|

Wauw wat een jaar! De statistieken op een rij!

Nu met nog een paar dagen te gaan dit jaar is het tijd voor een blik terug naar wat dit jaar Onlybyme heeft gebracht en natuurlijk ook een blik vooruit naar 2017. Lees je mee?

jaar

Het jaar eindigt geweldig!

Het grootste feest dit jaar mag Onlybyme deze maand dubbel vieren! Zo heeft Onlybyme op Facebook inmiddels meer dan 1.000+ volgers en daarnaast op Onlybyme.nl de mijlpaal van 5.000 unieke bezoekers behaald. Het definitieve aantal is nog niet bekend, gezien de maand nog loopt, maar trots zijn we zeker!

Bijna een jaar geleden is het aantal unieke bezoekers 5K+ ook al behaald, maar de manier ‘waarop’ verschilt mega bij dit jaar. Vorig jaar was er de drang zo snel mogelijk de 5.000 unieke bezoekers te bereiken en dat lukte in 9 maanden tijd. Enkel de manier waarop, daar stond ik niet achter.

Manipuleren

Je kan namelijk als je eenmaal weet wat ‘scoort’, de bezoekers manipuleren en ze laten ‘happen’. Zeker als je meerdere blogs per dag plaatst is de kans dan groot dat je het doel van 5K+ behaald.  Maar of je er ook een vaste groep volgers mee bereikt?!

 5k+ zonder drang

Nu is hetzelfde bereikt met én veel minder posts én zonder bewuste manipulatie. Het ging dit jaar om het plezier van het bloggen. Niet om de getallen. Het werd bloggen vanuit het hart, schrijven over wat ons boeit en zonder de druk voelen te ‘moeten’ bloggen. Nu dus met minder blogs per maand en enkel doen wat ‘goed voelt’. Ook heeft Onlybyme nu een groep trouwe volgers: de beloning voor het durven kiezen van een andere richting. Een manier van schrijven die mij veel beter past en waar de teamleden zich goed bij voelen!

De boekenniche

Gezien mijn passie voor lezen en schrijven lag het voor de hand om naast te schrijven over het ouderschap en lifestyle ook meer te gaan schrijven over boeken. Samen met Wendy begon ik, naast het recenseren van kinderboeken ook boeken voor volwassenen te recenseren. Als snel kwamen er zoveel boeken binnen, dat we het samen niet meer af konden en ontstond het recensenten team bij Onlybyme.

Inmiddels is Onlybyme een soort mini organisatie geworden, waarin zelfredzaamheid en vooral veel begrip onderling een groot kenmerk is, waar we best trots op zijn. Iedereen mag zichzelf zijn! Er zijn zo min mogelijk ‘moet’ zaken aan de orde: een recensent moet je niet pushen, maar laten lezen en genieten!

Recent heb ik een oproep gedaan op Facebook voor belangstelling onder de volgers om ook te komen recenseren voor Onlybyme. De reacties waren overweldigend en zeer enthousiast. Inmiddels zijn de eerste aspirant recensenten begonnen met het coaching traject en volgen er meer. Super leuk om te mogen ervaren!

De boekfanaten Club

In november startte ons nieuwste kindje: eigen leesclubs bij Onlybyme. Inmiddels hebben we de eerste 2 leesclubs aan de gang, de eerste is gesloten inmiddels (het verslag volgt spoedig) en gisteravond is de inschrijving voor de derde leesclub geopend. Ook staan er nog een aantal boeken in de wacht, dus er komen meer boeken in omloop dit jaar. Leuk!

En als trots mama nog een nieuwtje: Riana heeft vanavond haar allereerste boek zelf uitgelezen. De recensie van dit samen lees boek volgt spoedig! Als ze hierin op haar mama lijkt, zullen er nog mega veel boeken gaan volgen in haar leven. Op dit moment is het gewoon geweldig om te ervaren hoe snel ze woorden tot zich neemt en het hakken-plakken steeds sneller gaat. Het is verbazingwekkend hoe snel jonge kinderen leren en woorden herkennen. Zeker als je dit bij je eigen kind kan aanschouwen een genot om naar te kijken. Het is nu dus elke avond samen lezen! Geweldig.

Zelf ondertussen bezig in 3 boeken tegelijkertijd. Een tik die ik heb overgehouden uit mijn studietijd. Ik wissel het geheel af en lees waar ik op dat moment zin in heb. Wellicht vreemd voor sommigen, maar zo ben ik nu met een thriller, een medische thriller en een luchtiger verhaal bezig… althans tot nu toe luchtiger… Herkenbaar voor iemand? Of ben ik hier de enige in?

Onlybyme heeft inmiddels een grote boekenniche.

Wat we begin dit jaar begonnen vanuit een persoonlijke behoefte is nu dus uitgegroeid tot meerdere boekartikels per week, geregeld vergezelt met winacties. Of deze niche nog verder zal gaan groeien is altijd afwachten, maar het voelt goed zoals het nu is.

Uiteraard blijven de artikels die op andere wijze passend zijn bij Onlybyme gewoon tussendoor komen. Zelf ben ik vrij creatief ingesteld en vind ik het erg leuk om creatieve blogs te plaatsen en Marjon is daar zeker ook een drijvende kracht in. En recepten delen blijft ook altijd leuk, zeker als ze snel klaar zijn en liefst weinig kosten. 😉

Bereik Facebook

Dit jaar is gebleken dat Onlybyme als blog met unieke bezoekers nog niet al te groot is, maar via Facebook wel in staat is tot het genereren van veel bereik. Interacties per week boven de 1.000 zijn geen uitzondering meer en bereik tussen de 15.000-25.000 wordt haast normaal. Hoe meer volgers hoe meer bereik, dus dat beloofd veel voor dit komende jaar.

Ook de overige sociale kanalen groeien rustig door en de rechtstreekse volgers die verkiezen mail te ontvangen van nieuwe blogs ook. Leuk om dat te aanschouwen. Zo ook de leuke spontane reacties die via de mail binnenkomen, of via Facebook. Bedankt daarvoor.

Volgend jaar: zijn er plannen?!

JA! Nee geen doelen in de vorm van cijfers. Maar voor mij een mega groot doel:

Een eigen boek in 2017

Op dit moment worden de voorbereidingen getroffen voor een boek. Na deze vakantie gaat het er echt van komen…. Een deel van mijn dagelijkse tijd gaat gespendeerd worden aan het allereerste boek van mijn hand. Doel is publicatie in 2017. Verder kan ik er nu nog niet veel over kwijt, maar zodra dat wel het geval is, zal ik zeker van me laten horen. Natuurlijk reuze spannend. Ook vooral als het boek er eenmaal is, of het wel door ‘iemand’ wil worden gelezen??? In gedachte bijt ik nu al mijn nagels kort…. maar goed, eerst schrijven dus en heel het proces van schrappen en herschrijven door.

Verder hoop ik weer een jaar met veel plezier Onlybyme te mogen begeleiden naar geen idee waar. De verwachting is niet bekend. Gewoon doen wat we doen, hoe we het doen en zien wat het ons brengt, werkt tot nu toe goed. We hopen vooral veel plezier te beleven aan het bloggen, het weggeven van leuke winacties, het organiseren van nog meer leesclubs en wat er verder op ons pad komt is en blijft een grote verrassing. Wel zo leuk!

Aangezien de jaarwisseling nog gaat plaatsvinden na plaatsing van deze resumé van 2016 wens ik, namens Onlybyme, iedereen die dit leest een fijne jaarwisseling toe met veel geluk en mooie momenten in 2017.

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten