LUM_CapeTown_DVD_V2
|

Preview DVD Cape Town; Lumière crime series

 De zesdelige misdaadserie Cape Town is gebaseerd op de bestseller ‘Dead Before Dying’ en andere boeken van Deon Meyer en speelt zich af in Zuid-Afrika.

Cape Town komt vrijdag 20 april uit bij Lumière op lumiereseries.com. Vanaf dinsdag 24 april is de serie ook uit op DVD. 

CapeTown

CAPE TOWN: Zuid-Afrika, 2016 | 6 x 46 min. | taal: Engels | ondertiteling: Nederlands |

Preview Cape Town

Algemene omschrijving

Cape Town is een Zuid-Afrikaanse crime-serie bestaande uit 6 aflevering van 46 minuten.

Mat is een rechercheur. De beste rechercheur van Kaapstad. Totdat zijn vrouw een jaar geleden vermoord werd bij een undercover operatie. Sindsdien heeft hij moeite met zijn werk als rechercheur. Van de leidinggevende krijgt hij een half jaar de tijd om, zowel fysiek als mentaal, te genezen. Hiervoor is ook therapie nodig om de flashbacks die hij krijgt over de moord op zijn vrouw, onder controle te houden. Het lijkt te werken.

Mat krijgt, samen met zijn partner Sanctus, een zaak toegewezen waarin iemand vermoord wordt en een masker opheeft van Albert Einstein. Er volgen meer moorden en telkens heeft het slachtoffer een masker op van een bekend iemand. Wie zit, of zitten hierachter?

De personages hebben ondanks hun zware beroep, wel degelijk een gevoel voor humor. Zo is er een scene dat ze met de auto weg willen en ruzie maken over welke auto ze nemen. De oude, bruine auto van Mat of de nieuwe, roze auto van Sanctus.

Cape Town 1 Cape Town 2

Persoonlijke ervaring

Tygo (16): Cape Town is echt een hele goede serie. Ik heb de eerste 2 afleveringen mogen kijken en baalde dat ik niet verder kon kijken. Spanning, humor en mee uitzoeken wie de dader is. Dat is Cape Town. Vanaf het begin zat ik meteen in het verhaal en werd ik meegetrokken in de zoektocht naar de dader.

De spanning wordt goed opgebouwd, zeker ook door de muziek. Dan zit je op het puntje van je stoel voor wat komen zal. De ene keer werd dat beloond, de andere keer niet. Dan was de muziek ineens weg en begon de volgende scene. Om vervolgens daarna in één keer via een schrikmoment, weer terug te komen bij het spannende gedeelte. Ik vond dit geweldig omdat je dus niet precies weet of de opbouw van de spanning op dat moment terecht is.

Het is een crime-serie maar je ziet niet het moment dat het slachtoffer daadwerkelijk vermoord wordt. Dus geen rondvliegende kogels (helaas). Wel zie je tijdens het onderzoek van de rechercheurs, de lijken goed in beeld. Dat is soms wel bloederig, maar niet al te heftig.

Verder is er best wel wat humor in de serie, wat ik ook erg kan waarderen. Ik hou wel van humor en dat breekt ook de spanning wel wat. Die balans tussen humor en spanning is goed.

Het plot zag ik niet aankomen.

Tijdens de zoektocht weet je als kijker niet meer dan de rechercheurs. Je puzzelt dus met hun mee. Een paar keer dacht ik te weten wie er achter zat, dan vonden ze weer een bewijsstuk en was mijn bedachte dader, toch niet de dader.

De omgeving laat ook echt zien dat het zich in Zuid-Afrika afspeelt. Je ziet Engelse woorden voorbij komen maar ook het Zuid-Afrikaans. Op de borden enzo in de straat of bij het zwembad. Dat maakt het echt erg leuk want Zuid-Afrikaans is een taal waar ik erg vrolijk van word. Dat speelt natuurlijk ook mee dat ik deze serie geweldig vond.

Wendy (41): Cape Town is een geweldige serie. Ik kan me alleen maar aansluiten bij wat Tygo erover zegt. De enige toevoeging die ik nog kan maken, is dat dit echt een aanrader is voor iedereen die houdt van spanning, humor en crime in één.

2 x  Winactie Cape Town

Regels voor deelname:

(LET OP! De standaard regels voor deelname zijn per 11 april 2018 gewijzigd.)

  • Laat je naam en mailadres (is afgeschermd) achter in een reactie onder deze blog en laat weten dat je deze winactie wilt winnen.
  • Volg Onlybyme op minstens twee sociale kanalen: Facebook, Instagram, Pinterest en/of Twitter.

Afhandeling winacties:

  • Winacties eindigen ‘standaard’ een ruime week na de plaatsingsdatum op zondag middernacht. (Indien hier vanaf wordt geweken, staat dat in de betreffende winactie vermeld.)
  • De winnaars worden gegroepeerd getrokken en periodiek op Facebook bekend gemaakt. Volg je Facebook niet, geen probleem! Alle winnaars krijgen per mail bericht, indien ze hebben gewonnen. Om de prijs te claimen dienen de winnaars binnen een kalenderweek te reageren.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten