oktober
|

Oktober, wat ga jij ons brengen? En wat bracht september?

De eerste van de maand is een goed moment om alvast vooruit te blikken en uiteraard ook een blik achterom naar de maand september en wat deze maand Onlybyme heeft gebracht (statistieken).

Als je weet dat er veel leuks aan zit te komen, dan is het vaak moeilijk je mond te houden (voor mij dan 😉 ). Geheimen bewaren kan ik wel hoor, maar waarom zou ik dat doen als ik tegelijkertijd al de lezers kan laten genieten van wat vooraankondigingen. 😉

Autumn, fall landscape. Sun shining through red leaves. Vintage

Oktober & vooruitzichten

Nu zijn er elke maand op wekelijkse basis 1 of meer winacties op Onlybyme, maar deze maand is toch wel erg speciaal te noemen. Er komen namelijk 3 mega winacties aan voor evenementen in oktober en begin november.

De eerste evenement winactie loopt al: de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Hierna is het al snel de beurt aan de een evenement voor fietsliefhebbers en halverwege de maand de knaller voor de creatievelingen onder ons. 

Oktober; Kinderboekenweek ‘Voor altijd jong’

Uiteraard besteden we op Onlybyme uitgebreid aandacht aan de Kinderboekenweek van 5 t/m 16 oktober met meerdere recensie en winacties van kinderboeken. Ook hebben we een interview met de eigenaresse van Droomvallei Uitgeverij en daarnaast auteur van meerdere kinderboeken: Esther van der Ham.

Oktober, wat nog meer?

Na net een maand weer gestart op school is de herfstvakantie al weer snel om de hoek. Midden en Noord Nederland hebben over twee weken al Herfstvakantie en wij hier in het Zuiden volgen een weekje later. We zijn volop bezig om ook die vakantie wat extra’s mee te geven, de invulling is nog niet geheel bekend. Wel zal herfstthema her en der te herkennen zijn. 😉

Natuurlijk is dit niet alles… de Sint heeft hier in huize Onlybyme al de nodige spellen en ander speelgoed te reviewen gebracht om de ‘hulp Sinterklazen en Pieten’ te helpen bij het maken van keuzes voor alle kinderen die weer vol verwachting naar 5 december uitkijken en ook aan de ouders wordt hierbij gedacht. Meerdere recensie en winacties zullen voorbijkomen die zeer geschikt zijn voor 5 december of al voor onder de boom.

Aanstaande dinsdag 4 oktober staan we even extra stil bij Dierendag en uiteraard zullen ook de vaste items die er wekelijks zijn deze maand voorbij blijven komen.

Veel leesplezier toegewenst namens het hele team van Onlybyme!

En hoe was september?

Wat heeft deze maand Onlybyme gebracht?

Veel hoogtepunten! Allereerst het geweldige gevoel meteen weer de vaste bezoekers te mogen begroeten bij terugkomst van de vakantie. Dat doet echt super goed. Ook is de website gegroeid in unieke bezoekers.

Het was voor mij best een ‘puntje’ om echt vakantie te ‘mogen’ nemen gevoelsmatig. Toch heeft iedereen daar af en toe behoefte aan en dus heb ik de keuze gemaakt de maand augustus zeer weinig blogs online te plaatsen en echt vakantie te ‘nemen’. De angst dat de bezoekers de weg in september niet terug zouden vinden naar Onlybyme was onterecht. Sterker nog: ondanks de zeer zonnige warme september maand mocht Onlybyme meer bezoekers verwelkomen dan voor de zomervakantie.

Statistieken Onlybyme

Dankjewel: Ruim 6.000 bezoeken werden er afgelegd richting 1 of meerdere artikels op de site. 

( 6.339 bezoeken, 4.248 unieke bezoekers en 9.111 views in de maand september 2016)

Sociale groei Onlybyme

Buiten deze cijfers via Google Analytics, is er ook sociaal weer een grote groei van Onlybyme waargenomen. Inmiddels hebben we de 800 volgers grens bereikt op onze Facebookpagina. Super leuk om te merken dat steeds meer mensen Onlybyme volgen. Twitter zit bijna op de 200 volgers en Bloglovin’ heeft ook al 150+ volgers. Ook rechtstreeks volgen steeds meer mensen Onlybyme die graag de post in hun mail ontvangen, zodra online. Instagram is ondanks nog niet heel intensief gebruik ook al de 100 volgers voorbij inmiddels en Google+ volgt bescheiden met ruim 40 bezoekers. Pinterest is het nieuwste sociale kanaal dat Onlybyme heeft toegevoegd en zal nog tijd nodig hebben om te groeien.

Toch willen we alle volgers op de verschillende kanalen bedanken. Het is ook leuk om te merken dat de volgers (zeker op Facebook) zeer actief zijn en geregeld reacties plaatsen op Facebook of acties door delen.

De best gelezen blogs van september per soort

Het allermeest bekeken in september is de winactie: Driedubbele winactie: Pluis en haar vriendjes haken en van de oude artikels is een maatschappelijk artikel Ik-cultuur versus Wij-cultuur nog steeds maandelijks een terugkerende blog in de top 25. In de top 25 vanaf het begin van Onlybyme is dit artikel nu zelfs op plaats 8 beland, terwijl het destijds na publicatie amper lezers trok. Lees meer over de langzame stijgers hier.

Nieuwe doelen Onlybyme

Het allerbelangrijkste blijft toch wel: genieten! Natuurlijk hopen we dat Onlybyme rustig aan door zal groeien en daarmee nog meer leuke acties kan genereren voor de volgers. Toch is voor ons het ‘scoren’ op de statistieken niet meer een doel op zich. Belangrijker is genieten van het bloggen, het blij maken van volgers met winacties, de recensenten leuke boeken laten lezen en vooral plezier beleven aan alles wat voorbij komt. Als we dan ook nog mogen groeien, dan is dat helemaal geweldig!

Eerder schreef ik al artikels over dit onderwerp die ik toch nog even onder de aandacht wil brengen:

Met inbreng van andere bloggers heb ik vorige maand ook nog blogtips mogen verzamelen die ik andere bloggers kan aanbevelen: De beste blogtips voor jou verzameld.

Volgende maand weer een blik vooruit naar november en een terugblik naar wat oktober heeft gebracht. 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten