|

Oktober en haar cijfertjes: Wowwww what happened!

Alweer een maand voorbij, wat vliegt de tijd en wat is er veel gebeurd op bloggebied! Ik las net het artikel September en haar cijfertjes nogmaals door en zag de doelen, die ik toen stelde en weet ondertussen, waar ik nu sta. Ik hoopte deze maand 1500 uniek te behalen, maar vroeg me oprecht af of dat niet wat te hoog ingezet was. Wat ik dus ook tussen haakjes vermeldde, voor het geval het allemaal langzamer zou gaan, of stagneren. Jezelf indekken heet dat geloof ik. 😉

oktober

Wat is er in oktober gebeurd?

Ergens weet ik het zelf ook niet zo goed. Nou, ja ik weet het wel, maar hoe het zo ineens gebeurde, het snappen van het waarom, is nog steeds wat lastig.

Het begon met het advies, dat ik kreeg, me in te gaan schrijven op een aantal perslijsten. Daar was wat aansporing voor nodig. Uiteindelijk toch het advies opgevolgd en tot mijn verbazing, werd ik toegelaten op meerdere perslijsten. Toen kreeg ik dus te zien wat er allemaal speelde aan publicaties, nieuwe releases, etc. De eerste keer dat ik reageerde en me beschikbaar stelde voor een review werd ik afgewezen, maar snel genoeg kreeg ik toestemming om een samenwerking aan te gaan, en zo volgden er een paar meer. Niet dat ik nu overladen word met aanbiedingen, maar voor mij is het al een hele stap dat bedrijven mijn blog geschikt vinden voor het presenteren van hun producten. Dat geeft een heel fijn gevoel, kan ik je vertellen. Ineens was ik niet enkel gastblogger meer voor Mamaliefde.nl voor reviews, maar ook af en toe op mijn eigen blog.

Verder heb ik gewerkt aan mijn lay-out en net voor het einde van deze maand, in samenwerking met een geweldige ontwerpster, een ‘echt’ ONLYBYME logo, gekregen voor mijn site. Deze kan ik naar hartenlust bewerken en zo toch vernieuwen, maar trouw blijven aan het logo zelf. Nogmaals erg bedankt voor je hulp!

Toename bezoekers

Met de komst van de samenwerkingen kwamen er reviews en winacties bij op Onlybyme. De combinatie van die twee en daarnaast beter scorende artikels van persoonlijke aard, deden de bezoekers toenemen. Veel sneller dan ik vooraf ook maar had durven dromen.

Mijn Google Analytics statistieken over oktober 2015 zijn:

3.512 uniek / 4.942 sessies / 9.966 views

(september 1.022 uniek / 1.931 sessies / 5.103 views)

 

Dankbaar voor de hulp

Met de veranderingen die plaatsvonden ontstonden er tig vragen en die werden allemaal met geduld beantwoord. De onzekerheid weggewuifd, het vertrouwen gegeven en nu na een maandje deze veranderingen begint het heel langzaam te wennen. Er zijn nog dagelijks vragen en ik ben een bofkont dat ik ze aan een grotere blogger kan vragen. Daardoor kan ik sneller op een juiste manier reageren, en kost het me minder tijd die kennis te bemachtigen. Ik ben daar dan ook intens dankbaar voor en gun iedere beginnende blogger iemand die een beetje helpt. Misschien kan ik ooit dit voor een andere opstartende blogger betekenen, al ben ik nog lang niet zover dat ik denk te weten hoe en wat. Maar de helpende gedachte bevalt me enorm.

Doelen voor november

  • Indien ik de GA statistieken van oktober in november kan evenaren, ben ik al zeer gelukkig. Gezien de enorme stijging deze maand, vraag ik me af of het realistisch is een nieuwe stijging te verwachten over november. Niets zo onvoorspelbaar als blogland. We gaan het meemaken.
  • Mezelf blijven is uiteraard een blijvend doel. Ik heb mezelf dan ook beloofd enkel een samenwerking aan te gaan als ik achter het product sta. Op mijn blog kom ik over (zegt men) als eerlijk en oprecht en dat wil ik zo houden. Liegen over wat ik ergens van vind, weiger ik te doen, ongeacht de consequentie voor de evt. samenwerking.
  • Op de achtergrond ben ik nog bezig met wat aanpassingen, daar wil ik verder mee gaan. Ook ben ik bezig met persoonlijk project, waar ik verder vorm aan wil gaan geven.
  • Bloggen omdat ik het leuk vind om te doen. Niet omdat het een moeten is zonder plezier. Dat is en blijft de basis. Zodra dat verandert, is het tijd om dingen aan te passen.

De best gelezen artikels van afgelopen maand oktober:

Uiteraard staat de homepagina op nummer 1, gelijk daarna met overweldigend succes  op nummer 2 : de winactie van de KreaDoeBeurs.

Nummer 3 : De KreaDoe Beurs – een impressie

Nummer 4 : Hoe leg je Wintertijd uit aan een kleuter?

Nummer 5 : 10 tips voor een gezellige Sinterklaastijd

 

Een extra vermelding:

Veel roering gaf het artikel : Bestaat de gunfactor nog onder bloggers?  (plaats 11) met veel reacties van meerdere zinnen. Gelukkig kwam ik tot de conclusie dat de gunfactor nog wel bestaat. Al kom ik nog steeds, ook na die post, het tegendeel tegen. Dat zal helaas zo blijven.

Iedereen weer heel veel blog- en leesplezier toegewenst de komende maand!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten