Ik ben een enorme boekenwurm en vooral in de zomer vind je mijn e-reader ongeveer vastgeplakt aan mijn linker arm. Al jaren lees ik iedere zomer opnieuw de serie ‘Wetten van de magie’ van Terry Goodkind. Ik hou van fantasy, heksen, draken en tovenaars, een beetje magie in de dagelijkse sleur.

De serie ‘Wetten van de magie’ van Terry Goodkind

Zomerse verleiding

Ik ben een enorme boekenwurm en vooral in de zomer vind je mijn e-reader ongeveer vastgeplakt aan mijn linker arm. Al jaren lees ik iedere zomer opnieuw de serie ‘Wetten van de magie’ van Terry Goodkind. Ik hou van fantasy, heksen, draken en tovenaars, een beetje magie in de dagelijkse sleur.

Kaft van deel 1 van De wetten van de Magie.
Eerste Wet – Het zwaard van de waarheid.

Inhoud van ‘De wetten van de magie’

‘Wetten van de magie’ vertelt in tien delen het verhaal van de epische liefde tussen woudloper Richard en biechtmoeder Kahlan. Een verhaal dat start met de zoektocht van Richard naar de reden van de dood van zijn vader en dat eindigt met een strijd om het bestaan van de wereld. Een wereld waarin aan de ene kant draken en tovenaars vechten om hun bestaansrecht en aan de andere kant de imperiale orde probeert magie te verbannen uit ieders’ leven.

Mooi is de relatie met onze hedendaagse maatschappij. In mijn ogen beschrijft de serie de strijd tussen het communisme en het kapitalisme, alleen omgezet naar een fantasy wereld. Daarnaast vertelt het uitgebreid waarom de personages doen wat ze doen. Achter ieder gevecht ligt zijn eigen oorzaak. Mensen kunnen star zijn, maar ook veranderen. Richard is een sterk, sympathiek karakter. Hij vecht voor zijn ware liefde, is inspirerend en eerlijk. Kahlan is niet wie ze zegt dat ze is, zal de liefde overwinnen of breekt haar geheim zijn hart?

Wie zijn de zusters van het licht? Zijn ze wel zo goed als ze zich voordoen of heeft de duisternis hen in zijn macht? De serie laat je kennis maken met een groot aantal levensverhalen, sleept je mee in hun verleden en laat zien dat echt iedereen twee kanten heeft.

Persoonlijke beleving over deze fantasy serie

’Wetten van de magie, heeft tien delen en vergt daarmee echt wel wat  tijd, maar als je van dit genre (fantasy) houdt zijn dit echt boeken die je gelezen moet hebben!

Terry Goodkind schrijft vlot, karakters zijn  tot in de details uitgewerkt. Het lijkt alsof de hoofdpersonen tot je vriendenkring behoren en de vijand ook echt jouw vijand is. De boeken raken mij tot diep in mijn ziel en laten me nadenken over onze rol in de wereld.

De serie is verfilmd, er is een televisieserie van gemaakt (The Seeker), maar deze doet de boeken geen recht. In mijn ogen is deze reeks een verfilming waard a la ‘Game of thrones’, alhoewel ik denk dat de boeken altijd beter zullen zijn.

Waarom ik ze zo vaak lees?

Omdat ik iedere keer weer iets nieuws ontdek, een verborgen eigenschap of een boodschap. Het is een geweldige serie die je tijd meer dan waard is! Ieder jaar verlies ik mij in deze fantastische serie!

|Blog geschreven door Martine|

De boeken zijn zowel als Epub als paperback verkrijgbaar bij o.a. Bol.com.

TIP: Deel 1 van De wetten van de Magie is gratis te lezen voor lezers met een Kobo Plus abonnement.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten