rib uit mijn lijf

VDB 3# Een rib uit mijn lijf; waar blijft het geld?

VDB? Deze afkorting staat voor ‘Vanaf de bank’ blogs op Onlybyme.

Blogs die letterlijk zijn geschreven ‘vanaf de bank’, dus echt persoonlijk vanuit Huize Onlybyme.

Met een persoonlijk inkijkje in ons leven, rondom een wisselend onderwerp. Lees je mee?

Een rib uit mijn lijf…

rib uit mijn lijfHet zal vast overal zo zijn, of althans op de meeste plekken. Hier vliegt het geld geregeld de deur uit. Nu weet ik wel waardoor er nu extra kosten zijn gemaakt en mijn rekening verlangend uitkijkt naar het einde van deze maand. Vandaag een ‘vanaf de bank’ over geld.

Een rib uit mijn lijf… althans zo voelt het soms…

Hier vraag ik me soms af waar het geld blijft. De rekeningen worden netjes betaald op tijd, maar soms kijk ik naar het saldo en denk ik… wat gaat dat snel! Alles (bijna alles) kost geld: het principe ‘voor niets gaat de zon op’.

Even naar de dierenarts…

Lady is nu een half jaar en sinds dinsdag totaal voorzien van alle entingen. Ze mag naar pensions toe als ik een dagje moet werken en vind dat ik te lang weg ben. En over een paar weken ook naar het buitenland. Ze moest nog de inenting voor hondsdolheid krijgen, die in het buitenland verplicht is. Uiteraard werd er gelijk even naar haar gekeken en ze is glansrijk door haar APK heen. Tot volgend jaar dus maar weer. Nu had ik niet veel anders verwacht, ze is goed op gewicht, heeft nog de mooie hondenlijn en dus niet te zwaar, hart, ogen, horen, vacht, alles prima en de loopsheid lijkt eraan te komen, aldus de dierenarts. Dat had ik al gemerkt in en om het huis. 😉 Na een gezellig kort onderhoud met de dierenarts nog even afrekenen, zucht… je raad het al… weer een aanslag… gelukkig wist ik dit al vooraf… maar leuk blijft anders…

De sterilisatie is dus nog een kostenpost die eraan komt over een paar maanden. De dierenarts steriliseert het liefst na de eerste loopsheid dus ik kan alvast gaan sparen. En dan hebben we het enkel over onze kleine schattebout. 6,7 kilo schoon aan de haak en dus geen dure kostganger. De hoeveelheden die ze eet is in vergelijking met een grotere hond weinig te noemen, maar de dierenarts, daar hopen we zo min mogelijk te komen.

Nu is de vraag, is het verstandig om wel of geen verzekering af te sluiten voor haar medische kosten. Maar eens goed naar kijken en me laten voorlichten.

De auto was ook door de APK heen, maar….

Doordat de auto al bij ritjes van een half uur mij gebroken eruit liet stappen met grote rugklachten. Met op langere ritten dermate veel pijn, dat het niet langer verantwoord was om erin door te blijven rijden, heb ik mijn schattige blauwe Picanto ingeruild voor een ruimer en comfortabeler model: de Kia Rio.

Er was een foutmelding bij de Picanto, waardoor ik naar de garage moest en daar liep ik tegen deze schattige dame aan.

een rib uit mijn lijf

Een geweldige auto, maar een nieuwe(re) auto geeft aanschafkosten 😉

Dus de bodem van mijn portemonnee is wel in zicht deze maand. Gelukkig is het niet elke maand zo, al gaan we wel de duurdere maanden weer in. Hier een gezonde financiële boekhouding met de ‘normale’ schommelingen, maar ik begrijp wel heel goed hoe gezinnen die echt heel krap rondkomen ongewild in de problemen raken. Eerder deze maand schreef ik er al over, want je hart kan nog zo hard ‘Ja’ roepen, terwijl je portemonnee daar heel anders over denkt. Ik herken dat al maandelijks, maar wat als je dat dagelijks hebt, jaar in jaar uit?!

Keuzes maken, niet alles kan.

Hier was de keuze voor een andere auto wenselijk vanuit gezondheid. Dan maar geen vakantie in de herfstvakantie voor mij. Riana gaat een week naar papa toe en zal het daar geweldig hebben en het was de planning om zelf er een aantal dagen tussenuit te piepen en dat doe ik nu dus maar niet. Niet alles kan, zeker als enige kostwinner is de bodem nu eenmaal de bodem van je portemonnee en zal je keuzes moeten maken, deze maand dit, de volgende maand dat. Al hebben de meeste gezinnen dat denk ik. Je kan niet alles, en hoe meer inkomsten hoe ruimer je ernaar gaat leven. Al is sparen vanaf een bepaald inkomen wel makkelijker, dat weet ik uit het verleden. Nu moet ik me er bewust mee bezighouden.

Onverwachte rekeningen, een gruwel

Je weet dat het altijd gebeurd, die onverwachte uitgaven, die er elk jaar zijn, maar ze komen ‘lijkt het’ altijd allemaal tegelijkertijd en altijd ongelegen. De eigen bijdrage van de zorg bijvoorbeeld, van mij hoeft de verzekering echt niet te wachten tot ze een dure rekening kunnen sturen, liever gedoseerd. Of de autobeurten, je weet dat ze komen, maar ze kunnen tegenvallen. Ineens is Riana uit haar kleren gegroeid. Kinderen groeien zo onvoorspelbaar, zo lijkt ze tijden stil te staan en dan ineens hoppa weer een paar centimeter erbij. Herkenbaar?

Heus is er een achterdeurtje voor de rampen, maar liefst blijf ik daarvan af. Want de wasmachine moet echt wel worden vervangen indien die het (hopelijk nog jaren niet) begeeft… afkloppen! Dus even de broekriem aantrekken, komende week een heerlijke herfstweek vanuit huis, met hopelijk veel mooie dagen zodat ik lekker naar buiten kan met Lady en veel mooie foto’s maken kan. Het zal vast op meer plekken zo zijn..

Woensdag schreef ik over de leuke voordelen van het bloggen en dat helpt ook wel weer moet ik zeggen. Met het bloggen kan je immers ook kosten besparen als dat zo toevallig samenvalt. 😉

Het leven is duur zodra je meer wil dan enkel toekijken, zo is mijn ervaring. Deel je mijn ervaring?  

 

PS. Het is geen foutje dat deze VDB al in de ochtend op 7.00 uur online komt 🙂 Ik zie vanaf nu af van een vast tijdstip, ik zit niet zo in elkaar, merk ik om echt op de minuut of per dagdeel persoonlijke blogs vast te leggen. Het moment moet goed voelen, dat is belangrijker… nu dus lekker op vrijdagochtend, heerlijk zo net voor de herfstvakantieweek (hier in het Zuiden)…

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten