Wat is een Podcast? En is het interessant?

Wat betreft technische ontwikkelingen loop ik duidelijk niet helemaal vooraan de rij, maar bevind me ergens in de midden massa (denk ik hoop ik)… toch is er een ontwikkeling die er al langer is, lang aan mijn aandacht ontschoten en dus ben ik het maar eens even ga uitzoeken.

Podcast

Wat is een Podcast?

Een podcast is een audiouitzending waarbij het geluidsbestand op aanvraag wordt aangeboden door middel van webfeeds. Dankzij de introductie van draagbare mp3-spelers zoals de iPod was deze vorm van uitzenden snel populair onder radioamateurs. De term podcast is dan ook een samentrekking van iPod en broadcast (Engels voor ‘uitzenden‘).

Bron: Wikipedia

Zo, dat is nu duidelijk en heeft uiteraard mijn aandacht, want eens even relaxt ergens naar luisteren is een leuke afwisseling in plaats van beeldstaren en kan bijvoorbeeld heel goed als je onderweg bent met de auto of lopend danwel fietsend. Of gewoon heerlijk relaxt in bad wegdromen met een stem op de achtergrond, die je iets interessants te melden heeft. (Graag een heerlijke stem, of verwacht ik nu teveel?!) Ja, dit moet ik verder onderzoeken.

Waar haal ik een Podcast vandaan?

Het brengt me meteen bij de site: www.podcast.co.nl/ waar je terecht komt op één van de grootste Podcast directories van Nederland. Een goed begin voor mijn speurtocht, lijkt me.

Na daar wat te hebben gesnuffeld, las ik dat de Podcasts vooral in Amerika een veel grotere markt hebben veroverd. Dus ook veel meer aanbod. Dus kijkend naar Engelstalige sites, kwam ik uiteraard ook terecht bij ITunes van Apple, waar je duizenden Podcast vrij toegankelijk kunt beluisteren en uiteraard zullen er ook tegen betaling daar verkrijgbaar zijn. In ITunes kan je het geheel schijnbaar makkelijk organiseren. Zelf nog niet mee gewerkt, maar ga het zeker eens uitvogelen. Je moet een beetje met je tijd mee immers.  😉

Een search in Google of welke andere zoekmachine dan ook, geeft je gelijk tig sites waar ze overzichten hebben met Podcast, dus eenmaal in die wereld valt er van alles te ontdekken. Mijn nieuwsgierigheid is goed gewekt en ik ga dan ook zeker Pods beluisteren en wellicht over een tijdje nog eens terugkomen op dit artikel met persoonlijke favorieten. Wordt wellicht vervolgd.

Ga jij ook eens rondsnuffelen of is deze luisterwereld je al tijden bekend?

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten