blogtips
|

De beste blogtips voor jou verzameld.

De beste blogtips door bloggers voor (beginnende) bloggers.

Samen weet je meer! Veel bloggers timmeren al even aan de weg. Samen hebben ze allen bij elkaar behoorlijk wat kennis en ervaring opgebouwd inzake tips over bloggen. Hoe je iets met betrekking tot het bloggen het beste kan aanpakken? Dé plugin die je niet mag missen. SEO en andere aanverwante onderwerpen.

beste blogtips

11 bloggers delen graag hun artikel(s) met jou!

Na een oproep onder de bloggers kreeg ik leuke reacties van mede-bloggers die een of meerdere artikels wilden delen via deze verzamelblog. Zo kunnen jullie én op deze manier daar een kijkje gaan nemen en wellicht een nieuwe leuke blog ontdekken om te gaan volgen, én ook nog eens direct bij nuttige blogtips uitkomen. Een win win situatie. 😉

Behoefte aan blogtips die je vooruit helpen?

Mocht je je meer in de blogwereld en het blogger zijn willen verdiepen, dan kan ik deze linken stuk voor stuk aanbevelen. Kennis is macht! Een zegswijze die niet zomaar is ontstaan. Doe er je voordeel mee. De deelnemende blogs zijn elk uniek op hun eigen manier en het zeker waard om verder op rond te kijken. 😉

 • Charlotte van Lovely Charlotte deelt op haar blog meerdere artikels met blogtips. Ze heeft zelfs een e-book geschreven vol met blogtips die je gratis bij haar kunt downloaden. Een goed begin om je eens in te lezen in de wereld van de blogtips.
 • Marguerita van Marstyle heeft een artikel gedeeld over hoe je netwerken het beste kunt aanpakken. Doen is het toverwoord. Lees er bij haar alles over.
 • Elze van Het Zusje geeft in dit artikel aan hoe je je mede-blogger kunt helpen. Er zijn genoeg mogelijkheden om elkaar zonder veel moeite vooruit te helpen. Waar een wil is….
 • Celine van The Beauty Boulevard deelt een artikel over overstappen van Blogger naar Wordpress en waarom je dat zou doen.
 • Lisette van Lisette schrijft deelt haar ervaringen met het worden van een blogger, dus niet zozeer een stappenplan richting het worden van een blogger, maar meer hoe het haar vergaan is. Vallen, opstaan en doorgaan!
 • Elisabeth van Alweer een nieuwe moeder blog schreef een artikel over het krijgen van meer bezoekers. Het is een hele handleiding geworden waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe zij binnen een jaar van niets naar een grote(re) blogger is gegroeid met gemiddeld 16.000 bezoekers per maand door middel van betaalde promotie. Daarbij legt ze ook uit hoeveel het je kost en wat het je oplevert.
 • Fleur van Miz Flurry deelt een aantal digitale (blog) tips op haar website over onder andere Pinterest en Comment Luv.
 • Esmée van Blogs 4 Mama deelt juist weer hele handige artikels in relatie tot Facebook en het bloggen. Want bloggen gaat immers verder dan een website alleen.
 • Joyce van Mams at Work deelt een artikel over het gebruikmaken van affilliate links, hoe dat werkt en hoe dat zo eenvoudig mogelijk kan met een uitgebreid artikel over het gebruik van Linkpizza.
 • Sofie van Our Happily Ever After beschrijft hoe het gebruik van de plugin CoSchedule je leven een stuk eenvoudiger en minder stressvol kan maken als blogger. Zelf gebruik ik de plugin ook al een tijdje en ik moet haar gelijk geven. Zeker op dagen dat je niet de tijd hebt om de blogs online te zetten en sociaal via je eigen kanalen te verspreiden, is het een uitvinding!
 • Simone van Liefde voor Fotografie geeft tips in een artikel over het zelf maken van stockfoto’s. Niet geheel direct een blogtip, maar wel eentje die het bloggen nauw raakt, want als blogger maak je immers vaak foto’s en waarom deze niet gelijk ook inzetten om geld mee te verdienen.

Mocht jij, als mede-blogger, ook nog een geweldig artikel hebben met blogtips die hier een goede aanvulling op zijn, attendeer me er gerust op en ik voeg met plezier je link aan het geheel toe. Hoe meer nuttige informatie hoe beter!

Kennis delen daar wordt iedereen beter van!

Door deze kennis met elkaar te delen help je elkaar vooruit tot het worden van betere bloggers. Daarmee worden alle bloggers bij elkaar een aantrekkelijke(re) totale marktpartij voor allerhande samenwerkingen met bedrijven en organisaties. Bedrijven gaan graag met serieuze bloggers in zee tegenwoordig.

Als je van het begin af aan je eigen blog beschouwd als een serieuze onderneming door:

 • Tijd te investeren in het opdoen van kennis om je blog goed te promoten;
 • Je blog te voorzien van de juiste uitstraling;
 • Te leren van wat ander bloggers je kunnen vertellen uit hun eigen ervaring.

Dan is het in mijn ogen voor iedereen mogelijk om ook al met een bescheiden bereik succesvol te zijn.

De omvang van je blog zegt niet alles!

Zelf ben ik nog steeds een bescheiden blogger in omvang, maar door veel te hebben gelezen over het bloggen, advies te hebben ingewonnen en te doen wat goed voelt en dit aan te passen waar nodig onderweg, kan ik na een ruim jaar zeggen dat ik als kleine blogger best succesvol ben.

Ook met gemiddeld minder dan 5.000 unieke bezoekers per maand is het mogelijk om al vele samenwerkingen te bemachtigen. Tot voor de zomer had Onlybyme gemiddeld over het totaal 3.000 unieke bezoekers per maand. Deels heb ik daar bewust voor gezorgd. Soms is het slim langere tijd onder de grote radar te blijven en niet al te veel op te vallen. Door je eigen draai te geven aan het bloggen en je eigen unieke stempel eraan mee te geven kan je veel bereiken. Unieke getallen zeggen niet alles. Er spelen veel onderdelen een rol in het geheel!

Gespecialiseerde blogs over blogtips

Uiteraard zijn er nog veel meer blogtips te vinden, er zijn zelfs meerdere sites die enkel over blogtips schrijven.

Graag wil ik er een tweetal benoemen die ik iedere blogger, hoe ervaren ook, aanraad om met regelmaat een bezoek te brengen: Blogaholic en Blogtrommel.

Deze sites hebben mij geholpen de basisbeginselen onder de knie te krijgen en nog steeds doe ik daar interessante nieuwe kennis op die zij speciaal voor ons bloggers uitleggen in zeer duidelijke taal. In feite zou een maandelijkse ronde langs deze blogs voor iedere blogger een goede investering zijn om te kijken of er nog artikels zijn verschenen die jouw kennis kunnen vergroten. Abonneren op hun blogs kan uiteraard ook!

Hopelijk helpt deze verzameling aan informatiebronnen je verder in de wereld van het bloggen en levert het je nuttige tips op die je nog niet wist en direct kunt gaan toepassen.

Elkaar vooruit helpen is in mijn ogen een goed iets, waar uiteindelijk de gehele blogbranche beter van wordt. 😉

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten