Een eigen plek in huis is belangrijk
| | |

Een eigen plek in huis is belangrijk | CO#11 Geestelijk welbehagen

De tijd vliegt. Officieel wonen we nu 4 maanden samen en door de onverwachte maar zeer welkome zwangerschap, ziekte en drukte is het er pas nu van gekomen om ook echt een eigen plekje voor mezelf in huis te creëren. Een eigen plek waar ik al langere tijd echt veel behoefte aan had, maar de aandacht ging uit naar andere zaken die ‘eerst’ dienden te worden aangepakt.

Een eigen plek in huis is belangrijk

Een eigen plek in huis is belangrijk

Sinds zondagavond is er in de woonkamer een bureauhoek gemaakt waar ik zelf mijn eigen plek van kan maken. Het is niet langer nodig om steeds mijn werkzaamheden tussentijdig op te ruimen van de eettafel. Ik verhuisde als het ware continu met mijn spullen. Hierdoor werd ik onrustig en raakte onbewust gefrustreerd.

Nu staat alles uiteraard nog niet perfect. Er mag nog wel even geshopt worden bij o.a. de action voor de finetuning van de aankleding. 😉 Toch het voelt rustig en fijn aan om aan deze tafel hier te zitten terwijl ik deze blog schrijf en te kijken naar items die me zakelijk en persoonlijk bezighouden. Onlybyme is immers een uit de hand gelopen hobby die ik gevoelsmatig als kindje beschouw en waar ik stiekem best een beetje trots op ben.

Een eigen plekje in de woonkamer

Er is nu hier in huis echt een plek die ik als het mijne mag beschouwen. Iets waar iedereen – denk ik – behoefte aan heeft. En dat hoeft niet groot te zijn. Ons huis telt genoeg kamers voor een gezin met – vanaf het voorjaar – 3 kinderen. Enkel een studeer-/hobbykamer schiet er dan bij in.

Wij hebben dit opgelost door in de woonkamer een werkplek te maken die er tegelijkertijd sfeervol uitziet en daardoor geen inbreuk maakt op de gezelligheid. Sfeer is immers ook zeer bepalend voor je gevoelswereld en welbehagen.

20181029 054839 e1540789775682Nu heeft ook eindelijk de moderne lamp, die ik al voor de zomer in huis had, zijn plek gekregen. Er werd me gevraagd deze te reviewen en de blog kon best wachten tot de aankleding compleet was alhier. Ik wilde immers wel een mooie foto met de definitieve plek maken. 😉 Bij deze.

Verlichting en sfeer

De vloerlamp bevalt uitstekend, al had ik er graag nog een extra dimstand op gezien. Gek als ik ben van sfeerverlichting is de laagste stand me soms nog steeds aan de felle kant.

Wel vind ik het uiterlijk zeer strak en de tipknop bovenop de lamp een uitkomst. Je kan de lamp verstellen in drie sterktes, de vierde keer tippen en de lamp is uit. Ideaal, daar ik werkelijk een hekel heb gekregen aan lampen met stekkers en schuifjes.

Een eigen plek in huis is belangrijk
Hoewel soms veel licht nodig is, geef ik toch ook vaak de voorkeur aan pure sfeer. 😉

Een eigen plek kreeg steeds meer prioriteit

Zoals je wellicht in de vorige column hebt gelezen, heb ik in deze zwangerschap een prenatale depressie gekregen. Hierdoor is de focus naar mijn persoonlijke welbehagen toegenomen. Wat kan ik zelf doen om me fijner te voelen, als ondersteuning om te proberen deze depressie het hoofd te bieden. Ik heb hier veel met mijn man over gesproken en we kwamen samen tot de conclusie dat het niet erg is om af en toe even echt aan jezelf te denken en iets wat niet direct op de planning stond naar voren te halen.

Thuis voelen in je eigen huis

Het resultaat is direct merkbaar. Hoewel de donkerte uiteraard niet direct weg is, voel ik me al zittend hier en bezig met mijn passies fijn. Een gevoel dat ik te weinig had. Het is voor mij sinds we samenwonen nogal een probleem geweest om me echt hier thuis te voelen. Uiteraard is dit enorm beïnvloed door een batterij aan hormonen die nog steeds dagelijks mijn lijf terroriseren. Een zwangerschap helpt op dat front gewoon niet echt mee. En ook de extreme vermoeidheid die het zo goed als onmogelijk maakt om in te burgeren in Enschede heeft niet echt meegeholpen. En helaas moet ik bekennen dat ook mijn koppigheid dat ik andere zaken belangrijker vond niet bijdroeg. 😉

Nu voel ik me intens dankbaar dat we zondag zijn gaan shoppen en dat manlief de tijd heeft vrijgemaakt om dit geheel in elkaar te zetten. Wat een gevoel en sfeer een eigen plek je kan geven had ik denk onderschat. <3

20181029 055503

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten