|

Bestaat de gunfactor nog onder bloggers?

Soms vraag ik het me af. Als je meeleest in de diverse topics met en over bloggers, krijg ik soms meer en meer het idee dat veel bloggers de ander weinig gunnen. Hiermee wil ik niet alle bloggers over één kam scheren, want er zitten ook vele goede uitzonderingen tussen. Die heb ik ook al mogen leren kennen, in mijn korte bestaan als blogger op Onlybyme, maar het verbaasd me dat het zo is ,zoals het is.

gunnen

Negatieve reacties naar mijn eigen blog heb ik (gelukkig) nog niet gehad. Ik ben immers nog maar klein en niets voorstellend in de ogen van de grotere blogs, maar ik lees goed tussen de regels door en voel her en der veel concurrentie onderling.

Eigenlijk is dat jammer! Juist door de krachten te bundelen, kunnen de bloggers elkaar juist verder helpen.

Sharing the knowledge is getting us all above ourselves!

 

Gunnen is indirect groeien!

Dus gun een ander iets, ook al valt het jou nu even niet ten deel. Als je de ander dingen gunt, komt dat meestal naar je terug in positieve zin. Kan je een ander helpen, ook al levert het jou niet direct iets op in geld of goederen, het kan je wel veel goodwill opleveren en je sociale positie versterken en dat betaalt zich later in veelvoud uit. Netwerken zogezegd.

Als kleine toevoeging op de inhoud: Met gunnen doel ik op het een ander gunnen, als deze iets krijgt om te reviewen of een uitnodiging om ergens heen te gaan. Niet iedereen krijgt dezelfde uitnodigingen en dat is maar goed ook denk ik, anders zouden we allemaal over hetzelfde schrijven. Gun een ander het als deze een leuke samenwerking heeft gekregen, jou komt vanzelf ook iets op je pad. En wees realistisch. Als kleine blogger zal je nooit de grote krenten uit de pap krijgen en ga niet te snel ervan uit dat je nu wel tot de grote bloggers behoort.

Vermelding maken van andere blogs

Het is slechts een kleine moeite om vermelding te maken van een andere blogger, als je iets hebt gelezen op die blog wat heeft gediend als inspiratie of basis voor je eigen artikel. Het kost je nog geen halve minuut om een naam te typen en link in te voegen, en bezorgd veel goodwill en voorkomt scheve gezichten. Niemand wil werk van andere bloggers jatten lijkt me, of wel?  Op deze wijze kan je juist een andere kant van de zaak belichten of er een andere draai aan geven. Ook stimuleert het de discussie en interactie.

Deze blog is in mijn eigen geest ontstaan, maar als een ander ook hierover heeft geschreven, dan voeg ik met alle liefde een link toe, als die bijdraagt aan de inhoud en discussie.

Waardeer wat je hebt bereikt!

Ook kan niet iedereen de beste, populairste blogger van Nederland zijn of worden, de hoogste treden van de ladder zijn slechts voor enkelen weggelegd. Accepteer en waardeer dus ook vooral wat je wel al hebt bereikt! Kijk niet enkel naar het groenere gras van de (veel) grotere bloggers, maar ook naar waar je eens was en nu bent. En misschien nog wel belangrijker: kijk niet neerbuigend naar de bloggers, die nu zijn, waar jij voorheen was. Help ze, gun ze ook iets van jouw kennis.

Zelf heb ik het geluk een “mentor” te hebben, die me af en toe een beetje bijstuurt in het grote land van de bloggers en ik heb al heel veel geleerd op het gebied van reviews, recensies, events en dit uitwerken in blogs. Het is fijn als iemand je die kans gunt.

Geniet van elke stap!

Als ik ooit kan bereiken wat zij al bereikt heeft of zelfs maar een fractie ervan, dan ben ik al de gelukkigste blogster van Nederland. Sterker nog, ik geniet van elk klein succesje onderweg. Het zit ‘m niet in de grootste en beste zijn, maar gelukkig zijn met wat bij jou past en voor jou is weggelegd. Geluk ervaar je veel beter door naar de mooie bloemen te kijken onderweg naar de top, dan overweldigd te zijn (en dan niet te kunnen bevatten) van het uitzicht op de top, terwijl je vergeten bent onderweg al te genieten van de kleine glimpjes van al het moois om je heen.

Nog mooier is het om samen te kunnen genieten en de ander andere bloemen onderweg te gunnen en samen een mooi boeket aan diversiteit te creëren, waar je beiden nog meer van kunt genieten!

 

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten