op school krijgt.

Oefenen met De Bijlesmeester

bijles basisschool en middelbare school

De Bijlesmeester kan het zelfvertrouwen van uw kind vergroten en ervoor zorgen dat hij of zij met meer pleziernaar school gaat. De organisatie biedt bijles en huiswerkbegeleiding aan huis aan door het hele land, voor alle leerjaren van het basis- en voortgezet onderwijs. De bijlessen worden voornamelijk gegeven door enthousiaste en vakkundige studenten en zijn individueel.

Naast bijles en huiswerkbegeleiding heeft De Bijlesmeester ook eigen oefenmateriaal. Ideaal voor extra oefenen of alvast ter voorbereiding op de volgende groep. De oefenboeken en flitskaartjes zijn ontwikkeld volgens de richtlijnen van de eindtoetsen van Cito en Nio. Het sluit dus goed aan op de lesstof van de basisschool. Het lesmateriaal kan tijdens de bijlessen gebruikt worden, maar ook zelfstandig door het kind. Zo kan je met geschikt lesmateriaal en op een leuke manier oefenen met de lesstof, waardoor het voor het kind leuker wordt.

Bijles en extra aandacht is dus goed om de ontwikkeling van uw kind te stimuleren. Maak leren leuker en makkelijker voor uw kind met extra oefenen of daag uw kind uit, zodat zijn of haar talenten optimaal benut worden. [1] https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/basisonderwijs/vraag-en-antwoord/hoe-zijn-de-groepen-in-het-basisonderwijs-bo-samengesteld

Disclaimer: deze blog betreft een samenwerking.

Andere relevante blogs

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten