Monster
|

Recensie Monster, Lumière Crime Series

(…) De rauwheid waarmee alles in Monster is vastgelegd op beeld en daardoor direct bij je binnenkomt als ‘echt’ en niet ‘opgesmukt’, is tastbaar. Je gaat gaandeweg steeds meer mee in de levens van de hoofdrolspelers en krijgt sympathie voor zowel de ‘good’ als de ‘bad’. (…)

Recensie serie Monster

Monster
©Lumière Crime Series

| Lumière Crime Series | vorm: DVD en online te bekijken | recensent: Barbara Oosthoek |

Korte synopsis

Het verhaal speelt zich af in Noord-Noorwegen. De kleine gemeenschap krijgt te maken met gruwelijk moorden.

Twee rechercheurs die duidelijk totaal niets van elkaar willen weten worden samen op de zaak gezet. De walging naar elkaar toe is tastbaar. Beiden met hun eigen verleden, gedwongen in het heden samen erachter te komen wie er verantwoordelijk is/zijn voor deze gruwelijkheden.

Allerlei partijen lijken in het geheel betrokken.

Maar wie welke rol speelt en of is wat het lijkt? In hoeverre is het verleden belangrijk voor het heden? En zijn de rechercheurs wel ‘geschikt’ voor deze klus? 

 

Persoonlijke beleving

Barbara(40): De titel heeft me gedurende het bekijken van de serie langere tijd beziggehouden. Na afloop is het duidelijk en zeer treffend gekozen. Het feit dat je de titel pas gedurende de 7 afleveringen gaat begrijpen, als single gekozen woord, is in mijn beleving een toegevoegde waarde.

De omgeving waarin het verhaal zich afspeelt, de rauwe natuur, de pure personages. Een gelovige gemeenschap, daarnaast een duidelijk criminele familie, een politieapparaat dat niet geheel volgens de boekjes werkt, rechercheurs met duidelijk beide zware bagage. Elk vormen op eigen wijze een puzzelstuk in het grotere geheel. Door de afgelegen omgeving hebben velen op meerdere wijzen banden met elkaar, relationeel in het heden én verleden.

De rauwheid waarmee alle is vastgelegd op beeld en daardoor direct bij je binnenkomt als ‘echt’ en niet ‘opgesmukt’, is tastbaar. Je gaat gaandeweg steeds meer mee in de levens van de hoofdrolspelers en krijgt sympathie voor zowel de ‘good’ als de ‘bad’. 

Monster
©Lumière Crime Series
Monster
©Lumière Crime Series

Een aanrader!

Monster werd tijdens het crime festival in het najaar al groots aangekondigd en terecht, het is werkelijk een serie om van te smullen voor de kenners van het genre! Ik mocht daar de hoofdrolspeler ‘Hedda’ in het echt zien, een zeer knappe vrouw. In de serie is er werkelijk alles aan gedaan om Hedda er verschrikkelijk afgetobd uit te laten zien, ze vertelde daar dat ze voor een scene meerdere liters koud water had moeten trotseren om er zo verlept mogelijk uit te zien. Toen de scene er na de zoveelste tape nog niet opstond verzocht ze de regisseur dwingend om de volgende plens water op zijn minst te verwarmen. Een zeer krachtige persoonlijkheid, die zeer goed tot haar recht komt in deze serie.

Trailer
YouTube video

Winactie Monster

Namens Lumière mag Onlybyme een exemplaar van deze serie weggeven met deze winactie.

Regels voor deelname:

(LET OP! De standaard regels voor deelname zijn per 11 april 2018 gewijzigd.)

  • Laat je naam en mailadres (is afgeschermd) achter in een reactie onder deze blog en laat weten dat je deze winactie wilt winnen.
  • Volg Onlybyme op minstens twee sociale kanalen: Facebook, Instagram, Pinterest en/of Twitter.

Afhandeling winacties:

  • Winacties eindigen ‘standaard’ een ruime week na de plaatsingsdatum op zondag middernacht. (Indien hier vanaf wordt geweken, staat dat in de betreffende winactie vermeld.)
  • De winnaars worden gegroepeerd getrokken en periodiek op Facebook bekend gemaakt. Volg je Facebook niet, geen probleem! Alle winnaars krijgen per mail bericht, indien ze hebben gewonnen. Om de prijs te claimen dienen de winnaars binnen een kalenderweek te reageren.

 

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten