online tips
|

Online tips, gebruik ze! Zonde om het niet te doen!

Er zijn online steeds meer blogs te vinden met online tips op het gebied van bloggen: SEO, Marketing, Facebook, Twitter en ga zo maar door.

online tips

Waarom deze tips niet gebruiken? Je hoeft zelf echt het wiel niet opnieuw uit te vinden als je ze zo kunt overnemen van anderen die dit al voor jou hebben gedaan!

Online tips, ze niet gebruiken is zonde!

De tips in deze blog vermeld vond ik door het volgen van diverse blogs en Twitter accounts. Het is vrij simpel jezelf voor diverse accounts aan te melden als volger. Een goed begin: ga netwerken en volg bloggers en andere informatieve kanalen met praktische informatie die jou verder kunnen helpen. Evenzo met Twitter. (Tip 1)

Volg blogs over bloggen

Zelf kan ik je uit persoonlijke ervaring de blog van Blogtrommel aanbevelen. Hij weet op zeer duidelijke toegankelijke wijze je meer bekend te maken met allerlei nieuwtjes rondom het bloggen. Hoe je beter kunt bloggen? Hoe je je blog kunt profileren? Informatie over sociale media, SEO en alles wat je kan helpen om je blog beter onder de aandacht te krijgen van lezers. Ga er eens neuzen! (Tip 2)

Er zijn veel blogs over bloggen te vinden, vooral als je de Engelstalige blogs daarbij betrekt. Google is hierbij je beste vriend, ga eens op onderzoek uit en je komt vanzelf op sites uit die bieden waar jij naar op zoek bent. Informatie die precies geeft wat je nog niet wist en waar je direct mee aan de gang kunt. Wil je iets weten over SEO, ga eens op dat woord of een combinatie met dat woord Googlen en je zal versteld staan hoeveel informatie er online gewoon voor het oprapen ligt! (Tip 3)

Twitter er op los!

Nee, je hoeft niet jezelf te verkopen, geen volgers te ‘scoren’, mag wel maar het hoeft echt niet! Gebruik Twitter als bron voor kennis die je verder helpt. Volg interessante content en leer ervan. Het fijne van Twitter is dat je er heel snel doorheen kunt scrollen en kan doorklikken als je denkt iets tegen te komen waar je iets aan hebt. Hoe meer kanalen je volgt, hoe meer informatie, maar beperkt het voor jezelf een beetje door doelgericht te zoeken naar waar je behoefte aan hebt. (Tip 4)

Via Twitter kwam ik bijvoorbeeld uit bij een artikel waar ik bijna aan voorbij was “gescrold”. De titel maakte me nieuwsgierig: SEO Consultant vinden? Hier moet je op letten! Het bleek een interessant informatief artikel en niet gericht op ‘verkopen’. Iets waar ik op dat moment naar op zoek was, want ik had nog niet veel van search engine optimization begrepen, maar wel genoeg om te weten dat ik me daar echt verder in diende te verdiepen om te ‘scoren’ op Google.

Barbara(40): Nu (halverwege 2018) weet ik meer over SEO dan toen ik deze online tips opschreef in 2016.  Zo heb ik de content uit dit artikel doorgelezen en her en der op kleine punten aangepast en relevante informatie toegevoegd. Feitelijk is het een ‘vakgebied’ in blijvende ontwikkeling en dus is het goed mogelijk dat dit artikel over 1 à 2 jaar weer zal worden aangepast aan dan geldende standaarden op het gebied van SEO.

Gebruik hashtag (#) om gericht naar informatie te zoeken op Twitter.

Om content te zoeken die voor jou relevant is, raad ik je aan zowel Nederlandse, als Engelse zoekwoorden (vooraf door een # en zonder spaties) te gebruiken en een hele lijst aan mogelijke bronnen vol informatie volgt. Een goede informatiebron gevonden? Begin deze te volgen en als je zo elke dag een bron toevoegt heb je binnen no-time ‘gratis’ input aan informatieve artikels die je verder kunnen helpen.

Geen tijd over? Bekijk je Twitterlijn pas weer indien je tijd hebt om je verder te verdiepen. Het is immers extra informatie die je verdieping kan geven en niet noodzakelijk om dagelijks geheel door te spitten. Gebruik je tijd online wijs.

Online tips: Facebook heeft veel interessante groepen!

Op het gebied van bloggen zijn er veel informatieve groepen te vinden op Facebook. Zo zijn er groepen waar je je content kan delen, groepen met informatie over het bloggen zelf, groepen over Wordpress, groepen over sociale media, etc.

Het volgen van een groep is vaak een kwestie van je aanmelden. Hou wel de regels van de individuele groep in acht om te voorkomen dat je wordt verwijderd. Niet overal kan zomaar content worden gedeeld, ook is het niet overal toegestaan linken naar eigen blogs te delen. Kortom lees je even in. (Tip 5)

Online tips: blijf jezelf!

De tip die ik blijf tegenkomen. Blijf jezelf. Wat wil jij? Wil je gewoon bloggen omdat je het leuk vindt, zonder enig doel te groeien. Helemaal prima! Doe dan gewoon wat goed voelt en trek je niet veel aan van de goeroes op het gebied van bloggen, sociale media etc. Zolang jij je ‘ding’ doet met veel plezier, dan is het helemaal jouw eigen ding. Dus jouw blog, jouw regels! (Tip 6)

Wil je vooruit in welke vorm dan ook. Pas dan de bovengenoemde tips toe als begin en je zal zien dat je meer kennis vergaard rondom het bloggen en daarmee leert hoe je doelen te bereiken. Hou hierbij wel rekening met het feit dat elke blog anders is, andere volgers heeft, andere mogelijkheden met betrekking tot groter worden en ook de snelheid van groeien is afhankelijk van veel factoren. Dus laat je niet gek maken!

Bloggen is leuk en zorg dat het leuk blijft voor jou! Als de lol verdwijnt is het tijd om te heroverwegen of je de genomen stappen moet terugdraaien of een nieuwe weg in dient te slaan. Volg dus je gevoel!

Heb jij nog een nuttige aanvulling op deze Online tips?

Linda gaf in een reactie onderstaande zeer nuttige aanvulling:

Mag ik kleine aanvulling geven, als je Googled zet er dan ook het jaartal bij of kijk of dit er bij staat vermeld. Zeker als het gaat om Google en SEO is deze informatie zo snel achterhaald dat iets niet meer klopt of zelfs tegen je kan werken. Ook zijn er regelmatig ‘professionals’ die elkaar tegen spreken dus blijf gewoon je gezond verstand gebruiken.

Mocht je nog een nuttige aanvulling hebben, laat het vooral in een reactie achter! Een kleine moeite om deze over te nemen als Quote.

 

Gerelateerd:

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten