idea 1296570 640
|

Gratis Blogtip: kijk ook naar de langzame stijgers!

Wellicht weet je direct wat ik bedoel met langzame stijgers, misschien ook niet. Tijd voor een nadere uitleg…

langzame stijgers

Hoogvliegers zijn niet altijd de blijvend best gelezen blogs!

Je kent het wel, een artikel dat vanaf het moment van publicatie heel veel wordt gelezen. Ze belanden veelal in de top van de maand qua bezoekers aantallen. Veelal hebben deze blogs een tijdelijk karakter, zijn ze op dat moment actueel en daarna verdwijnen ze in de massa van de rest van de blogs. Een voorbeeld hiervan zijn winacties of nieuwsfeiten.

Soms heeft een artikel tijd nodig… lijkt het niet goed te scoren bij plaatsing online en heeft het hooguit een matig aantal bezoekers. Toch zijn deze blogs niet per definitie meteen afgeschreven. Indien de blogs goede inhoudelijke content bevatten kunnen ze van niets, toch nog heel wat worden in de loop van de maanden.

Op Onlybyme is de blog Ik-cultuur versus Wij-cultuur hiervan een goed voorbeeld. Het is één van de artikels die ik vorig jaar maakte in het kader van de vluchtelingen toestroom en nog steeds heeft deze blog maandelijks hits. Ook al wordt de blog niet eens heel actief onder de aandacht gebracht van de volgers.

Langzame stijgers: kijk naar oudere blogs die toch nog steeds hits tonen!

In Google Analytics kan je heel goed het gedrag van je bezoekers in de gaten houden. Je ziet wat ze wanneer bezoeken en het valt direct op als een artikel blijft scoren. Zeker indien het ten tijde van de plaatsing niet echt een hoogvlieger was, valt een blijvend aantal bezoekers op. Je wordt dan in feite vertraagd beloond voor dit langzame artikel met steeds meer hits. Uiteindelijk zullen zulke artikels je site groter maken.

Gratis tip: Schrijf dus geregeld goede langere (+800 woorden) inhoudelijke artikels en je krijgt via Google en andere zoekmachines hits die dit artikel blijven treffen. 😉 

Ben jij je bewust van de langzame stijgers? Hou je hier rekening mee met het schrijven van blogs, of ben je meer een blogger die scoort het hoogvliegers?

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten