beata ratuszniak 5429 unsplash

Een schilderij uitkiezen, waar moet je op letten?

Schilderijen, ze zijn er in alle verschillende mate, stijlen en kleuren. Sommige zijn duur, andere goedkoop, sommige zijn kleurrijk en andere juist niet. Er is een scala aan mogelijkheden, maar waar moet je nou precies op letten bij het uitkiezen van een schilderij?

Een schilderij uitkiezen voor in je huis. Waar moet je op letten? Drie tips die het makkelijker maken. 

#schilderij #interieur #schilderijuitkiezen #painting

Hoe kies je een schilderij dat perfect past in de ruimte?

Natuurlijk moet op het schilderij iets afgebeeld staan wat jij prachtig vindt, maar daarmee is de kous nog niet af. Want het is natuurlijk ook belangrijk dat een kunstwerk past bij de rest van je interieur. Als je weet welk schilderij het best past in jouw stulpje is de keus natuurlijk snel gemaakt. Maar hoe kies je nou een schilderij dat echt past bij jouw interieur. Kort gezegd: welk schilderij past erbij? Een moeilijke vraag, maar niet getreurd. Vandaag leg ik het met slechts 3 tips aan je uit.

3 tips die helpen bij een schilderij uitkiezen

1 – Let op de maat!

Als eerst is het belangrijk om te kijken naar de maat. Heb je veel ruimte aan de muur of hangt deze al vol met andere decoratie? Pak een rol inpakpapier, snij verschillende stukken papier uit, houd deze tegen de muur, en zo weet je in no-time wat een geschikte maat is voor jouw schilderij. Heb je veel ruimte? Check dan eens de site Mynewart.nl. Hier vind je prachtige Meerluik schilderijen.

patricia serna 415257 unsplash

2 – De stijl van je huis

Ten tweede is het slim om te kijken naar de stijl in je huis. Hiermee bedoel ik niet of je een klassieke of moderne interieurstijl hebt. Dat maakt namelijk bij een schilderijkeuze niet altijd uit. Als jouw interieur meer klassiek is, kan een modern schilderij juist mooi staan. Belangrijker is de drukte in de kamer waar jij je schilderij op wilt hangen. Is de kamer erg vol, en misschien een beetje chaotisch, kies dan voor een rustig schilderij. Ook al denk je misschien dat jouw kamer geordend is, een meubelstuk dat bedrukt is met een opvallend patroon kan ook al voor een drukkere omgeving zorgen. Ook in dat geval raad ik je dus aan te kiezen voor een rustig schilderij. Als je kamer juist wel heel rustig is, is een gewaagder en opvallender schilderij juist weer een betere keuze.

deborah cortelazzi 615800 unsplash

Tip 3 – Kleuren

Tot slot is het slim rekening te houden met de kleuren. Kijk eens goed rond in je kamer. Pak er eventueel een kleurenpalet bij. Welke kleur past bij je bank, vloer, kussens en gordijnen? Het is aan te raden een soortgelijke of juist complementaire kleur voor jouw schilderij te kiezen. Heb jij het liefst een kleurrijk schilderij?

toa heftiba 662361 unsplash

Als jij rekening houdt met deze tips kan ik je verzekeren dat het schilderij perfect bij jouw interieur zal passen. Wedden dat jouw schilderij nu prachtig uit de verf komt?


Deze blog is door een gastblogger geschreven.

Gerelateerde blogs

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten