adult beautiful girl blue 875862

Drie goede voornemens voor meer zelfliefde

Drie goede voornemens voor meer zelfliefde

Drie goede voornemens in 2019 voor meer zelfliefde

Het nieuwe jaar is alweer een week geleden begonnen en de goede voornemens vliegen je om de oren! De een wil meer sporten en afvallen, de ander gaat nu echt eens de rommelige garage uitmesten, en weer een ander gaat dit jaar nu eindelijk eens voor die felbegeerde promotie op werk. Wat het ook is, vaak zorgen goede voornemens eigenlijk alleen voor teleurstelling in de toekomst, want we stellen vaak veel te hoge, onrealistische of niet-duurzame doelen. Dat helpt bovendien niet voor je gevoel van eigenwaarde. Daarom stel ik dit jaar voor: doe aan voornemens die je goed kunt volhouden en die zorgen voor meer zelfliefde in je leven. Hier een aantal ideeën.

Neem de tijd

Het lijkt tegenwoordig wel het grootste luxeproduct dat er bestaat: tijd. In een wereld waar überhaupt niemand tijd lijkt te hebben, geldt dat nog dubbel zo zeer voor moeders (of liever gezegd: ouders). Terwijl het wel degelijk mogelijk is om meer tijd in te ruimen – voor jezelf en de dingen die je belangrijk vindt. Dat is dus een goed en gezond voornemen. Vooral als je met complicerende factoren te maken hebt, zoals de niet makkelijk verlopende zwangerschap, is het belangrijk om je leven zo in te delen dat er wat ademruimte voor jezelf overblijft.

Een handige tip hiervoor is online inkopen, zodat je niet altijd de drukke winkelstraten door hoeft te banjeren. Van kleding voor dochterlief tot cadeautjes voor de feestdagen; ik laat het liever bezorgen. Maar ook artikelen waar je misschien minder snel aan zou denken, zijn gemakkelijk te bestellen. Zo kun je eenvoudig online je bril op sterkte kopen, zoals bij Edel-Optics, of supplementen en verzorgingsproducten bestellen, zoals hier bij Holland & Barrett. Je bespaart dan niet alleen tijd voor andere dingen, maar kan ook nog eens op je gemak de juiste producten voor jouw self-care uitkiezen.

Maak kinderlijk plezier

Nog zoiets typisch voor onze tijdsgeest: we vergeten vaak ons innerlijke kind ook eens de ruimte te geven. En dat terwijl je daar zoveel plezier en ontspanning uit kunt halen! Een tweede voornemen dat bijdraagt aan zelfliefde is dus: bewust aandacht schenken aan activiteiten waar je kinderlijk gelukkig van wordt. Als je eenmaal tijd voor jezelf hebt gemaakt, probeer het dan dus niet meteen weer “nuttig” in te delen. Doe liever iets waar je gewoon blij van wordt. Misschien is dat door de kamer heen dansen, je favoriete boeken lezen, of creatief bezig zijn met activiteiten zoals kleien, haken/breien of tekenen. Dat laatste kun je trouwens ook combineren met iets nuttigs – om een beetje te smokkelen – als je een zogenaamde Bullet Journal bijhoudt. Zo wordt het plannen van je week opeens een hele fijne en creatieve bezigheid! Hier zie je een aantal leuke voorbeelden.

Luister naar jezelf

En als we het dan toch over de Bullet Journal hebben: een dagboekje bijhouden is nog zo’n voornemen dat eigenlijk wel te doen is en bijdraagt aan meer zelfliefde in 2019. Het kan als drukbezette moeder weleens lastig zijn om je eigen gedachten, gevoelens en behoeften niet uit het oog te verliezen. Voor je het weet heb je te veel hooi op je vork genomen, loop je tegen muren op zonder te weten waarom, of vraag je je af wanneer de laatste keer was dat je je echt vermaakte. Om bewust je alledaagse ervaringen te verwerken en in aanraking te blijven met hoe je in het leven staat, is een dagboekje bijhouden erg effectief. Maar als je niet zo van het schrijven bent, werken audio-opnames, videoboodschappen aan jezelf, of reflectieve meditatie ook erg goed. Ontdek wat bij je past en vind een manier om regelmatig naar jezelf te luisteren.

Doe jij dit jaar aan goede voornemens? En wat zijn jouw tips voor meer zelfliefde in 2019?

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten