piggy bank 1595992 640

Besparen kan! Goed zoeken wordt beloond! 9 tips!

Feitelijk zou deze blog met deze titel over ‘heel veel zaken’ kunnen gaan is mijn persoonlijke ervaring. Als alleenstaande mama is voor mij een soort van sport geworden om zaken ‘goedkoper’ voor elkaar te krijgen. Daar ontstond het idee van het schrijven van deze blog met tips om te besparen op vakanties, producten en diensten. 

besparen kan

Hoe bespaar je kosten op vakanties, producten en diensten?

Hoewel het wellicht voor de hand ligt is het een feit dat niet iedereen ze toepast, anders zouden andere (online) reisorganisaties, (online) winkels en (online) diensten wel geneigd zijn hun prijzen naar beneden bij te stellen. 🙂

Pas jij de volgende tips al toe?

Besparen kan – 3 tips voor vakanties:

  • Vergelijk de prijzen gelijkwaardig! Sites zijn heel goed in het verbergen van kosten. Bij de een zie je de totaal prijs, bij de ander per persoon. Vaak zie je enkel een vanaf prijs en als je dan daadwerkelijk gaat zoeken op jouw data, blijkt de prijs een verdubbeling, maar omdat de aanbieding zoooo geweldig leek, zal dit dan ook wel de meest goedkope optie zijn?! Nee dus!
  • Laat je niet verleiden! Ze proberen je op de één of andere manier naar hun site te lokken met onmogelijk lage prijzen die enkel op heel ongunstige momenten beschikbaar zijn, of heel toevallig net uitverkocht op het moment dat jij probeert die aanbieding te bemachtigen. Vervolgens hopen ze je daar vast te houden, want als de ene aanbieding zo aantrekkelijk was, dan zijn er ‘vast’ meer te vinden!
  • Ook zijn er bijna altijd extra kosten die organisaties zo goed mogelijk proberen te verbergen tot het moment dat je bijna al geboekt hebt. Slim bedacht, want dan heb je al zoveel energie erin gestopt, je persoonlijke gegevens ingevoerd en is de kans dat je die extra verborgen kosten voor lief neemt heel aantrekkelijk te noemen. Ze spelen in op het principe dat je na (veel) inspanning eerder geneigd bent genoegen te nemen met extra kosten dan wanneer je die direct krijgt voorgeschoteld.

Besparen kan – 3 tips voor producten:

  • Kijk uit met aanbieding sites, zoals bijvoorbeeld Groupon. Heus zitten er goede aanbiedingen tussen. Je hebt  wellicht wel eens iets heel aantrekkelijks gescoord daar! Maarrrrrrr, er zitten ook aanbiedingen tussen die bij een beetje zoeken op het product op het web elders veel goedkoper te verkrijgen zijn. Laat je dus niet voor de gek houden en realiseer je of een aanbieding echt een aanbieding is of voor hen een product wat op die site de winst dient te genereren! De klanten die daar adverteren moeten immers ook een bijdrage aan de organisatie afstaan! Dit geldt zeker  voor vakantiereizen, maar ook voor producten!
  • Beloftes als wij zijn de goedkoopste, zijn vaak niet waar! Op bedrijven na die daadwerkelijk geld teruggeven als je elders het product goedkoper aantreft na, is de rest puur een manier om te verleiden en vooral te proberen om je niet bij de ‘buren’ binnen te kijken!
  • Is gratis echt gratis? Vaak wordt je beloond met een gratis product als je ergens een aankoop doet. Realiseer je dat de kosten voor dit ‘gratis’product ook weer op de een of andere manier ergens gecompenseerd dienen te worden. In supermarkten halen ze je de winkel binnen met ‘megaknallers’ en proberen je vervolgens te verleiden om ook wat andere producten aan te schaffen, die je ook nodig hebt. Als je niet de tijd neemt om meerdere supermarkten af te gaan voor je wekelijkse boodschappen en vooraf bestudeerd wat waar het goedkoopste is, maar jezelf door een goede aanbieding naar een supermarkt laat lokken. Besef dat je dan de verminderde kosten op die aanbieding weer met de rest van de producten in je kar compenseert. Het kan dus lonen om vooraf alle aanbiedingen van alle supermarkten in de regio bij elkaar te leggen en enkel te halen wat waar in de aanbieding is, maar heb jij die tijd, of liever gezegd, maar jij daar tijd voor?

Besparen kan – 3 tips voor diensten:

  • Ga er standaard vanuit dat je altijd meer betaald dan nodig. Je koopt een dienst dus de persoon of organisatie die de dienst aan de man brengt wil daar ook weer op verdienen. Je kunt echt vele euro’s per jaar besparen door elk jaar weer wat diensten onderling te vergelijken, denk bijvoorbeeld aan je energie vergelijken, je verzekeringen, je internetprovider onder de loop te nemen (je krijgt echt wel korting als je als trouwe klant overweegt weg te gaan) en zo zijn er vast meer diensten waar je op kunt besparen!
  • Probeer je dienst rechtstreeks te benaderen! Wil je een oppas of schoonmaakster in dienst nemen? Probeer het eens met mond op mond reclame, plaats zelf een oproep ergens, niet via een bemiddelaar.
  • Advertorials en ander soortige samenwerkingen zijn goedkoper als je ze rechtstreeks regelt! Ja, het kost inspanning om zelf samenwerkingen aan te gaan, maar de marketingbureaus die dit werk voor je doen laten je daar flink voor dokken! Ik heb vernomen uit betrouwbare bron dat verdubbelingen of erger nog steeds voorkomen. Heus willen websites, bloggers en andere sociale media graag meewerken aan samenwerkingen maar een tussenpersoon wil er zelf vaak ook beter van worden. Al valt voor een mediabureau met veel goede connecties ook wat te zeggen, het is aan de opdrachtgever om te bepalen of deze het waard is om wat extra te zoeken en de rompslomp eromheen te verzorgen. Maar besparen kan zeker!

Feitelijk zijn alle tips samen te vatten in de conclusie: dat rondneuzen helpt en jezelf bewaken om GEEN impuls inkopen te doen. Tenminste als je doel is om te besparen. Je zelf af en toe verwennen met iets in een opwelling, is ook wel eens lekker af en toe! En, ja ook ik maak me daar schuldig aan. Dan laat ik me (on)bewust bedotten en verleiden. Soms zijn verleidingen gewoon te mooi om te negeren!

 

Uiteraard zijn er andere informatieve sites over dit onderwerp te vinden, een goede start is in mijn ogen: https://www.nibud.nl/

 

Gerelateerd:

Besparen wil iedereen. Deze 9 bespaartips werken echt. Bespaar op vakanties, producten en diensten. 

#besparen #saving #geldbesparen #savingmoney #save #geld #geldoverhouden
Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten