|

November en haar cijfertjes

De laatste dag van de maand november alweer (wanneer ik dit schrijf), weer een jaar ouder (38), de blog weer een maand ouder. De maanden vliegen, maar dat hoort bij het leven. Als het allemaal traag zou gaan, is het ook niet goed, denk ik. Deze maand stond in het teken van een stapje rustiger aan qua bloggen, noodgedwongen door een komend examen Rechten, halverwege december. Hoe is dat gegaan? En wat deden de cijfertjes?

November

November is de maand van stabilisatie te noemen

Gezien ik minder, veel minder uren in blogland heb kunnen besteden en er toch een stijging van het aantal unieke bezoekers is, is Onlybyme.nl gegroeid.

Niet zo spectaculair als de voorgaande maanden, met verdubbelingen, maar heel eerlijk, ik had geen stijging verwacht, eerder een daling, doordat ik echt minder actief heb kunnen rond hoppen in blogland. Ik heb weinig blogs bezocht, niet uit desinteresse, maar het reageren en lezen van blogs kost me tijd, die ik nu niet heb, en ook de komende 2 weken nog niet. Leuk vind ik dat niet, maar je kan niet meer doen dan er uren in een dag zitten. Ik moest keuzes maken en de studie gaat in het geval van een mega examen op 14 december voor het bloggen. (Hopelijk nemen de vaste volgers, waar ik zelf ook geregeld langskom, me dit niet kwalijk.)

De cijfers van november

Unieke bezoekers: 3.787 – Sessies: 5.375 – Views: 8.863

Al met al een zeer tevreden gevoel over de groei, zeker gezien het mindere aantal uren daadwerkelijk aan het bloggen. Dit is denk haast gehalveerd, afgelopen maand. Ook ben ik zeer tevreden met de nieuwe look, sinds eind vorige maand.

Gastblogger op Onlybyme

Deze week heb ik een blog online gezet met een oproep voor een gastblogger. Inmiddels heb ik contact met een mama van 3 kinderen in de puberleeftijd. Die graag op vrijwillige basis wil gaan bloggen voor Onlybyme.nl. Ze zal onderwerpen belichten, die ik zelf niet of amper belicht vanuit het moeder zijn van oudere kinderen en ook andere onderwerpen, die mij niet zo goed liggen. Al is ze vrij om te bloggen over alles wat ze graag kwijt wil. Ik denk dat het een leuke aanvulling gaat zijn op Onlybyme.nl  Ze zal zodra ik alle gegevens bijeen heb en haar eerste blog gereed is, aan jullie worden voorgesteld.

Het is overigens zo dat de meeste blogs gewoon van mijn eigen hand blijven komen. Enkel een vaste gastblogger, lijkt me een goede aanvulling voor Onlybyme.nl. Ze kan me helpen bij reviews en het bezoeken van events (uiteraard op vrijwillige basis) en ervaringen delen vanuit haar kijk op het moederschap en lifestyle. Ze zeggen dat verandering van spijs doet eten! 😉

De meest populairste blogs van november

Buiten de startpagina, die standaard bovenaan staat:

  1. Winactie: Winterfair in Dickensstijl
  2. Het ware schokkende verhaal over Mickey
  3. Winactie: Een persoonlijk verrassingspakket (leuk dat jullie dat erg leuk vonden)
  4. Recensie: de Sinterklaas film van dit jaar, een aanbeveling?
  5. DIY: 15 tips knutselen met een kleuter

Doelen voor december

  • Liefst slagen voor mijn Mega Examen Recht, ook al zal ik wellicht nog minder kunnen bloggen tijdelijk.
  • Indien het unieke aantal bezoekers stabiel blijft, ben ik gezien het examen, meer dan tevreden.
  • Genieten van de Decembermaand met de gezellig kerstsfeer en een moment voor jaarlijkse bezinning.

Eerdere cijfertjes blogs: oktober & september.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten