laptop 1176606 640
|

How to get stressy while blogging and something goes wrong?

Vast mega herkenbaar onder bloggers: Hoe krijg je het warm van de stress als iets helemaal verkeerd gaat?

laptop-1176606_640

 

Althans, voor mij is het heel herkenbaar. Als stress-kip van nature kan ik het behoorlijk warm krijgen als er iets essentieels ineens heel erg verkeerd gaat. Jij ook? Uiteraard is dit breder te trekken dan enkel bloggers. Bij iedereen gaat er wel eens iets mis toch? Vooral als iets niet meer werkt zoals het zou moeten werken, heb je een uitdaging!

Bloggers zijn vele uren per week bezig met het bedenken, schrijven, publiceren en verspreiden van hun blogs. Als er dan iets in de background mis gaat en je niet direct de oorzaak weet te tackelen, dan kan dat behoorlijk wat stress-kip gedrag opleveren.

Wat kan er misgaan? Meer dan je denkt!

Zo is een verkeerde instelling van iets schijnbaar onschuldigs ineens de oorzaak van het niet meer goed functioneren van bijvoorbeeld Google Analytics. (GA) Ook meer ervaren bloggers kan dit overkomen. Nu na een ruim jaar ervaring met GA kan ik zeggen dat ik er wel op let niet zomaar iets te verwijderen. Dat kan immers veel beïnvloeden zonder erg, maar vorige week is het toch ‘weer’ eens misgegaan. Een plugin op non-actief gezet die de tracking bijhield. Zo niet slim… Verder niet veel aandacht besteed aan de website die dag vanwege het mooie weer.  De dag erna werd ik ineens ‘wakker’ toen mijn bezoekers op 0 bleven staan, terwijl dat nooit is op dat bepaalde tijdstip. Dan is het heel even heel goed nadenken wat de oorzaak zou kunnen zijn en ga je je gangen na. Zie je dat het sinds gistermiddag is fout gegaan en er dus in de registratie een dip zit. Het zij zo, maar je bent weer heel erg opgelucht als het wel weer werkt.

Foto gedoe, plugins die conflicteren met elkaar, thema’s die raar doen, etc.

Foto instellingen die niet meer werken met bepaalde thema’s of ineens een conflict krijgen met meerdere plugins, is ook iets wat je de nodige hoofdbrekers kan geven. Je moet wel heel erg goed weten wat er door wat veroorzaakt wordt en soms is al die plugins uitzetten niet eens genoeg om het probleem te verhelpen. Wat mij wel helpt is de betere thema’s te kiezen tegenwoordig en daar ook wat voor te betalen. Niet dat alle gratis te verkrijgen thema’s slecht zijn, zeker niet, maar ik loop daar wel sneller tegen issues aan dan bij de betaalde thema’s. Misschien volgend jaar maar eens een thema echt laten ontwerpen met mijn specifieke wensen. Sparen! Dromen mag!

Nog een gruwel: tekstopmaak issues!

Heb je de tekst geschreven en ben je het geheel aan het opmaken met foto’s, headers, quotes en andere dingen die je aanpast om je tekst goed SEO proof weg te zetten. Het ergste wat dan kan gebeuren is een tekstueel disfunctioneren van je background waardoor het er in de background goed uitziet en online totaal verwrongen. Helaas is het niet altijd te voorkomen, zeker met het overnemen van teksten met codes kan die gebeuren. Die kan je dan wel weer eruit vissen maar soms zit het probleem dieper en moet je echt op zoek naar de ‘angel’. Succes gewenst alvast!

Verder is bloggen vooral fun!

Als je door de stress-kip momentjes heen kijkt, die minder zijn aan het bloggen, is het echt een geweldige hobby! Eentje die ik echt niet meer wil missen. Dan maar ‘soms’ even wat issues, die ik uiteindelijk wel weer oplos. Je moet maar net weten waar het probleem zit.

Iedereen veel blogplezier gewenst met zo min mogelijk issues!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten