verandering
|

De herfst is in aantocht… tijd voor verandering….

Heb jij dat ook? Wanneer de natuur begint te kleuren en zich klaarmaakt voor de komende winter, dat je zelf ook behoefte krijgt dingen te veranderen? Hier is dat wel aanwezig…

verandering

In huis krijg ik dan de behoefte om van alles aan sfeer aan te brengen en zaken op te ruimen. Hier nu dus al volop mee bezig (een DIY is onderweg later deze week). Verder trekt de natuur me meer en meer naar buiten.  (Bovenstaande foto is gister door mij geschoten in de Mariapeel.) Door de zakkende temperaturen presteert mijn lijf beter en word ik van nature actiever, hoewel een ‘Indian Summer’ best had gemogen en er geloof ik nog wat aardige nazomerse dagen aankomen, voelde het weer meer aan als een vroeg invallende herfst de laatste weken.

Goede voornemens in de herfst! Kan best!

Waarom wachten tot 1 januari met goede voornemens! Feitelijk is elke dag een goede dag om iets te veranderen. Velen proberen in oktober te gaan stoppen met roken. Er wordt landelijk aandacht aan geschonken, een goed initiatief. Nu rook ik niet, dus dat heb ik niet nodig om te veranderen. Wel ben ik al een tijdje bezig om (nog) meer dan anders mijn eigen weg te volgen. Nee zeggen is voor mij best lastig, zeker tegen dierbaren, maar het gaat me steeds beter af. Niet om het principe, maar soms is nee zeggen beter dan ja zeggen en jezelf voorbij hollen.

Feitelijk ben ik in de lente al begonnen met veranderen op dit vlak. Bewust heb ik er weinig tot niets over geschreven, want je hoeft niet alles wat persoonlijk is ‘zomaar’ de wereld in te gooien. Zeker niet op een website die maandelijks groeit als kool. Zeker als je bedenkt dat ik in de lente ‘haast’ op het punt heb gestaan de stekker er tijdelijk uit te trekken en een pauze in te lassen. Na maanden (lees bijna 2 jaar) meer dan 60 uur per week, meer dan 80 was geen uitzondering, was de rek er bij mij uit. Het genieten van wat was begonnen als pure passie: Onlybyme, werd een verplichting.

Lichte burn-out

Als ik niets deed, konden de recensenten niet vooruit, werden mails niet beantwoord, de blogs niet verspreid, en bleef feitelijk alles liggen aan administratief werk. Dat moest anders. Enkel hoe kon ik ‘dat’ aan anderen vragen, terwijl het een onbetaalde passie betreft en ik feitelijk niets aan inkomsten te bieden had? Een dilemma waar ik zo lang mee worstelde dat ik in de lente met een lichte burn-out te maken kreeg.

Best een idiote situatie als je je bedenkt dat ik afgekeurd ben en in de WAO zit. Niet voor niets is die status er, maar niets doen is niet mijn stijl en Onlybyme gaf me een doel. Een plek om bezig te mogen zijn met twee van mijn passies: lezen en schrijven. Dat de site nu zo groot zou zijn had ik bijna 2,5 jaar niet gedacht.

Delegeren

Het blij maken van anderen geeft mij een intens goed gevoel, dus als je recensenten blij kunt maken met boeken, winnaars van acties blij kunt maken met wat ze hebben gewonnen, dan geeft dat een heerlijk gevoel terug. Enkel vergat ik mezelf, ik durfde geen hulp te vragen. Ik begreep niet dat meer mensen graag met passies bezig zijn en er niet voor hoeven te worden betaald om het toch ook als zeer zinvol te ervaren wat ze doen. Twee dames sprongen in de bres en vanaf dat moment is het proces begonnen waardoor er werk van mijn bord door werd geschoven naar Wendy en Antoinette. Leren delegeren heet dat. Iets wat me steeds beter afgaat. De dames hebben inmiddels hun eigen ‘toko’ binnen Onlybyme en het geeft rust dat we elkaar kunnen opvangen en nu ook toekomen aan vakanties. Althans ik kom er nu aan toe en toch draait Onlybyme dan door, iets wat mega fijn voelt.

Dit proces zal in de herfst verder worden doorgezet, de recensenten zullen iets meer zelf te doen krijgen in de background en de processen worden wat meer geautomatiseerd. Doel is daarmee ruimte voor ons om meer toe te komen aan eigen taken. In mijn geval het schrijven van dit soort blogs, maar ook meer inhoudelijke blogs, kritische actuele blogs en blogs met recepten, foto’s en DIYs, waar ik mijn andere passies in kwijt kan.

Meer persoonlijke blogs

Kortom, ruimte om meer mijn eigen ding te kunnen doen op Onlybyme en niet enkel meer brandjes te blussen. Het feit dat deze blog nu vandaag online komt, laat zien dat ik daar nu ruimte voor kan maken. Ook al wacht er genoeg nog om te doen. Ik heb het gemist om persoonlijk te schrijven, ook al trekken deze blogs misschien niet massa’s aan lezers, daar zijn ze feitelijk ook niet voor bedoeld. Het is puur voor degenen die graag wat meer weten over Huize Onlybyme en wat er in de achtergrond van Onlybyme gebeurd. Voel je welkom!

Buiten de bovenste foto waren er nog een paar kiekjes die ik jullie niet wil onthouden. Mocht je van wandelen houden en ooit in de grensstreek van Brabant-Limburg op vakantie zijn, de Peel is echt een aanrader!

20170917 112121 HDR

20170917 112225

20170917 115105

20170917 115132

Voor nu rest me jullie allen een fijne week toe te wensen. Vandaag nog wat regen in de lucht en als de weerberichten uitkomen een aantal droge dagen in het vooruitzicht. Geniet ervan!

Al ben ik natuurlijk wel benieuwd wat voor jou de naderende herfst betekent? Enkel een negatief gevoel, of juist ook positieve veranderingen?

 

Disclaimer: op de tekst en foto’s binnen Onlybyme berust copyright. Ze mogen niet worden verveelvoudigd zonder vooraf toestemming te hebben van Onlybyme of de belanghebbende partij.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten