Een schriftelijke en geestelijke bevalling!

Soms kan je ongemerkt jezelf zo ergens over opjutten dat je uitstelgedrag gaat vertonen. Mij is het gebeurd. Een ruime week heeft het geduurd voor ik begonnen ben aan een schriftelijke en geestelijke bevalling van formaat!

uitstel

Wat een geestelijke bevalling zeg!

Als je het eenmaal achter de rug hebt, denk je: dat heb ik gehad, wat een bevrijding! Tot die tijd, tijdens het aanhikken tegen het moment van afhandelen is het een grote berg die hoe langer je ernaar kijkt, enkel maar steiler lijkt te worden.

Vanmorgen besloot ik dat het maar eens gedaan moest zijn met mijn smoesjes om niet te doen wat ik moet doen: het schriftelijk afronden van mijn Propedeuse. Vandaag heb ik de tijd en dochterlief is ook heel rustig, wat meewerkt als je even wat aan je studie dient te doen. Dus mezelf een schop gegeven en eindelijk de laatste opdracht uitgewerkt, het logboek bijgewerkt, alle documenten verzamelt en de beoordeling van mijn mentor ingescand. Daarna het geheel ingezonden naar de LOI voor een eerste beoordeling.

Daarna ook gelijk maar de reflecties ingevuld, die de volgende stap van het proces zijn. Drie reflecties in totaal over hoe ik op de diverse gebieden terugkijk en vooruit kijk in de studie. Het vooruit kijken was even een brok in de keel moment, want daar moest ik verwoorden dat ik mijn studie na de Propedeuse niet zou voortzetten. Deze reflecties staan dus nu ook al mooi te wachten om te kunnen worden ingezonden. Nu is het even wachten op de LOI, wat soms best even kan duren. Ik krijg dan een voorlopige beoordeling retour en kan dan de definitieve beoordeling indienen en de reflecties. Als die allemaal retour zijn dien ik nog 1 eindopdracht te vervullen met een hele grote reflectie over het verloop van de gehele Propedeuse en ook nog een 360 graden feedback opdracht over samenwerken uitwerken in een verslag. Als dat dan allemaal beoordeeld is, sluit ik het hoofdstuk HBO Pabo definitief af.

Al met al zal dit nog wel enkele weken in beslag nemen, maar ik verwacht niet echt veel tijd er meer mee kwijt te zijn, enkel voor die eindopdracht moet ik nog e.e.a. aan werk verrichten. Als het goed is, zal ik daarna worden beloond met een getuigschrift van de Propedeuse. Iets waar ik wel naar uitkijk! Wordt vervolgd!

Heb jij ook wel eens last van uitstelgedrag? En, zo ja, waarbij dan zoal? Ik ben erg benieuwd!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten