design 3047520 640
|

Onlybyme: terugblik 2017 en vooruitblik 2018

Altijd is de jaarwisseling een moment om even stil te staan bij wat is geweest en wat gaat komen. Zo ook bij Onlybyme een terugblik 2017 en vooruitblik 2018, met de resultaten en doelen.

vooruitblik 2018

De jaarwisseling 2017/2018

Feitelijk is het voor mij vaste prik om elk jaar even stil te staan. Een goed moment om zowel privé als zakelijk zaken die hebben gespeeld even de revue te laten passeren. Zowel positieve als negatieve onderwerpen krijgen dan de ruimte om even te ‘zijn’ in mijn gedachten. Dat alles komt tezamen tot een gevoel dat het afgelopen jaar een goed jaar is geweest voor mij als individu en zeker ook voor Onlybyme.

Terugblik 2017

De slechtste weken van het jaar heb ik pas in december ervaren, toen ik heel ziek in het ziekenhuis belandde en daar aan het infuus mocht om een urineweginfectie de baas te worden. Dit is gelukt! Inmiddels ben ik weer goed op weg naar de oude “Barbara”. Wat kan je daar ziek van worden! Lees er meer over in: Blaasontsteking / Urineweginfectie moet je niet onderschatten!

Er ook zeer positieve dingen gepasseerd in 2017:

 • Dochterlief is kleuter af en inmiddels een trots schoolkind, dat me voor het slapen gaan zondagavond wist te vertellen geen zin te hebben in school. Vooral maandag niet, want dan moet ze naar haar zin te lang in de kring zitten. 😉 Woensdag is veruit haar favoriete schooldag, lekker kort en ook nog een gymles! Ik kan haar geen ongelijk geven, gekeken vanuit kinderogen. Verder gaat alles heel goed op school en dus een trotse mama hier.
 • Ook heb ik afgelopen jaar weer wat zaken kunnen wegstrepen op het gebied van zelfontwikkeling. Het is me gelukt steeds meer mijn leven te leiden zoals goed voelt voor mijn gezin. Het besef is nu meer dan ooit aanwezig dat het onmogelijk is altijd te handelen naar ieders tevredenheid.  (Het is niet mogelijk altijd te doen wat anderen graag willen dat je doet.) Ik probeer nu te handelen naar eer en geweten en daarbij ook mijn eigen gevoel niet te negeren. Het is best een worsteling geweest om dicht(er) bij mezelf te komen en blijven, maar er is duidelijk een groei merkbaar.
 • De meeste gelukkige gebeurtenis is voor mij persoonlijk toch wel komst van een lieve man in ons leven sinds half oktober. De roze bril is nog steeds veelvuldig aanwezig en ik voel me echt heel gelukkig met hem. Ook dametje kan het erg goed met hem en zijn zoon vinden.

Zakelijk is Onlybyme in 2017:

 • Doorontwikkeld naar een meer professionele reviewsite met een grote boekenniche en daarnaast lifestyle.
 • Gegroeid naar gemiddeld boven de 5.000 unieke bezoekers per maand en rond de 15.000 views.
 • Gegroeid naar een website die nog steeds volledig draait op vele uren van vrijwillige tijdsbesteding met een heel team aan vrijwilligers die de website ondersteunen als recensent en/of administratieve kracht.
 • Met 386 boekrecensies en aanverwante artikels in 2017 een website die onofficieel ook wordt beschouwd als boekenblog.

De meest gelezen blog van 2017:

De meest gelezen boekrecensies:

 1. Jager, Lars Kepler
 2. Naar bed naar bed, M.J. Arlidge
 3. Schone slaapsters, Stephen King en Owen King
 4. De geheime vrouw, Gill Paul
 5. Tess Gerritsen, Ik weet een geheim

 

Vooruitblik 2018

Harde doelen worden er op Onlybyme heel bewust niet gemaakt. Toch hopen we in 2018:

 • De omvang, het bereik en de bezoekersaantallen van Onlybyme verder te laten toenemen.
 • Heel veel plezier beleven aan de website en alle bijkomende taken. Met als hoofddoel: het geheel te blijven ervaren als passie en hobby.

Wensen voor 2018

Uiteraard zijn er vele wensen die we graag vervuld zien, maar niet als harde doelen stellen. Dit vooral omdat we de website hebben ingestoken vanuit het grondprincipe dat we ons er goed bij willen blijven voelen. Indien er teveel ‘moet’ gaat het vrijwillige karakter weg en daarmee ook de passie en wordt de hobby een ‘moeten’. Iets wat in onze ogen de kwaliteit niet ten goede zal komen op dit moment.

Volgers wensen

De eerste wensen liggen niet heel ver meer van ons af. Zo hopen we het eerste kwartaal de 2.000ste volger via de Facebookpagina te begroeten. Ook Instagram hoopt haar 500ste volger dit jaar te gaan begroeten, misschien al wel voor de zomer? De rechtstreekse volgers van de blogs op Onlybyme blijven ook stijgen. Leuk om te merken dat veel volgers graag direct in hun mail de blogs ontvangen. Gaan we daar ook boven de 500 volgers uitkomen? We gaan het meemaken!

Unieke bezoekers

Qua unieke bezoekers en views hopen we op stabiele wijze door te groeien. Een voorspelling doen is zeer lastig. Ons ‘doel’ van 2017 is ruimschoots behaald met ruim 5.000 unieke bezoekers gemiddeld per maand en nog veel meer views. Als deze groei zich zo voortzet is het wellicht mogelijk om eind 2018 op gemiddeld 10.000 unieke bezoekers te zitten. We gaan vol enthousiasme door op de ingeslagen weg.

Persoonlijke doelen in 2018

Uiteraard heb ik ook mijn eigen doelen vastgesteld voor 2018. De focus ligt dit jaar op het eigen gezin en daarnaast vooral doen wat goed aanvoelt, maar dus ook mezelf proberen te beschermen niet teveel te willen doen. Het hebben van vele passies is zalig, maar ook een grote valkuil. 😉

Mijn eerste doel is al bereikt!

Onlybyme heeft een dochtersite! Later vandaag, of indien ik het niet red, zeker later deze week, zal ik deze site openbaar gaan delen op de Facebookpagina van Onlybyme. Dus nog heel even geduld! Het waarom en hoe wordt dan direct duidelijk! 🙂

Update: De dochtersite OnlyLifestyle is bereikbaar via:

onlylifestyle500minderhoog

 

Hoe staat het met jouw doelen voor 2018? 

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten