WhatsApp Image 2020 03 12 at 23.28.30 1

Bouwwerkzaamheden rondom Huize Only – fotoblog

We hebben hier rondom de woning al sinds we hier wonen behoorlijk wat bouwwerkzaamheden gehad. Op dit moment zijn ze bezig de straten te voorzien van definitieve bestrating. Deze foto maakte ik vanuit onze slaapkamer:

WhatsApp Image 2020 03 12 at 23.28.30 1
Foto genomen vanuit ons slaapkamerraam – 13-3-2020 – ©Barbara Oosthoek

Onze auto staat nu dan ook niet op onze oprit maar verderop in de straat. We kunnen feitelijk niet met de fietsen op pad zonder tijdelijk even door het zand te moeten, maar ze doen mooi werk hier voor de deur. Wat al gereed is, ziet er mooi uit en goed werk heeft nu eenmaal tijd nodig.

Geluidshinder

Wel moet ik eerlijk bekennen de geluidshinder door alle bouwwerkzaamheden rondom ons huis nu na een dik half jaar behoorlijk zat te zijn. Vooral de lage brommende tonen gaan overal doorheen. Gelukkig zal dit na deze bestratingsfase (aan de voorzijde staat dit ook nog gepland in juni) tijdelijk wat afnemen. Tijdelijk, want aan de voorzijde moet nog een heel groot deel van onze wijk worden gebouwd.

Uitzicht voorzijde woning

De foto’s hieronder geven het huidige zicht weer aan de voorkant van onze woning. Foto’s zijn gemaakt ongeveer een week geleden.

WhatsApp Image 2020 03 12 at 23.35.23
Foto 1 voorzijde woning ©Barbara Oosthoek

Ze zijn nu zowel links (foto 1) en rechts (foto 3) weer begonnen met bouwen. De heipalen zitten al in de grond rechts. Dus het geklop is weer even voorbij. Vermoedelijk zal dit links ook snel gaan plaatsvinden.

WhatsApp Image 2020 03 12 at 23.35.13
Foto 2 voorzijde woning ©Barbara Oosthoek
WhatsApp Image 2020 03 12 at 23.35.01
Foto 3 voorzijde woning ©Barbara Oosthoek

Het vele water zal mettertijd verdwijnen, dat zijn nu tijdelijke wadi’s, die het overtollige hemelwater opvangen die wordt afgevoerd van de bouwplekken.

Voor onze deur staat een parkstrook gepland van ongeveer 30 meter diep met aan de rechterzijde een dieper stuk, maar goed dat is voorlopig nog niet aan de orde. De beplanting (bomen en struiken) wordt pas eind 2020 deels verricht in de wijk en ik denk dan met name het gedeelte aan de achterzijde van onze woning.

De hele wijk zal pas eind 2023 gereed zijn dus we hebben nog ‘even’ te gaan.

Eerdere kiekjes vanuit ons huis

Uiteraard is dit een momentopname. We hebben al vele fasen gehad. Best leuk om dat terug te zien nu als ik zie hoe het voor ons huis steeds veranderd.

Vorig jaar juni zag het uitzicht er aan de voorkant zo uit:

20190619 071503
Voorzijde woning juni 2019 © Barbara Oosthoek

Ook toen waren ze al werkzaamheden aan het voorbereiden maar met de landelijke bouwstop vanwege overschrijdingen van de PFAS norm heeft het hier deels stilgelegen. Inmiddels mogen ze hier al weer een tijdje verder maar werkt het weer (veel regenwater) niet altijd mee.

Wadi naast onze woning

20190619 092822
juni 2019 © Barbara Oosthoek
20190619 074944
Juni 2019 © Barbara Oosthoek

Onze wijk wordt zo ingericht dat het hemelwater wordt opgeslagen in wadi’s. Het is dan ook niet de bedoeling om bijvoorbeeld je auto in de straat te wassen daar dit niet het riool in gaat maar de wadi’s instroomt.

Naast ons huis is een wadi gemaakt die geregeld helemaal vol staat met water. Hiernaast een tweetal foto’s waarop dit zichtbaar is ook van juni 2019.

De woningen naast ons huizenblok werden in september opgeleverd. Bewust daarvan geen foto’s. De tuinen zien er daar echt al super uit. Dat zijn koopwoningen en velen hebben de tuininrichting meegenomen in hun bouwplannen. Wij zijn nog bezig met onze tuin al hebben we al wel wat vorderingen gemaakt en zijn we bezig met het aantrekken van een tuinman voor diverse werkzaamheden nu in het voorjaar. (Vanwege de verkoop van het andere huis hebben we de tuininrichting uitgesteld en dat staat nu dus verder op het programma de komende maanden. 😉 )

Hekwerk, aanplanting struiken en de eerste planten in de tuin

Inked20200119 170957b LI
Januari 2020 © Barbara Oosthoek

Om toch wat privacy te geven heeft de verhuurder hekwerken laten plaatsen en daar hebben we zelf tijdelijk dun riet tegenaan bevestigd afgelopen zomer (zie eerdere foto). Dit is er inmiddels bijna af. De stormen die hebben deze wintermaanden hier goed huisgehouden. Zo staat het hekwerk nu ook niet meer netjes recht aan de zijkant van onze woning.

De planning is dan ook z.s.m. daar een tweede schuttingdeur te laten plaatsen aan de woning vast, zodat het hekwerk meer steun krijgt. Het riet zal dit weekend waarschijnlijk worden verwijderd (wat er nog van over is). De beukenhaag (zie foto) is deze herfst aangepoot en zal spoedig gaan uitlopen en onze tuin van een natuurlijkere omheining gaan voorzien. (Ik twijfel nu even op het nu beukenboompjes zijn die gepland zijn, nog even nakijken.)

Vreemd genoeg kan ik enkele foto’s van de tuin met onze tuinplanten nu even niet terugvinden, maar daar we vermoedelijk dit weekend in de tuin bezig gaan (mits het weer zo goed is als voorspeld) komt er vast snel een verdere update over de tuin. Zeker nadat de tuinman ons heeft geholpen de tuin een mooier aanblik te geven.

Wordt vervolgd. 😉

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten