|

Kan een blogpost ‘viral’ gaan?

Voor mij meerdere vragen en weinig antwoorden:

  • Kan een blogpost viral gaan (en daarmee bedoel ik, massaal gedeeld en veel meer dan ‘normaal’ bekeken?)
  • Wanneer is iets viral? Zijn daar aantallen voor vastgesteld?
  • Wat is viral gaan nu precies?
  • Kan een tekst post viral gaan of enkel filmpjes?
  • Wanneer beschouw je iets viral?

viral

Wat is viral marketing ?

Viral marketing staat voor buzz-marketing op internet. Hoewel het basisprincipe van buzz-marketing, mond-tot-mond-reclame, al heel oud is maken nieuwe media het makkelijker om een buzz te creëren. Mensen zijn met email, bloggen, sms en chatten in staat om sneller en aan een grotere groep hun mening kenbaar te maken. De verspreiding vindt plaats als een virus. Bron

Vanwaar deze vragen nu ineens?

Wel mijn winactie van deze week voor gratis kaartjes, is bij dit schrijven nu bijna 600 keer gedeeld op Facebook. Ik heb al twee dagen veel meer unieke bezoekers dan ‘normaal’, dat gaat een aantal keer over de kop op beide dagen. Nu ben ik een beginnende blogster, maar ik vraag me af wat ‘normaal’ is. De totalen zijn voor grote bloggers peanuts, maar voor mij erg indrukwekkend. Dat de actie zoveel bezocht zou worden met nu ruim 90 deelnames en honderden views, het verbaasd me. De kracht van de sociale media is me wel ineens heel erg duidelijk. Als het eenmaal wordt opgepakt door liefhebbers, dan komt de boel op gang en waar stopt het dan?

Drukte

Nu is dit een tijdelijk iets, die kaartjes worden aan het einde van de week verloot, de beurs is volgende week, dus over een aantal dagen komen daar geen hits meer vanaf. Maar stel nu dat zoiets gebeurd met een ‘blijvende’ post, dan heb je de zaken goed voor elkaar lijkt me. Niet dat ik verwacht dat zoiets me snel nogmaals zal overkomen, maar het is wel bizar om te aanschouwen. Ook al die vragen die op je afkomen, lezers die iets niet begrijpen. Mails die je moet beantwoorden, sociaal reageren, ik heb het er gewoon ‘druk’ mee gehad.

Misschien weten jullie de antwoorden? Maar hoe je dit voor elkaar krijgt, weet denk ik niemand op voorhand. Anders zou iedereen dat ‘truckje’ wel toepassen. Of is dat het best bewaarde geheim van de grote vissen in de blogwereld?

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten