Binnen het jaar naar 5000 unieke bezoekers landscape
|

Binnen het jaar naar 5000 unieke bezoekers, kan dat?

Binnen het jaar naar 5000 unieke bezoekers landscapeJa het kan! Uit persoonlijke ervaring kan ik het beamen dat het mogelijk ‘zou moeten’ zijn is. Het ‘zou moeten’ omdat ik op het moment van schrijven, 19 december 2015, nog niet de 5.000 unieke bezoekers had bereikt, maar inmiddels wel heb behaald.

Deze blog is een ervaringsverhaal, een inkijkje in de groei vanaf de start van Onlybyme in April 2015 tot nu toe. Doe er je voordeel mee, indien je graag een succesvolle blog met veel bezoekers op het oog hebt. De potentiële samenwerkingen met externe partijen volgen dan ‘vanzelf’. Al is dat ‘vanzelf’ ook weer een ‘heel verhaal’ op zich.

Richting 5000 unieke bezoekers

Inhoud van dit artikel: Getalletjes ziet iedereen graag, dus vooruit eerst die maar voor een beetje ‘beeld’. Daarna een korte uitleg over het ontstaan van Onlybyme, wat mijn eerste opzet was en hoe dit veranderde na een paar maanden, en vooral, wat er daarna gebeurde. Even wat leesvoer om door te worstelen, maar wellicht heb je er als ‘beginnende’ blogger iets aan, als je graag een blog wilt hebben, die gaat opvallen tussen de vele andere blogs, die er al zijn.

Wel wil ik nu al de “noot” maken dat 5000 uniek per maand een leuk begin is, zeker niet het einddoel van Onlybyme en dat je niet moet verwachten er dan te zijn. Je begint dan langzaam aan ‘zichtbaar’ te worden en kan beginnen met het opzetten van externe samenwerkingen. Reken je echter niet rijk! Realiseer je, dat als je hier wilt zijn (binnen een jaar) waar Onlybyme nu is, dat er heel wat bij komt kijken. Dus ook zal ik daar nog even bij stil staan, wat je er allemaal voor moet doen (of juist laten).

Getalletjes, voor beeldvorming.

In de businesswereld tellen eigenlijk alleen de statistieken die worden weergegeven in Google Analytics (GA), dus advies 1, koppel vanaf de aanvang van je website, deze met GA, zodat je statistieken worden bijgehouden.

Mijn GA statistieken unieke bezoekers op maandelijkse basis.

  • April 2015: 418
  • Mei 2015: 639
  • Juni 2015: 1.184
  • Juli 2015: 1.078
  • Augustus 2015: 571 (onverwachte verhuizing tot half september)
  • September 2015: 1.022
  • Oktober 2015: 3.512
  • November 2015: 3.736
  • December 2015: prognose 4.500+ (1-18 december 3.639 unieke bezoekers)

Het ontstaan van Onlybyme

Onlybyme is ontstaan na het maken van een grote afweging. Wilde ik openbaar gaan bloggen met naam en toenaam of niet. Daarvoor had ik al een anonieme blog, waar ik heel wat persoonlijke zaken bespreekbaar maakte. (deze is niet meer actief inmiddels) Alles geanonimiseerd, want het was te persoonlijk om dat aan de ‘wereld’ te verkondigen onder eigen naam. Mijn volgers waren dan ook geen bekenden uit mijn dagelijkse leven. Wel merkte ik dat de blogs graag werden gelezen en de bezoekers toenamen.

Enkel wilde ik juist ook dingen delen uit het leven van alle dag, ze ook delen met bekenden, een soort online dagboek realiseren over wat Riana en ik samen meemaakten en dat kon niet op die betreffende blog. Het duurde een tijdje voor ik over de streep was, maar uiteindelijk de sprong gemaakt (en tot op heden geen spijt van).

Onlybyme werd als domein aangemaakt en de pret kon beginnen! In eerste instantie (eerlijk waar) zonder enige idee dat ik er uiteindelijk zakelijk iets mee zou kunnen. Ik begon te bloggen over wat me raakte, wat we als gezinnetje meemaakten en alles wat ik kwijt wilde. Niet echt een marketingstrategie aanwezig dus. Ik ging rondneuzen op andere blog en sommige blogs dagelijks volgen en bezoeken. De statistieken gaf ik weinig aandacht, de persoonlijke reacties op blogs vond ik leuk en verder deed ik maar ‘wat’. Het was een leuke uitlaatklep en hobby, zonder enig doel er echt iets zakelijks mee te gaan doen. Dat veranderde…

Ineens kreeg ik de smaak te pakken!

Tijdens mijn dagelijkse ronde langs vele blogs, kwam ik een oproep tegen tot het schrijven van reviews. Er werden mama’s gezocht en ik was een mama, dus dacht, ik reageer. Die beslissing heeft alles (voor mij) verandert. Ik leerde Linda kennen, we raakten in gesprek en ik kwam in aanraking met een voor mij op dat moment totaal vage en onduidelijke wereld. Websites die inkomsten verdienen door samenwerkingen. Ik wist er totaal niets van. We zitten nu in de tijdslijn ergens in juni 2015.

Ineens had ik af en toe een ‘baantje’. Mocht ik een product reviewen voor de site van een grotere blogger, of zelfs naar events of uitjes toe en daar een verslag van maken. Geweldig om te ervaren. Tja, en dan word ik nieuwsgierig, dus steeds meer vragen. En heel veel snuffelen online naar informatie, want bijna alles is te vinden, als je maar zoekt.

Door een plotselinge verhuizing heeft de blog in augustus – half september op zijn gat gelegen. De prioriteiten lagen in het zo snel mogelijk verhuizen en niet bij bloggen. Logisch lijkt me. De verklaring voor de dip in de getalletjes hierboven.

Het duwtje in de rug: In september, kreeg ik van haar advies om me in te gaan schrijven op wat perslijsten. Gewoon om te zien wat er op persgebied speelt. Zelf vond ik mezelf nog veel te klein, maar luisterde en deelde enthousiast mijn eerste stapjes met haar. En daarna begon het balletje langzaam te rollen.

‘Ineens’ was daar een opdracht en mocht ik iets gaan ‘doen’ zakelijk voor Onlybyme zelf, dus geen externe publicatie, nee iets voor mijn eigen website. Heel bewust ‘ineens’ tussen haakjes, want je moet er heel wat voor doen, om op dat punt te komen, daarover verderop meer.

Het stellen van de eerste doelen

Daarna gaat er iets veranderen. Althans dat gebeurde hier. Ik besefte hoeveel lol ik had in het reviewen van producten, eerst extern en daarna dus ook hier op Onlybyme. Dus je gaat ‘zoeken’ naar wat je wilt en vooral niet wilt.

Je wilt vooruit, realiseert je dat dat niet zomaar gaat, dus neemt adviezen aan en gaat aan de slag. In mijn geval betekent dat vanaf medio september bijna dagelijks meerdere uren (4-6 uur per dag gemiddeld) actief bezig met de website Onlybyme. Het schrijven van content, het onderhouden van de mail, sociale media, het zoeken naar informatie over SEO en alles wat maar interessant is om meer van te willen weten. Het stellen van vragen, en vooral goed luisteren, wat je opvangt her en der. Je gaat steeds meer zelf de ‘stoute’ schoenen aantrekken en bedrijven/organisatie benaderen en naarmate je groeit, gaan bedrijven jou zelf vinden en je een samenwerking voorstellen. De eerste voorstellen heb ik inmiddels mogen ontvangen, een geweldig gevoel. (Een ‘ze hebben me gevonden’ gevoel!)

Wat je ervoor moet doen (en laten)

Ja, je las het goed, 4 tot 6 uur per dag, 7 dagen per week. Een dag minder is een andere dag compenseren. Het is een ware baan, zonder dat daar een ‘loon’ tegenover staat. Je moet er echt in geloven en er ontzettend veel plezier in hebben, om dit te willen doen. Zelf heb ik een doel voor ogen en daarvoor is inzet vereist. Uiteraard kan je website ook met minder uren per dag groeien, misschien in bepaalde niches wel even snel of sneller zelfs. Bij Onlybyme is het elke dag vele uren werken, vooral achter de schermen. Zolang ik het leuk vind om te doen: prima! Dat is voor mij een vereiste, anders moet ik me echt gaan beraden of ik deze weg wel door wil zetten.

Naast fulltime thuisblijfmama, dus thuiswerkend voor Onlybyme. De dagen vliegen hier. Een tijdje geleden kreeg ik de opmerking dat een studie pas zwaar is als je daarnaast 7o uur werkt, wel ik red dat makkelijk. Ik besloot er niet op te reageren, blijkbaar wordt, wat ik doe gezien als ‘luxe’ positie. Onlybyme telt al gemiddeld 35 uur werk per week, mama ben je 24/7 en daarnaast vraagt ook het huishouden aandacht en de niet vrijwillige sociale verplichtingen. Als alleenstaande mama, komt alles op mij neer, dus geen afschuiven van zaken naar een partner. Het is een drukke bedoening, maar als je ergens in gelooft (wat ik doe) dan ga je ervoor!

Uiteindelijk hoop ik in de verre toekomst (5 jarenplan) als ZZP’er te kunnen werken voor Onlybyme en me daarvoor inschrijven bij de Kamer van Koophandel.(Update: is inmiddels een feit) Een droom waar ik voor ga en wat me energie geeft, met elke kleine stap die ik maak.

Binnen het jaar naar 5000 unieke bezoekers, kan dat?

Conclusie

Ja, je kan binnen een jaar 5000 unieke bezoekers bereiken op je website. De vraag is meer, ben je bereid ervoor te doen wat nodig is en andere zaken te laten, die je ook in die uren had kunnen doen. Besef je dat je er dan nog niet bent, maar net begint! Ja, je krijgt de eerste leuke samenwerkingen en op een gegeven moment zullen er ook betaalde opdrachten komen. Onlybyme streeft het doel na, om binnen het jaar op 5.000 unieke bezoekers uit te komen. We zijn er in de buurt en met december erbij nog 4 maanden te gaan, om dit doel te bereiken. In mijn ogen iets wat mogelijk is en aan inzet zal het zeker niet liggen. (Update: 5000 unieke bezoekers behaald)

Als jij ergens in gelooft, ga ervoor! Dat is DE TIP die ik eenieder kan meegeven. Als de wil er is, ben je al goed onderweg!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten