car 1149997 1920

Bespaar op je autoverzekering

Nederland klaagt steen en been over de hoogte van de premie van de autoverzekering. Er zijn gevallen bekend dat sprake is van een stijging van wel 35 procent. Er is echter een manier om de kosten te drukken. Hoe? Door te kiezen voor een andere (lees: lagere) dekking.

Bespaar op je autoverzekering

Fors duurder

Ten opzichte van twee jaar geleden zijn de autoverzekeringen fors duurder geworden. Zeker als je woonachtig bent in de grotere steden heb je dat gemerkt. Tijd dus om te kijken naar manieren hoe je kunt besparen. Zo kun je voor jezelf nagaan of de dekking die je hebt nog wel past bij je situatie. Soms kan een stap terug wat betreft dekking al een behoorlijk voordeel in premie opleveren.

Nieuwwaarde van je auto

Als je je auto verzekert, heb je de keuze uit WA, WA+ en een Allrisk autoverzekering. De laatste is ook meteen de duurste en wat betreft dekking de meest uitgebreide. Om de premie te drukken zou je kunnen overwegen af te stappen van Allrisk en over te stappen naar WA+, zeker als je auto niet meer nieuw is. De hoogte van de premie van een Allrisk verzekering is afhankelijk van de nieuwwaarde van de auto. Hoe ouder de auto, hoe minder de auto ook waard is. Heb je schade, dan krijg je dus ook minder uitbetaald en is de premie die je voldoet relatief hoog. Als je chauffeur bent van een Opel Corsa van 2002, heb je tien schadevrije jaren, woon je in Utrecht en ben je 43 jaar oud, dan betaal je voor een WA-verzekering 20,12 euro per maand. Kies je voor een WA+ dekking dan is de premie 31,34 euro en voor een Allrisk verzekering ben je elke maand 44,59 euro kwijt. Reken je dit uit op jaarbasis, dan kun je maximaal 293,64 euro besparen.

Per zes jaar stap terug

Niemand anders dan jij bepaalt hoe jij de auto laat verzekeren. Bedenk welke risico’s je loopt en ga na wat de dagwaarde van je auto is. Met die gegevens kun je prima beslissen of je voor een Allrisk verzekering gaat of dat WA+ voldoende dekking biedt, bijvoorbeeld als de dagwaarde ondertussen onder de tienduizend euro ligt. Ook het bouwjaar van de auto is bepalend voor de keuze voor de dekking. Globaal gezien kun je na zes jaar steeds een premie terug. Het is goed je in de materie te verdiepen, want waarschijnlijk zal de premie van de verzekering voor je auto alleen maar blijven stijgen.

Vergelijk uw autoverzekering!

De eerste stap zet je in de luie stoel door na te gaan of de dekking die je hebt nog wel bij je situatie past. Online zijn bovendien ruim voldoende vergelijkingssites beschikbaar die je helpen bij het kiezen voor de juiste verzekering. Neem bijvoorbeeld een kijkje op autoverzekering.nl en kies de best passende autoverzekering.

Disclaimer: deze blog betreft een samenwerking


6 Tips om goed voorbereid op autovakantie te gaan

Een nieuw huis, een nieuw kindje én een nieuwe auto

Meest voorkomende oorzaken van autopech

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten