20190718 100649
|

Een hoekbank of 3-zits bank? | CO#42

20190718 100649
Slaapbank als tijdelijke bank in de woonkamer. ©Barbara Oosthoek

Met de verhuizing nu een ruime maand achter de rug begint er een nieuwe fase. De aanschaf van nieuwe meubels, waaronder een nieuwe bank. Wordt het een hoekbank of 3-zits bank?

We zijn nogal binnen korte termijn verhuisd en ook nog vlak na de bevalling, waardoor we besloten om de aanschaf van bepaalde meubelstukken pas in het nieuwe huis te beslissen.

De bank in de woonkamer hoort daar ook bij. De aanschaf van nieuwe meubels is soms lastiger dan je denkt. Keuzes maken, wat te kiezen. Kiezen voor een hoekbank of een 3-zits bank?

Ter overbrugging is er alvast een slaapbank gekocht die straks naar de zolder gaat, waar we een soort extra woonvertrek willen inrichten. (Als deze weer bewoonbaar is zonder nog tig dozen om uit te pakken, op te ruimen of op te bergen.)

Hoekbank of 3-zits bank

Kiezen we weer voor een hoekbank, of toch voor een bank zonder hoek of aansluitende hocker? Het is voor ons nogal een lastige beslissing en nog steeds is er lichte twijfel.

We hadden in Enschede een hele grote hoekbank en daar werd dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt. Ik dook steevast de hoek in. 😉 (Hoewel ik zeker weet dat er foto’s van moeten zijn, heb ik het zoeken maar opgegeven. Gek genoeg kijk ik eroverheen of staat het in een map die ik niet direct kan terugvinden.) Het was in ieder geval een mega hoekbank die de kamer heel duidelijk domineerde met aan beide zijden veel zitruimte. Nu past dat in de nieuwe woonkamer niet.

De nieuwe woonkamer is anders ingedeeld

De nieuwe woonkamer is niet kleiner, maar anders ingedeeld. Het heeft een kleine hoek die een zitgedeelte vormt, door de inbouwkast. De huidige slaapbank is ongeveer 2 meter breed en dus is een 3-zits bank goed te plaatsen en deze kan ook eventueel voor het raam of juist eigenwijs met de rug naar de gang/keuken toe.

Enkel mis ik dan een hoek om in te duiken. Ik merk namelijk nu al op de slaapbank dat ik die mis. Ik zit steevast op het gedeelte met aansluitende hocker, maar het is niet meer mogelijk om echt me in de hoek te nestelen daar er aan de zijkant geen rugleuning zit, enkel een lagere armleuning.

Nu waren we recent in Rotterdam in een hotel waar ik wellicht onze bank heb gespot. Het betreft een 3-zits bank, maar dan met een diepere zit en hoge leuning aan de zijkanten net als de achterzijde. Hierdoor kan ik gevoelsmatig toch een hoek in duiken en schuin gaan zitten. Een losse hocker zou dan het geheel compleet maken. (En ook deze foto lijkt te zijn verdwenen, ik ga haast denken dat een gedeelte van mijn foto’s zijn verwijderd op een of andere vage manier. Hopelijk mis ik niets van echt wezenlijk belang in mijn archieven.) Gelukkig kan ik vrij goed een sfeer van een bank opslaan in mijn geheugen en dus is het nu de bijpassende bank vinden in de winkel. En die gaan we zeker vinden!

Een nieuw huis, dus een nieuwe sfeer

Sfeerimpressie © Piet Klerkx bankstel
Sfeerimpressie woonkamer.

Deze sfeerimpressie komt van woonwinkel Piet Klerkx af, waar een grote ruime keuze aan interessante banken te vinden is. Zowel hoekbanken als bijvoorbeeld 3-zits banken, of compacter.

De getoonde kleurstelling is al veel aangenamer dan de grote zwarte hoekbank die vriendlief in Enschede had. Zwart gaat het zeker niet nogmaals worden, dat vind ik te hard en koud. Al stond het niet lelijk dat moet ik toegeven. Nu het is de bedoeling om in onze woning een totaal nieuwe stijl te creëren. We denken aan een soort (kunst)leer en dan met de ruwe kant naar boven in het groen of een aarde tint.

Bankinspiratie © Piet

Deze bank lijkt veel op wat we hebben gezien in Rotterdam. Nu is deze zit (denk ik) nog iets minder diep, maar het idee van de leuningen bijna even hoog als de achterzijde komt helemaal terug. Ook de naden van de stof naar buiten vinden we erg mooi. Het fijne is dat je vaak heel veel zelf kunt bepalen in een woonwinkel, als je eenmaal de juiste zit en stijl in een bank hebt gevonden. De stof en kleurstelling is geheel aan te passen en ook de maat. Wellicht is een hoekbank ook nog mogelijk met zulke hoge leuningen, enkel dan kleiner dan degene die we in Enschede hadden.

Het blijft ingewikkeld merk ik, om een keuze te maken. Sinds de bevalling merk ik dat ik heel lastig tot het maken van definitieve keuzes kom. Manlief is echt hierin niet de vertragende factor, dat ben ik. Het is niet iets wat je even doet, al had ik daar in het verleden minder moeite mee. Wellicht heeft het er ook mee te maken dat dit huis nu echt door ons samen wordt ingericht en ik wil er graag echt iets moois van maken. Slechts enkele items van vroeger blijven in dit huis. Het meeste is al weg, of gaat nog weg.

Sfeerimpressie © Piet Klerkx bankstel2
Deze sfeerimpressie lijkt op wat we hadden qua opstelling, enkel waren onze leuningen hoger. De opbouw klopt wel ongeveer. Deze hoekbank combinatie is voor de nieuwe woonkamer veel te groot. Maar wel een schitterende samenstelling (persoonlijke mening).

Waarschijnlijk wordt het een 3-zits bank

Je merkt het al, het is nog steeds niet zeker. Toch lijkt in deze woonkamer een 3-zits bank praktischer dan een hoekbank. Tegenwoordig is er veel mogelijk met allerlei soorten hockers die je kunt laten afstemmen op de bank of juist heel tegendraads een andere kleur.

Wat we al wel weten is dat er geen traditionele salontafel in de zithoek komt. Met een kleine kruipende man op komst is dat verre van handig. (Uk draait inmiddels al, 4 maanden en begint op zijn buik de eerste bewegingen te maken die gaan lijken op tijgeren. <3 ) We hebben al twee zijtafels en daar zal nog een iets groter exemplaar aan worden toegevoegd. Dit om zo flexibel mogelijk te blijven. Tegen de tijd dat uk de leeftijd bereikt dat hij op tafel wil spelen, komt er een speelhoekje in de woonkamer waar hij zich op zijn ‘eigen’ tafeltje mag gaan uitleven. 😉

Heb jij het ook moeite bij het maken van belangrijke beslissingen? Zeker als er meer dan een paar euro mee gemoeid gaat? Ik hoor het graag. Soms voel ik me heel anders dan voorheen, het schijnt er bij te horen, bij het ontzwangeren. Al kan ik me dit bij dochterlief niet meer herinneren?!


Disclaimer: de foto’s gebruikt in deze persoonlijke blog zijn afkomstig van © Piet Klerkx, welke Onlybyme toestemming heeft verleend deze te gebruiken. Op alle foto’s berust copyright. Het is toegestaan deze foto’s te repinnen op eigen borden op Pinterest. De bronpagina’s zijn aan de afbeeldingen gekoppeld. (In de toekomst kan het zijn dat deze afbeeldingen op de website van Piet Klerkx zijn vervangen voor nieuwe exemplaren.)

Een hoekbank of 3 zits bank

Leuk dat je deze blog op Onlybyme hebt gelezen.Voel je vrij deze of één van de andere pins te repinnen. Alvast bedankt voor het doordelen!

Een selectie persoonlijke lifestyle blogs

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten