|

Sociale Media – van niets naar iets

Vorig jaar was ik nog een Sociale Media Noob!

Toen ik vorig jaar april aan Onlybyme begon had ik totaal niets met Sociale Media!

Eerlijk gezegd vond ik het maar niets, overal dat ‘aanwezig ‘ zijn op internet. Sterker nog, ik probeerde juist niet vindbaar te zijn en schrok me dus een hoedje toen iemand me zo gevonden had, wist waar ik woonde, telefoonnummer etc. OEPSSSS!!!

Ja, ik had inmiddels na aandringen van bekenden een privé Facebook pagina, met echt een bescheiden aantal ‘vrienden’. Dus mensen die ik echt direct kende, vooral familie en een klein groepje vrienden dus. Dat anderen honderden Facebookvrienden hadden, gaf mij een heel vreemd gevoel, ik snapte het niet (en nog niet).

Na het begin van Onlybyme in april…

……ging dat noob gedrag langzaam veranderen.

Toen ik begon met Onlybyme, startte de verandering niet direct hoor, het was immers een blog begonnen uit de wil om te schrijven, te delen. Ik had er geen andere doelen mee, anders dan vertellen wat er in Huize Onlybyme passeerde. Een persoonlijke blog dus. Dit ging veranderen toen ik reviews ging schrijven voor Linda. Ik kreeg de smaak te pakken en toen Onlybyme begon te groeien, kwamen de eerste opdrachten voor deze blog zelf (een waar feestje).

Sociale Media

De pure hobby veranderde langzaam in een droom om iets te kunnen bijdragen. Toen kwam langzaam de Sociale Media meer en meer in beeld. Ik leerde dat andere bloggers hun blogs promoten buiten de website zelf op Facebookpagina’s, Twitter, Bloglovin’, Google+ en Instagram. Op andere blogs zag ik grote aantallen volgers via de diverse Sociale Media kanalen en ik bedacht me: hoe krijg ik dat ooit zelf ook voor elkaar?

Sociale Media laten groeien, hoe?

Ja, dat vroeg ik me ook af! Ik begon met het aanmaken van een Onlybyme Pagina gekoppeld aan mijn eigen Privé Facebook pagina. Een Twitteraccount had ik al en gebruikte ik privé niet, dus die gebruikte ik direct voor Onlybyme. Ook Bloglovin’ werd aangemaakt. Dus toen had ik 3 account zonder volgers. Dit is nu na 9 maanden wel anders geworden.

Volgers* Onlybyme via Sociale Media van niets naar iets:

 • Facebook     – 364
 • Twitter          – 110
 • Bloglovin’     – 78
 • Instagram    – 47
 • Google+       – 15 (recent begonnen)

*laatst bijgewerkt 25 januari 2016

Tips voor het krijgen van volgers op Sociale Media

 • Regelmatig te schrijven en deze blogs op je eigen kanalen te publiceren. Vergeet ook de has tags (#) op Twitter niet!
 • Lid worden van voor jouw blog relevante Facebookgroepen en Google+ community.
 • Post af en toe een leuke foto op Instagram.
 • Winacties kunnen extra volgers opleveren.
 • Volg andere bloggers op bloglovin’, ze gaan je vinden (heeft wat tijd nodig).
 • Geef duidelijk aan op je blog, hoe lezers je kunnen gaan volgen.

Onlybyme is nog steeds geen ‘grote vis’ onder de bloggers, maar de Sociale Media kan dus wel rustig aan gaan groeien. Wellicht een geruststelling, die ik 9 maanden geleden niet had en nu wel. Gewoon lekker gaan schrijven en met je hobby bezig zijn en ook de volgers gaan komen. Succes!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten