zodra je in jezelf geloofd volgen deze 8 veranderingen

Gegarandeerd : Als je in jezelf geloofd volgen er 8 positieve veranderingen

Zodra je in jezelf geloofd volgen deze 8 veranderingen

Positieve veranderingen als je in jezelf geloofd: het klinkt als te goed om waar te kunnen zijn. Toch denk ik dat er bij al deze 8 punten een grote kern van waarheid zit, die je eens voor jezelf op een rijtje moet zetten. Hoewel ik zelf aan den lijve ondervind dat het helemaal niet makkelijk is om altijd in jezelf te geloven wil ik toch – ook als reminder to myself – juist deze 8 punten benoemen.

Ik geloof er namelijk echt in dat het leven beter zou zijn, althans dat ik het als beter zou ervaren, als ik altijd in mezelf zou geloven. Deze 8 positieve veranderingen zijn ook voor jou binnen handbereik.

1. Zelfacceptatie

Wanneer je leert om in jezelf te geloven, accepteer je wie je zelf bent. Je bent niet (meer) bang om je mening te geven. Doordat je jezelf neemt zoals je bent, inclusief je mindere eigenschappen, geeft dat enorm veel rust in je hoofd en het scheelt je ook nog eens bergen aan energie. Je hoeft niet perfect te zijn (in de ogen van anderen en zelfs niet in je eigen ogen), zolang je maar weet waar jij voor staat, leer je om trots te mogen zijn op de persoon die je bent.

2. Energiek

Doordat je jezelf accepteert zoals je bent en minder energie kwijt bent aan muizenissen in je hoofd, houdt je energie over. Doordat je meer zelfvertrouwen krijgt en deze positieve energie hieruit ervaart, krijg je het gevoel dat je van alles kan bereiken. Elke maandagochtend is weer een nieuwe mogelijkheid om iets te beginnen of verder te gaan waar je al mee bezig bent. Je hoeft jezelf niet aan het werk te slepen maar gaat vol zin aan de gang met hetgeen jou een goed gevoel geeft.

3. Goed humeur

Door je toegenomen zelfvertrouwen, zodra je in jezelf geloofd, ben je steeds meer tevreden over jezelf. Dit geeft zo’n boost dat je je gelijk in het geheel beter gaat voelen waardoor een goed humeur bijna standaard aanwezig is. Uiteraard hebben we allemaal onze mindere dagen, maar hey, dat is helemaal niet erg, want dat hoort bij jou en mag er zijn. Toch zal je jezelf minder snel uit het veld laten slaan als je jezelf goed kent en leert dat je het waard bent om in jezelf te geloven. Hoe bedoel je een win win situatie!

4. Succes ligt voor het grijpen

Het principe van self fulfilling prophecy (de zichzelf vervullende voorspelling) is zeker van toepassing als je gelooft in jezelf. Als je positief in het leven staat, in jezelf geloofd en gelooft in het waarmaken van je eigen dromen dan zal dit waarschijnlijk ook gaan gebeuren. Je moet ergens in geloven om het waar te maken. Jij bent degene die jouw succes kan vervullen door het te doen.

Geloof in jezelf en er ligt een wereld voor je open. Als jij gelooft dat je succesvol wordt in je werk, dan ben je heel doelbewust bezig dit voor elkaar te krijgen en is een tegenslag slechts een kleine hobbel die je niet uit het veld laat slaan. Je moet om iets te bereiken er echt achter staan, maar alles begint uiteindelijk toch bij het geloven in je eigen kunnen.

5. Anderen motiveren

Je bent waarschijnlijk met regelmaat gemotiveerd door een andere persoon, maar ook jij kan die persoon zijn voor anderen die jouw bezigheden volgen. Jouw succesjes worden opgemerkt, mensen bemerken dat je goed in je vel zit, ondanks dat ook bij jou er heus struggles voorbij komen in je leven. Je straalt het uit. Dit wordt gezien en jij mag dan ook met recht trots zijn op jezelf en wat je hebt bereikt en dit delen als inspiratie voor anderen.

6. Positiviteit

Doordat je zo positief in het leven gaat staan, doordat je gelooft in je eigen kunnen, neemt negativiteit steeds minder ruimte in in je leven, je weet tegenslagen om te buigen in leerzame ervaringen en gaat vol goede moed verder op je eigen gekozen pad. Ook trek je door je positieve houding andere mensen aan die graag in jouw gezelschap zijn.

7. Stralen

Zoals ik bij punt 5 al kort aanstipte, je straalt letterlijk uit dat je jezelf hebt doorontwikkeld tot een persoon die in zichzelf geloofd. Het is echt het begin van heel veel moois. Je focust jezelf steeds meer op positieve zaken, bent minder snel uit het veld te slaan, neemt het leven minder zwaar en geniet van je bereikte doelen. Dit werkt enorm aanstekelijk. En onderschat de kracht van de geest niet op je fysieke verschijning. Alles aan jou straalt meer en meer, je haar, je huid en je humeur is een zonnetje.

8. Respect

Tot slot geeft het geloven in jezelf je een enorme dosis respect van mensen die je waarderen om de persoonlijkheid die je bent (geworden). Iedereen wil graag in zichzelf geloven, maar niet iedereen lukt dat met dezelfde mate. Je herkent het direct als je in de buurt bent van een sterke persoonlijkheid die heeft leren geloven in zichzelf: deze straalt een blok aan vertrouwen uit en geniet veel respect van anderen. Uiteraard nooit van iedereen, maar dat hoeft ook niet. Je houdt je immers (bijna) niet meer bezig met de negativiteit die om de hoek komt kijken bij jaloersie en afgunst. Je hebt geleerd daarboven te staan en die houding geeft je heel veel respect.

Veel succes met leren in jezelf te geloven! Ik ben inmiddels aardig op weg en ervaar echt al de invloed van deze positieve veranderingen (al moet ik eerlijk bekennen dat dit me nog niet standaard elke dag even makkelijk afgaat, maar ik ben ermee bezig).

Barbara


Bewaar deze pin voor later:

in jezelf geloofd, 8 veranderingen

Je kan Onlybyme vinden op PinterestFacebookInstagramTwitter en Bloglovin’.
Leuk als je deze website gaat volgen!


Gerelateerde blogs:

Waarom aan jezelf denken juist goed is, ook al voelt dat niet altijd zo.

Doe elke dag iets voor jezelf | #inzichtvanvandaag

Krijg ook 1 miljoen views per maand op pinterest – zakelijk

Complimentendag : aandacht voor de stille kracht

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten