paris 1930762 1920
| |

Cadeaustress: Hier DE Oplossing!

In vele gezinnen is het elk jaar een heel gedoe! De kerstcadeautjes met kerst. Voor de één heb je tig ideetjes en voor ander kom je niet veel verder dan een paar sokken (hoe afgezaagd!). Vooral cadeautjes voor mannen blijken vaak een euvel! Of mensen die alles al “lijken” te hebben (of erger nog alles al hebben). En de ergste categorie: mensen die je inspanningen niet weten te waarderen, je doet het in hun ogen nooit goed. Hoe groter de kring aan mensen waarvoor je op pad ‘moet’, hoe groter jouw cadeaustress. Toch zijn er echt oplossingen, die het stukken makkelijker maken. 

paris 1930762 1920

Be Original tegen cadeaustress!

Doe eens gek, geef iets wat niemand nog nooit heeft gegeven (dat je weet) of jat een grandioos idee van een collega/vriend die niet bij jouw kerst aanwezig is. Origineel is immers beperkt tot de groep aanwezigen!

Cadeau voor de hele groep tips

Wat dacht je van een gezamenlijk cadeau aan alle aanwezigen, al vergt dat wel wat verzin kunsten om dat mooi in te kleden. Het scheelt heel wat uurtjes denkwerk en verzamelwerk dan voor iedereen individueel.

Een drietal voorbeelden met verschillende budgetten:

 

  1. Aanwezigen: Oma/Opa, 3 kinderen met aanhang en 4 kleinkinderen. Totaal 12. Budget 50 euro per persoon. Wel eens gedacht aan een weekendje weg met zijn allen. Voor 600 euro zijn in het laagseizoen best 2 huisjes te vinden.
  2. Aanwezigen: idem hierboven, budget 25 euro p.p. Wat dacht je van gezellig samen uit eten met bijvoorbeeld bowlen erbij. (Leuk voor de kinderen) Of een dagje met zijn allen naar een pretpark? Of naar het theater? Of een workshop met de hele familie voor whatever?
  3. Aanwezigen: idem hierboven, budget 10 euro p.p. Een fotoschoot? Met zijn allen naar een kerstfilm? Een grote doos vol met kleine cadeautjes en een spel erbij dat bepaalt, wie wat krijgt, een totale verrassing dus.

Ludieke cadeau tips

Hoe aparter hoe ludieker! Moet een cadeautje altijd de ander zijn hele hart verwarmen of mag het ook eens anders. Misschien is iets heel grappigs juist wel leuk.

  1. Wel eens een cartoonist een foto zien bewerken met een eigen interpretatie. Origineel in ieder geval als je je familieleden zoiets geeft en waarschijnlijk kan er gelachen worden om elkaars afbeeldingen.
  2. Heb jij nieuwsgierige familieleden die altijd gaan raden wie wat krijgt. Dat los je heel handig op door de cadeaus te verpakken in veel grotere formaten dozen. Je kan er zelfs een uitpak festijn van maken, of een grapje door het echte cadeau achter de hand te houden en later tevoorschijn te halen. Want hoe kleiner het pakje, wat kan het dan nog zijn?
  3. Als je aanwezigen hebt die een grap kunnen waarderen kan je ook even weglopen en jezelf een grote strik omdoen en terugkeren. JIJ BENT HET CADEAU! (kan niet overal) en net als bij tip 2 kan daarna alsnog iets anders naar voren worden gebracht.

Originele cadeaus tips

Steeds meer ideetjes bereiken de consumenten. Internet is daarbij een goed hulpmiddel. Als je een beetje weet wat dingen zijn, die echt bij de ander passen (een paar kernwoorden), dan kan je daarop Googelen en ook gewoon eens op het woord origineel zoeken helpt al, indien je wat tijd hebt om rond te snuffelen. Op tijd beginnen met je zoektocht scheelt veel stress. Je kan het zo gek niet bedenken of het is wel ergens te vinden online, en dan is het maar net wat de ‘gek’ ervoor geeft.

Dus je kan echt wel iets anders geven, dan de standaard cadeautjes als cadeaubonnen, flessen wijn, bonbondoosjes, sokken, boeken, cd’s, dvd’s, geurtjes, etc. Niet dat dat niet goed is, en veel mensen zijn er heel blij mee, maar daarvoor zijn geen tips nodig lijkt mij.

Heel even wat voorwerk online en je kan het zo allemaal thuis laten bezorgen tegenwoordig, dus je hoeft ook nog niet eens de kerstdrukte in.  En veel online winkels pakken het ook nog wat graag voor je in ook! Wat uren staan in de rij voor de kassa scheelt en inpakwerk!

Last but not least!

Wel eens gedacht om gewoon met de familie af te spreken geen cadeautjes te doen? Weg stress! Weg tijd die het kost? Weg ontevreden gezichten als het niet bevalt? Weg de standaard dingen die altijd worden gegeven. Weg het verplichte karakter!

Alternatief idee

Wat wel als leuk alternatief kan dienen is bijvoorbeeld een cadeaus die niemand wil hebben spel. Iedereen neemt bijvoorbeeld 3 dingen mee van thuis, die zijn werking al lang hebben gehad, of niet meer hedendaags zijn, of totaal niet aantrekkelijk, of nou ja vul in. Dan een spel ermee spelen en uiteindelijk zit je dan opgezadeld met cadeaus, die je nooit vooraf had kunnen bedenken. Het dobbelspel is daar erg geschikt voor. Het resultaat is vaak dat een paar cadeaus wel gewild zijn en de rest niet. Kan een heel grappige avond geven.

Je kan dan zelfs eerst spelen met papier er nog omheen, en daarna ronde 2 met het papier eraf. Er zijn verschillende soorten spellen in omloop, googelen helpt je op weg!

Hopelijk helpen deze tips je op weg naar een stressvrije manier van het vinden van de juiste cadeaus voor deze kerst! Deel je succesverhalen gerust hier!

 

Gerelateerde blogposts:

Cadeaustress: Hier DE Oplossing! Be original tegen cadeaustress. Tips die het shoppen voor de feestdagen veel aangenamer maken en je een origineel resultaat geven. #feestdagen #Cadeautips

Repinnen mag.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten