teacup g525166880 1920
|

Doe elke dag iets voor jezelf | #inzichtvanvandaag

Hier loop ik geregeld vast op het feit dat de dag om is voor ik er erg in heb. Ik vlieg, regel, ren en doe om alles wat maar mogelijk is gedaan te krijgen. Wat dat alles dan is, maakt feitelijk niet zoveel uit, het gaat erom dat er vaak te weinig tijd in de dag zit.

teacup g525166880 1920

Vorige week viel ineen het kwartje. Het inzicht dat ik vaak door de drukte van het gezinsleven en alles daaromheen te weinig tijd vrij maak voor mezelf. Dit vreet energie, want ik ben meer dan mama, partner, vriendin en alle andere rollen die ik vervul sociaal.

>>>> Een persoonlijke blog over mijn pas verworven inzicht. <<<<

Maak tijd voor jezelf!

De grootste eyeopener daarbij is dat ik ZELF bepaal of ik elke dag iets voor mezelf doe, NIEMAND ANDERS! Als ik het niet doe en me geheel laat opslokken in de rollen die ik ook heb als mama, partner, etc. Wie gaat daar dan wel voor zorgen? Juist, niemand! Dus vanaf nu ga ik heel bewust elke dag een deel reserveren puur voor mezelf. En nee dat hoeven geen uren te zijn, of een heel dagdeel (denk ik, dat moet ik gaan ondervinden). Een half uur of uur per dag puur aandacht voor mij is denk een goed uitgangspunt om mee te beginnen. Dan kan ik over een x periode evalueren of een half uur genoeg is.

Hoe maak je tijd voor jezelf?

Hoe ik dat ga doen? Bewustwording is de eerste stap.

Uiteraard weet ik al langer hoe belangrijk het is om op tijd aan jezelf te denken en daarmee je energie op te laden. Enkel het ook daadwerkelijk dagelijks toevoegen in mijn dagritme is nog nooit bewust in me opgekomen. Ik dacht meer in enkele momenten in de week zoeken naar tijd puur voor mezelf. De dagen als mama vliegen hier en dan heb ik het dus nog niet eens over de andere rollen die in mijn leven ook de nodige aandacht opslokken, wat geheel logisch is. ik dacht langere tijd dat elke dag iets voor mij doen er gewoon niet in zou zitten, maar dit is een keuze, een bewuste keuze die ik zelf maakte en nu dus wel ga invullen.

Een half uurtje moet echt elke dag wel te vinden zijn, sterker nog, de dag van dit inzicht heb ik dat direct ruimschoots gehaald enkel en alleen al door deze blog in eerste concept te schrijven (hetgeen inmiddels dus is afgerond tot deze persoonlijke blog, die niet perfect hoeft te zijn). Het is een blog waarin ik iets persoonlijks deel met wellicht enige waarde in de vorm van inspiratie voor anderen. Het is voor mij namelijk altijd fijn om iets op papier te zetten, het gaat dan meer leven in mijn hoofd. 😉

Het is belangrijk om elke dag iets aan tijd puur aan jezelf te besteden. En nee dan doel ik niet op de zaken die je elke dag standaard voor jezelf doet: eten, drinken, jezelf verzorgen, nee echt bewust geestelijk de tijd nemen voor mijn eigen persoon.

Kijken naar wie ik ben en wat ik zelf wil en hoe ik dat kan inpassen in de drukte van de dag, is nu dus het doel. Het klinkt goed en ik zal mezelf met regelmaat eraan moeten herinneren dat ik dit nu met mezelf afspreek, maar ik geloof echt dat elke dag een bepaalde tijd aan mezelf besteden goed is voor mij als mens en dat ik daardoor ook beter mijn andere rollen kan vervullen als mama, partner, etc.

Maak jij dagelijks tijd voor jezelf? En durf je daar ook eerlijk hier op te antwoorden?

Tot de volgende persoonlijke blog!

Barbara Oosthoek handgeschreven 3.1

PS. In het Psychologiemagazine staat een groot artikel met hoe je tijd maakt voor jezelf waar ik graag naar wil verwijzen, mocht je deze persoonlijke blog hebben gelezen en ook denken, verrek ik besteed ook echt te weinig tijd aan mezelf. Dan vind ik daar echt goede informatie te vinden.

Your Title Here 6

Eerder verschenen persoonlijke blogs:

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten