De meest waardeloze blogs van 2015

Je publiceert blogs waarvan je denkt iets ‘goeds’ te schrijven en dan leest geen enkele ‘kip’ het. Je krabt jezelf achter je oren en denkt: “Wat is er niet goed? Titel niet leuk genoeg? Niet hip genoeg? Niet genoeg inhoud? Teveel inhoud? Geen ‘teaser’ aanwezig? Onderwerp niet spraakmakend? Slecht geschreven? Timing van posten niet goed?

Kortom je weet het niet, maar het feit blijft dat ze niet of nauwelijks werden gelezen. Posts waarvan ik dacht, dat ze het ‘mogelijk’ goed zouden doen, werden links gelaten en anderen verbaasden me. Wel leuk om te merken dat je het nooit echt kunt voorspellen.

blogs van 2015

Deze 3 blogs van 2015 waren het net niet!

Zwijgen is goud

Een blog met inhoud en wellicht een verkeerde timing van posten.

Ideale man – open contactadvertentie

Je denkt dat de humor wel duidelijk is (zo was het bedoeld) en zou worden gelezen. Misschien had ik de knipoog al in de titel moeten verwerken. Geen idee. Soms sla je de plank gewoon finaal mis, dat is duidelijk.

De invloed van Facebook is groot

Iets waar ik nu maanden later nog steeds achter sta. De invloed is groot, maar destijds minder lezers, dus logisch dat het minder uit de verf kwam.

Het waren niet de minst gelezen posts overigens, maar wel veel minder dan verwacht. Elke week komen er wel posts voorbij, die dan minder gelezen worden dan je inschat, of juist meer.

Onverwachte hypes

Zo was er een totale hype begin deze maand januari rond mijn traktatieblog. Iets wat ik niet had zien aankomen. Het was maar een simpele traktatie immers. Een hele discussie volgde er zelfs over, niet op de blog, maar in een groep die ik volg.

In december werden er ook 2 posts massaal gelezen. Enkele reis Spanje en Het grote geheim.

Dan ben je echt verbaasd. Als er veel verkeer op afkomt en je dat niet verwacht.

Het blijft een interessant iets om te zien dat het één het totaal niet doet en het ander massaal wordt opgepikt. Je moet maar net aanvoelen wat. En die sensoren heb ik nog niet gevonden. Wellicht komt dat als ik een paar jaar bloggen verder ben.

Gemiddelde stijgende lijn

Overigens mag ik totaal niet klagen hoor… als ik de gemiddelde bezoekers per dag vergelijk met het begin (april 2015) en nu, dan gaat het hartstikke lekker met Onlybyme. De lijn is stijgend en ik hou elke maand rekening met een ‘tijdelijke’ stop van groei. Geen enkele site groeit immers in een schuine lijn omhoog, dat gaat (neem ik aan) met golfbewegingen. Zolang wij (Moi en gastbloggers Wendy en Daniëlle) er lol in hebben, is het prima. Daar moet het immers om draaien, het plezier wat je beleeft aan deze geweldige bloghobby.

 

Waar ik wel benieuwd naar ben, is of andere bloggers iets herkennen van wat ik schrijf. Het soms totaal niet aanvoelen of iets werkt of niet?

Disclaimer: Ere wie ere toekomt, het idee voor deze blog kwam van Blogaholic, die het idee kreeg na een sessie #blogpraat.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten