woman 586185 1280
|

Hoe zit jouw haar vandaag? Tips en trucs

Wellicht behoor jij tot de uitzonderingen, maar menig vrouw (en man) heeft ‘bad hair days’ in de maand! Geregeld niet helemaal los te koppelen van de overbekende vrouwelijke cyclus (Hebben mannen ook een cyclus die het haar negatief beïnvloed?) en uiteraard altijd op momenten dat het NIET uitkomt. Als je ‘even snel’ je haar wilt doen en dus helemaal niet zit te wachten op een ‘coupe terrible’ die alles wil, behalve wat jij ervan verwacht!

bad hair days
©pixabay

Tips en Trucs die je door deze ‘bad hair days’ heen helpen!

Met de wintermaanden officieel nog heel even van kracht (De lente lijkt soms al gearriveerd, maar de winter wil nog niet definitief opgeven met weer een koufront onderweg 😉 ) is statisch en droog haar een gruwel. Heb je het net in model en is het na het aanraken van een verkeerd object binnen no-time veranderd in een rampenplan. Wat te doen?

Tips tegen statisch haar

Allereerst, wat is statisch haar precies? Je krijgt statisch haar door wrijving. Het principe van negatief geladen trekt positief geladen aan. Indien je haar te negatief geladen is gaat het omhoog staan. De verergert vooral in de wintermaanden wanneer de lucht droog is en de de verwarming hoog staat. Je haar bevat dan niet voldoende vocht en gaat omhoog staan.

Dit kan je zelf doen tegen statisch haar:

  1. Draag zo min mogelijk synthetische kleding, gezien dit materiaal van zichzelf al statisch is en de problemen enkel verergert.
  2. Niet meer kammen dan nodig, die maakt het enkel erger.
  3. Haarlak kan het statisch zijn enigszins tegengaan.
  4. Wellicht een raar advies, maar eentje die mega goed werkt. Zoek in de winkel naar droogtrommeldoekjes die de speciale eigenschap hebben dat je kleding niet statisch wordt (naast lekker ruiken). Even over je haar halen en weg is het statische haar!
  5. Ook conditioner en glansserum kunnen helpen door in nood een klein beetje op je haar te nevelen. Less is more hierbij en niet bij de haaraanzet!

Tips tegen droog haar

Pluizig haarEen uitgedroogde, rommelige haardos. Ofwel, pluizig haar.

Zowel kinderen als volwassenen hebben er last van, en dat is erg vervelend. Juist omdat pluizig haar je look niet altijd ten goede komt en zelfs een negatieve invloed kan hebben op hoe je je voelt.

Heb jij ook last van pluizig haar en wil je graag gladder haar?

Bronvermelding: Ik vond een blog online met zulke handige tips dat het me zinloos leek al deze tips over te typen. Credits dus richting de schrijver! Lees daar 20 tips die je helpen bij pluizig en droog haar! 

Tips tegen futloos haar

Heb jij dun sluik haar van jezelf (hier een van de gelukkigen 😉 ) dan is het niet altijd makkelijk om je haar er sprankelend uit te laten zien op momenten wanneer je dat graag wilt. Heus kom je een eind door je haar vol te gooien met grote hoeveelheden troep, maar heb je hier al eens aan gedacht?

Hairextentions!

Je haarbos is ineens veel voller en oogt daardoor gezonder, mooier en vooral zeer vrouwelijk. Er zijn verschillende versies in verschillende prijsklassen beschikbaar. Je kan de extentions vast laten zetten in je eigen haar, maar dat is behoorlijk aan de prijs. Zeker indien je niet altijd je haar wilt verlengen en/of voller wilt laten ogen. Kortom indien je geregeld je eigen haarbos meer dan genoeg vindt, bijvoorbeeld in opgestoken kapsels of met zeer warm weer? Dan zijn extentions die je zelf in en weer uit kunt doen veel handiger.

Om je een beeld te geven van de mogelijkheden voeg ik een link toe naar OxY extensions. Uiteraard zijn er meerdere shops waar ze extentions verkopen, vaak in salons in verschillende vormen. Mocht je een keertje los willen gaan met je haar, of een coupe met een beetje extra willen geven. Misschien is dit iets om te proberen.

Uiteraard kan je ook de volgende tips toepassen:

  1. Wissel de conditioner en shampoo om in volgorde. De conditioner verzwaard het haar en de shampoo maakt het schoon en ontdoet het haar ook weer van de verzwarende conditioner!
  2. Vlecht je haar in voor het slapen gaan, de volgende ochtend volume in de vorm van slag gegarandeerd.
  3. Het er voller laten uitzien dan het werkelijk is. Highlights geven dat effect of de hierboven al genoemde extentions.
  4. Acuut volume nodig: touperen helpt direct al is je haar daar uiteraard niet erg blij mee, dus gebruik met mate is hier wel het advies.
  5. Hoe meer troep je in je haar stopt, hoe zwaarder je haar dus hoe eerder het slap en zwaar gaat hangen.

Mijn ervaringen

Barbara(40): Hier is het statische haar 90% afgenomen sinds ik weet van de droogtrommeldoekjes en de futheid enorm afgenomen sinds ik zeer weinig gebruik maak van conditioners en indien ik ze gebruik dan inderdaad de volgorde omdraai. De extentions zijn hier wel in huis, maar ik draag ze slechts af en toe. Dit komt veelal door het snel even mijn haar willen doen, als dochterlief mama heel hard nodig heeft voor in haar ogen heel belangrijke factoren. 😉 Het droge haar is bij mij enkel in de zomer aanwezig en de voedende haarsprays kan ik dan ook zeker aanbevelen als onderdeel van je handtas als je veelvuldig in de zon loopt.

Wist jij al deze tips al? Heb je nog een tip die je kan toevoegen aan bovenstaande oplossingen?

 

 

Gerelateerd: Je haar sneller laten groeien, kan dat?

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten