cropped Logo personal lifestyle books
|

Terug- & vooruitblik Onlybyme.nl

Onlybyme bestaat nu bijna 11 maanden, nog heel even en we hebben een klein feestje 😉 In dat kleine jaar is er hier veel gebeurd, privé en zakelijk. Een terugblik en ook een blik vooruit met wat voor leuke dingen er komen.

Onlybyme

De eerste paar maanden van Onlybyme

De beslissing om te gaan bloggen onder eigen naam viel begin april 2015. De anonieme blog sloot haar deuren (is een maand later totaal verdwenen) en Onlybyme startte als puur persoonlijke blog. Het was super leuk om nu eindelijk echte verhalen te kunnen vertellen over ons leven en foto’s erbij. Ook wel wennen, want je kan dan natuurlijk niet alles meer schrijven. Dat laatste bleek gedurende het jaar best lastig, zeker toen Onlybyme zakelijker werd, hoe ga je dat aanpakken? Maar daar was de eerste maanden nog niet echt sprake van. Ik blogde over ons leven en keek rond bij andere bloggers.

Door puur toeval las ik een oproep van Linda voor mama’s die interesse hadden om een product te testen en er voor haar over te schrijven. Ik schreef haar een mail en ik startte met het bloggen van reviews voor Mamaliefde op regelmatige basis. Geweldig vond ik dat. Gestimuleerd door Linda besloot ik zelf ook te beginnen met het schrijven van wat meer zakelijke blogs en kreeg ik wat tips om op te kaart te komen.

De eerste opdrachten voor Onlybyme

In oktober kreeg ik ‘ineens’ een opdracht voor mijn eigen website. Een geweldige ervaring. Het was de eerste en daarna ging het ineens heel snel. De opdrachten namen toe, geen dagelijkse toename hoor, maar wel veel sneller dan ik verwachtte. Ook groeide Onlybyme behoorlijk in het aantal bezoekers. Aan het einde van het jaar poste ik een blog over hoe je binnen een jaar aan 5000 unieke bezoekers kan komen. Die had ik op dat moment nog niet. In januari dit jaar door een mega deelactie van één van mijn samenwerkingen was het ineens een feit. Ruim 5.700 unieke bezoekers in 9 maanden tijd. Het kan dus echt.

Wisselingen bij Onlybyme door privé omstandigheden

De vaste bezoekers zullen het hebben gemerkt. Het was een heftige periode vanaf eind vorig jaar tot eind februari in Huize Onlybyme. Niet alles kon ik delen op de blog, maar een goede lezer had wel door dat het niet helemaal lekker ging en er flink wat speelde. Nu kan ik gelukkig zeggen dat het meeste inmiddels voorbij is, dat ik moeilijke beslissingen moest nemen en daardoor ook wispelturig gedrag vertoonde op Onlybyme.

Dit wispelturige gedrag is niet mijn intentie geweest, maar wel de uitwerking van de beslissing in januari om Onlybyme terug te schroeven tot een meer persoonlijke blog. Vervolgens moest ik in februari erkennen, dat de studie ook zonder veel uren werken aan Onlybyme geen haalbare kaart was en de hele zware beslissing nemen de studie stop te zetten. Met als resultaat daarna een website die ik graag een actievere doorstart wilde geven (een beetje terug naar hoe het was, maar toch met wat aanpassingen die beter bij mijzelf passen). Dus ik kan me goed voorstellen dat dat nogal is overgekomen als gejojo.

Nu ben ik soms wel een hak-op-de-tak persoontje die heel impulsief kan handelen, maar ik kreeg toch de tip om de volgende keer eerst te ondervinden voor ik het communiceer, dat scheelt veel vraagtekens. Hoe goed bedoeld ook, ik had beter mijn mond kunnen houden en het laten gaan een maandje en daarna weer vol door, nu was er soms niet meer geheel duidelijk hoe en wat. Een duidelijk leerpunt hier dus. Al heb ik geen spijt van mijn beslissing om mijn concentratie van het bloggen iets te verleggen naar boeken en lifestyle, naast het persoonlijke wat altijd blijft.

En nu? Wat kunnen we verwachten bij Onlybyme?

Wel je begrijpt, na bovenstaande, dat ik bewust wat terughoudend ben in uitspraken over verwachtingen en doelen nu. Die tip is goed in mijn hoofd geland. Het laatste wat ik wil is verwachtingen kweken die niet worden waargemaakt. Wel kan ik aangeven dat ik het bloggen op Onlybyme super graag doe en er met veel passie (bijna) dagelijks mee bezig ben en dat hoop nog lang te kunnen doen.

Hopelijk blijft het me lukken om persoonlijk te bloggen en er op gepaste wijze zakelijke onderwerpen aan toe te voegen, vanuit een persoonlijke benadering. De echte hele persoonlijke blogs gaan naar een subdomein van Onlybyme. Het betreft dan echt puur persoonlijke verhalen, die niet geschikt zijn voor het grote voorbijkomende publiek en die geen meerwaarde bevatten voor incidentele bezoekers, maar wel voor de volgers van het persoonlijke leven van Huize Onlybyme. Af en toe zal er in persoonlijke blogs worden gewezen op een extra blog op het subdomein met meer informatie. Deze blog is daar afgeschermd met een wachtwoord en voor volgers is dit wachtwoord op te vragen via de mail.

Heeft Onlybyme nog doelen?

Ja die heb ik wel. Grote en kleine doelen, maar ik denk dat ik er beter aan doe te kijken hoe het gaat vanaf nu en mezelf niet gek te maken met het stellen van te hoge doelen.

Mijn eerste doel wil ik wel delen: het opnieuw behalen van de 5000 unieke bezoekers. Iets wat uiteraard in de roerige februari maand bij lange na niet is gelukt en ook deze maand maart, verwacht ik niet zo’n wonder. Wel heb ik geleerd, dat het aantal unieke bezoekers zakelijk belangrijk is voor het verkrijgen van nieuwe leuke samenwerkingen, maar dat het plezier in het bloggen veel belangrijker is. Het zou geweldig zijn, als het me dit jaar opnieuw gaat lukken, misschien snel, misschien pas over vele maanden. Voor mij staat het plezier van het bloggen voorop en het onderhouden van goede contacten met mijn lezers en samenwerkingen. Onlybyme is een blog met een persoonlijke benadering en dat wil ik graag zo houden.

Ohw en de leuke dingen die gaan komen… dat hou ik nog even als verrassing 😉

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten