girl 996635 1920
| | |

Drie bijzondere kindercampings in Nederland

ijzondere kindercampings in Nederland richten zich speciaal op kids. Natuurlijk barst ons land van de campings die geschikt zijn voor kinderen. Je kunt er in een kindvriendelijke accommodatie slapen, er zijn speeltuinen en er is een animatieteam dat extra vermaak biedt. Een goed voorbeeld van zo’n kindvriendelijke camping is Domein de Schatberg in Sevenum, waar wij in 2016 een heerlijk weekend hebben doorgebracht. Er zijn echter ook campings die een stapje verder gaan. Deze campings hebben alles uit de kast getrokken om aan de wensen van hun jongste bezoekers tegemoet te komen. In dit artikel drie van zulke bijzondere kindercampings.
 

Drie bijzondere kindercampings in Nederland

 

Jan Klaassen Dromenland – Braamt, Gelderland

Overnachten in een brandweerwagen, een helikopter, een schoolbus of een piratenboot? Voor echt unieke slaapplekken zit je op camping Jan Klaassen Dromenland goed! Maar de originele slaapplekken zijn niet de enige reden waarom deze camping een ware kinderdroom is. Het park bevindt zich namelijk op slechts 150 meter afstand van Het Land van Jan Klaassen. Dit is het grootste pretpark van de Achterhoek, met een buitenspeelpark, een indoorspeeltuin, waterspeeltuinen én het grootste poppentheater van Nederland. Slapen jullie op camping Jan Klaassen Dromenland, dan ontvangen jullie bij aankomst speciale VIP-kaarten en hebben jullie onbeperkt toegang tot het pretpark. Ook leuk: er zit verkleedkleding bij de accommodatie inbegrepen en ’s avonds kan er een kampvuur worden gemaakt.

Kindercamping de Paal – Bergeijk, Brabant

Ieder jaar organiseert de ANWB de Camping van het Jaar-verkiezing. In de categorie ‘De mooiste camping voor gezinnen met jonge kinderen’ was Kindercamping de Paal dit jaar de grote winnaar. Hoofdattractie van deze camping: de Biebelebontse Paalbergen, een zand- en waterspeelplaats van ruim 40.000 m². Hier vind je – naast een enorme hoeveelheid zand voor het maken van de beste zandkastelen – speelhuisjes, speeltoestellen, een houten piratenschip en een air-trampoline. Verder heeft de camping een grote speeltuin, een subtropisch zwemparadijs, een kinderboerderij en een animatieprogramma. Slapen doe je op deze camping in een paalcottage, paalhuissie, paalcasa, paaltent of trekkershut, of gewoon in je eigen camper, caravan of tent. Tip: neem fietsen mee, want in de omgeving van Bergeijk zijn diverse mooie fietsroutes te volgen. Bestel eventueel voor vertrek een fietsendrager bij rameder.nl of een andere online aanbieder.

De Sprookjescamping – Rheeze, Overijssel

De Sprookjescamping in Rheeze is speciaal gericht op kinderen tot en met 10 jaar. Jonge vakantiegangers hebben er dan ook alles wat hun hartje begeert. In het midden van elk kampeerveld is een speeltuintje te vinden, er is een binnenspeeltuin en waterratten kunnen zich uitleven in de waterspeelparadijzen. Bovendien is er dagelijks, ook in het laagseizoen, een animatieprogramma met onder andere een theatershow. Ook bijzonder is dat een deel van de sanitaire voorzieningen helemaal afgestemd is op kinderen; denk aan wastafels en spiegels op verschillende hoogtes en speciale kinderdouches. Op De Sprookjescamping kun je uiteenlopende accommodatietypes boeken: chalets, toercaravans, trekkershutten, verschillende glamping-accommodaties en kant-en-klaar ingerichte tenten. Daarnaast is het mogelijk om met je eigen camper, caravan of tent te komen kamperen.

 

Barbara(40):

Ben jij al op één van deze kindercampings geweest? Of ben je van plan één van deze kindercampings te gaan bezoeken komend jaar? Wij overwegen om de Sprookjescamping op onze to do voor zomer 2019 te zetten met onze dan 8 jarige dochter en baby van enkele maanden (indien de zwangerschap goed verloopt). Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen.

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten