mei was geweldig
|

Statistiekenblog: Mei was geweldig! Nu al zin in Juni!

Daar Onlybyme nooit een geheim maakt van haar statistieken is weer tijd om nieuwe updates te geven. Puur om te delen als ‘interessante’ informatie voor andere (boeken , persoonlijke en lifestyle)bloggers of geïnteresseerde partijen, die willen weten hoe het met Onlybyme als website gaat en waar we naar toewerken!

mei was geweldig

Mei was geweldig!

Niet de meest grote aantallen aan unieke bezoekers, maar het gaat tegenwoordig allang niet meer om enkel de unieke bezoekersaantallen. De maand mei had geen spectaculaire acties (buiten wat ‘normaal’ is voor Onlybyme). Al is er uit deze cijfers veel op te maken, waar wij enthousiast van worden!

GAcijfersmei2017 1

 

Dit zeggen bovenstaande cijfers ons:

Het aantal sessies is veel hoger dan het aantal unieke bezoekers, want betekent dat veel bezoekers meer dan 1 keer per maand de site bezoeken. Ook is te zien dat er per sessie (gemiddeld) meer dan 1 pagina wordt bezocht. Rekening houdend met ‘lege bezoeken’ en een lange sessieduur van ruim 4,5 minuut gemiddeld op onze site is het intern ‘doorklikken’ naar andere berichten goed geregeld, ook toont het aan dat er daadwerkelijk wordt gelezen. Erg belangrijk aangezien veel artikels informatief van karakter zijn. 🙂

Veel sociale groei!

1250 likes fb en mega week bereik
Voorbeeld berichtbereik Onlybyme.

Onze sociale volgers nemen toe op meerdere kanalen:

Facebook is inmiddels onderweg naar 1500 volgers met nu 1324 volgers.(momentopname) Een berichtbereik boven de 10.000 is standaard aanwezig met uiteraard geregeld veel hogere aantallen. De interactie is nu standaard boven de 750 en wekelijks op vele momenten boven de 1000-1200. Iets wat de partijen die met Onlybyme samenwerken (denk hierbij aan uitgeverijen, culturele instellingen, productleveranciers, etc.) graag zien.

Twitter groeit door naar de 300 volgers. Met nu 280+ volgers (momentopname) is ook Twitter leuk aan het groeien. Veel meer dan het delen van de artikels (1x) en af en toe iets ‘extra’ wordt momenteel niet toegepast. Toch is het leuk om te zien dat steeds meer relevante partijen Onlybyme ook via Twitter vinden en gaan volgen en actief gaan doordelen en ‘liken’.

 

Instagram is feitelijk een beetje in ondergeschoven kindje bij Onlybyme qua actief gebruiken maken van dit medium. Feitelijk vergeet ik regelmatig daar ‘kiekjes’ te delen. Een aandachtspunt! Toch groeit ook daar het aantal volgers en loopt dat nu rustig op naar de 250 volgers.

Pinterest en Google+ zijn geen grote partijen die het vermelden waard zijn, al is het delen van artikels via Google+ openbaar wel iets wat ik iedereen kan aanraden aangezien Google die geneigd is sneller op te pakken. 😉 (tip!)

Rechtstreekse volgers via de mail

Een grote groei is waarneembaar in het aantal mensen dat nu dagelijks alle blogs die op Onlybyme verschijnen ontvangen via de mail. Zo kunnen deze volgers aan de mails zien of ze ‘even’ langs willen gaan bij Onlybyme voor het betreffende artikel of wachten op een volgende gelegenheid. Zouden we dit jaar nog de 200 rechtstreekse volgers gaan behalen? We wachten het af!

We kijken uit naar de zomermaanden!

Onlybyme streeft de komende zomermaanden geen grote groei na. We kijken uit naar de zomer omdat we allemaal zin hebben om te gaan genieten van het mooie weer, want prima gecombineerd kan worden met het lezen van boeken, uitproberen van producten en ondernemen van leuke activiteiten die terug te vinden zijn op Onlybyme.

Wel kan het zijn dat de aantallen blogs per week tijdelijk afnemen, ook zijn vakantieweken niet uitgesloten. We zijn nog in ‘overleg’ over de vakantieplanning voor de maanden juli en augustus en of we wel of niet door bloggen of echt een ‘vakantie’ inroosteren.

Verwachtingen? Hebben we die?

Ja, toch wel! We ‘verwachten’ dat de sociale volgers geleidelijk aan verder zullen gaan toenemen. Het aantal aanvragen voor het aangaan van samenwerkingen neemt toe, de toekenning van onze eigen aanvragen bij uitgeverijen en andere partijen neemt toe. Kortom we verwachten dit jaar als website verder te groeien.

Alleen zijn we ons bewust van de behoefte aan vakantie de komende zomermaanden. We bloggen gewoon door, misschien zelfs op het zelfde ritme, dit zal liggen aan aanbod en vraag, en natuurlijk onze eigen vakantiewensen. 🙂

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten