geniet onderweg van de reis
|

Blogtip: Geniet onderweg van de reis!

Gun jezelf het gevoel van succesjes onderweg!

Deze blogtip ontstond spontaan toen ik net weer een minidoel behaalde. Niet dat het voor anderen nu echt veel nieuwswaarde heeft, maar het kan jezelf enorm stimuleren.

Ditmaal sta ik stil bij een tip voor bloggers die graag groter willen groeien en het doel voor ogen hebben om groot, groter, grootst te worden. (Welke getallen daar voor jou aanhangen mag je zelf invullen!)

geniet onderweg van de reis

Geniet onderweg van de reis naar de top!

Een blog is vanaf dag 1 niet gelijk een mega succes. Natuurlijk heb je uitzonderingen die een gat in de markt weten te vinden en binnen no time heel veel bereik genereren met hun gekozen thema, maar de meeste blogs hebben een aanlooptijd nodig voor de groei toeneemt.

Nu kan je uiteraard gaan voor grote doelen en heel hard werken om daar te komen. Enkel als je net begint en dan gelijk als doel stelt veel samenwerkingen te krijgen, die jou iets opleveren in de vorm van goederen of financieel, dan vergeet je te genieten van de kleinere succesjes die dat uiteindelijk mogelijk gaan maken.

Tips om onderweg van te genieten!

  • Vier (voor jezelf) elke toename van volgers op diverse sociale kanalen. Wees blij met elke toename en vier het uitbundig op de bekende ronde getallen. Ben je net begonnen dan is 50 volgers al heel wat! Dat mag best een beetje gevierd worden! Ben je wat langer bezig, dan zijn honderdtallen leuk om even de aandacht op te vestigen. Een berichtje op Twitter is zo geplaatst immers. 😉
  • Unieke bezoekers worden nog steeds erg in de gaten gehouden door bedrijven en organisaties. Dus als jij een magische grens bereikt, bijvoorbeeld 1000, 2500, 5000 en 10.000 unieke bezoekers bereiken is leuk om even aan te stippen.
  • Werk met kleine dagdoelen en maanddoelen in Google Analytics. Probeer jezelf te stimuleren door elke keer weer een sprongetje te maken, hoe klein ook.
  • Krijg je een hele leuke reactie. Geniet daarvan!
  • Vaste volgers die geregeld jouw blog gaan bezoeken en evt. ook regelmatig reageren, geniet!
  • Je eerste samenwerking hoe klein ook, geniet!
  • De eerste keer dat een artikel voor jouw gevoel veel meer bezoekers dan gemiddeld trekt, geniet!

Als je onderweg vergeet te genieten kan de weg naar de top erg zwaar zijn en is de kans dat je opgeeft groter!

Het werkt in principe hetzelfde bij overige doelen in je leven. Als je enkel bezig bent met het einddoel, of dit nu een bepaald gewicht, het behalen van een diploma, het bereiken van een functie etc. betreft, dan kan je leven tot je dat hebt bereikt onnodig zwaarder aanvoelen. Elke stap die je maakt naar het doel dat jij voor jezelf ver weg hebt gesteld, is leuk en een stimulans om door te gaan.

>>>> Gerelateerd: lees ook de verzamelde tips van bloggers voor bloggers, speciaal voor jou! <<<<

 

Wees realistisch!

Als je als doel hebt de grootste beste blogger van Nederland te worden, dan is de kans dat je dat doel gaat bereiken zo goed als nihil. Wees realistisch bij het stellen van doelen en hang er niet teveel druk op.

TIP: Beter je doel onderweg aanscherpen dan dat je het terug uit dient bij te stellen. Dat werkt immers demotiverend.
Alhoewel? Zelf had ik vorig jaar het doel heel snel zo groot mogelijk te worden en dat is me aardig gelukt. Het lukte me binnen enkele actieve maanden 5.000 unieke bezoekers te krijgen. Enkel rees daarna de vraag of de manier waarop echt bij mij paste als persoon en ik moest concluderen van niet. Ik veranderde mijn houding en ging bloggen vanuit pure passie ongeacht het aantal unieke bezoekers. Hierdoor bleef ik echt mezelf, nam genoegen met minder bereik, maar ondervond al snel dat het enkel positief uitpakte en me enkel meer samenwerkingen bracht en vooral meer voldoening.

Kortom, blijf jezelf, hoe graag je ook groter wilt groeien. Als je jezelf onderweg kwijtraakt is het einddoel verder weg dan ooit!

Wat voor mij de ‘trigger’ was voor het schrijven van dit artikel?

Voor degenen die dat toch willen weten. 😉 Ik zag vandaag voor het eerst de volgers op Bloglovin’ de 150 aantikken. Er komen en gaan sociale volgers, maar de tendens is nog steeds naar boven. Het ene sociale kanaal gaat nu eenmaal sneller omhoog dan het andere. Voor mij is 150 volgers op Bloglovin’ best iets wat ik erg leuk vind om even mezelf op te attenderen. Je stelt je doelen per medium.

Zo is voor mij ook Instagram al een feestje waard met al meer dan 100 volgers, terwijl ik niet echt een bedreven Instagrammer ben die heel de dag eraan denkt om foto’s te delen op dat medium. En dat Twitter heel langzaam richting de 200 volgers kruipt is ook een feest om op de langere termijn te zien gebeuren.

Kortom, geniet als iets je een goed gevoel geeft!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten