girl 2605433 1920

De leukste luisterboeken voor kinderen verzamellijst

Onze dochter (nu 8) leest heel graag boeken. Daarnaast is ze ook nog eens een fan van Spotify, YouTube en muziek (zingen). Met als gevolg dat we geregeld worden getrakteerd op voorleessessies en zangpartijen hier in Huize Only. De stap naar de luisterboeken is dan ook snel gemaakt.

girl 2605433 1920
bron: pixabay

Onderweg is een mobiel ideaal om naar luisterboeken te luisteren (vooral met headset) om haar (en onze) reis te veraangenamen.
Nu heeft dametje (nog) geen eigen mobiele telefoon. We overwegen wel een ouder exemplaar van onszelf aan haar te ‘geven’ met Sim Only abonnement. Met Sim Only vergelijken kwamen we er achter dat er veel valt te besparen op de kosten. Er is veel keuze in het soort abonnementen. In ons geval zou het in eerste instantie vooral om data gaan. We willen het bellen nog niet stimuleren op deze leeftijd. 😉

Luisterboeken voor kinderen verzamellijst

Met deze nieuwe interesse ben ik de wereld van de luisterboeken ingedoken. Ik heb een hele grote verzameling aan luisterboeken samengesteld in een Spotifylijst (meer dan 40 uur).

Ik voorzie dat we deze lijst nog veel zullen gebruiken, ook als onze kleine man iets ouder is. Al hoewel hij nu al vrolijk werd van de klanken. De luisterverhalen worden veelal leuker gemaakt door deze te combineren met muziek (liedjes), stemmetjes en leuke klanken.

Ik deel graag de link naar deze lijst zodat je heel snel meerdere leuke luisterboeken te pakken hebt. Het is een bonte verzameling van alles wat ik zo snel op Spotify kon vinden. Denk aan Woezel en Pip, Diverse Sprookjes, Jip en Janneke, verhalen met thema’s zoals Sinterklaas, kerst, Pasen, seizoenen, Alfred J. Kwak en nog veel meer.

40 uur – De leukste luisterboeken voor kinderen afspeellijst

Om deze openbare lijst aan je eigen Spotify account toe te voegen, hier de rechtstreekse link naar de lijst: 40 uur – Luisterboeken voor kinderen verzamellijst

Luisterboeken via een abonnement

Uiteraard is Spotify niet de enige bron voor luisterboeken. Zelf heb ik via Bol.com een abonnement (vanwege het recenseren van boeken voor Onlybyme) op kobo plus. Ik wissel paperbacks graag af met Epubs en luisterboeken. Handig als ik een boek aan het recenseren ben. Buiten Epubs heeft Kobo Plus ook veel luisterboeken (en leesboeken) voor kinderen. Je kunt het eerst uitproberen zonder kosten, wellicht een idee indien je het aanschaffen van luisterboeken wat te kostbaar vind.

Denk ook aan de openbare bibliotheek! Daar worden je kinderen gratis lid en is het tegenwoordig ook mogelijk om digitale (luister)boeken te lenen.

Tot slot nog een tip: let op het verbruik van data!

Met steeds meer mobiel zijn is genoeg data op je mobiele telefoon belangrijk. Vooral bij muziek luisteren en het bekijken van filmpjes gaat deze data sneller dan je denkt.

Bij het vergelijken kwamen wij achter een groot voordeel bij Sim Only van Simyo. Simyo maakt gebruik van het datanetwerk van KPN. Daardoor krijg je, indien je thuis gebruik maakt van KPN als provider voor je internet en televisie, gratis een verdubbeling van je aantallen MB’s en belminuten. Dit maakt het voor ons erg interessant. Ook het maandelijks kunnen aanpassen van je abonnement (erg handig als je bijvoorbeeld op vakantie gaat) geeft ons veel voordeel. Dus als we besluiten een Sim Only aan te schaffen voor onze dochter is dit een interessante overweging.

Veel luisterplezier toegewenst met de luisterboeken verzamellijst samen met je kind(eren)!

Disclaimer: Deze blog betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten