Uitzicht kamer Van der Valk Nijmegen Lent
| | |

A room with a view | Van der Valk Nijmegen Lent

Nu ik hoogzwanger ben, is het niet meer ‘goed’ te doen om lange afstanden te rijden. Dochter naar haar vader brengen is feitelijk te ver geworden. Met name de bekkenklachten zorgen daarvoor. Het kan, maar vraag dan niet hoe ik naderhand eraan toe ben. En dan hebben we het over een enkele reis van ongeveer 2 uur met de auto. Terug is een nog grotere verzoeking. Dus kiezen we af en toe voor een hotelovernachting* op de route. Ditmaal is het Nijmegen geworden (eerder deze maand) en mocht ik na een ruim uur uitstappen en inchecken.

*Recent heb ik besloten ook over deze hotelovernachtingen te gaan schrijven uit eigen initiatief (zonder samenwerking). Dit omdat ik het leuk vind om te delen waar we terecht komen en het ook een onderdeel vorm van ons leven, dus leuk voor later om terug te lezen.

20190208 154456 1

Wat een uitzicht! WAUW!

Na een vlotte incheck kwam ik de kamer binnen en kon enkel denken: WAUW!!! Wat een uitzicht! Helaas was het op dat moment erg grijs en in de avond zelfs erg regenachtig, maar nog steeds blijft het onbeschrijflijk mooi.

Van der Valk Nijmegen lent, uitzicht vanuit hotelkamer op 13de verdieping.
Uitzicht in de avond op Nijmegen vanuit hotelkamer.

We hebben de gordijnen dan ook open gelaten in de nacht (dat kan immers in de wintermaanden) en genoten van de lichtjes in de nacht. (Een voordeel aan het nadeel dat je vaak wakker bent tijdens je zwangerschap. Het is ditmaal genieten van de nachtelijke wereld, uitkijkend op de brug naar Nijmegen.) We zitten in Lent met het centrum van Nijmegen op zicht afstand. (Dit begint direct aan de andere zijde van de rivier.)

Zonsopkomst: onbeschrijflijk mooi

Hadden we een mooie nacht vol lichtjes, de zonsopkomst was echt fenomenaal. Per toeval werd ik wakker op het juiste moment en nam ik om de minuut een foto. Het is feitelijk niet te doen om de mooiste exemplaren te selecteren, maar om je een beeld te geven van wat wij toen aanschouwden:

Van der Valk Nijmegen lent, uitzicht vanuit hotelkamer op 13de verdieping.
Vanuit bed was dit wat ik zag toen mijn ogen open gingen.
Van der Valk Nijmegen lent, uitzicht vanuit hotelkamer op 13de verdieping.

Van der Valk Nijmegen lent, uitzicht vanuit hotelkamer op 13de verdieping.
Van der Valk Nijmegen lent, uitzicht vanuit hotelkamer op 13de verdieping.
Van der Valk Nijmegen lent, uitzicht vanuit hotelkamer op 13de verdieping.
Van der Valk Nijmegen lent, uitzicht vanuit hotelkamer op 13de verdieping.

De hotelkamer

De kamer is ruim opgezet. De stoelen bij het raam zitten zalig. Uiteraard heb ik hier een tijd ademloos zitten genieten. Er is een bureau aanwezig met goede stoel, de mogelijkheid om koffie en thee te zetten en voldoende bergruimte. De badkamer en wc zijn gescheiden en in de badkamer kan je kiezen voor een regendouche of een bad. (Momenteel zoek ik enkel op kamers mét een bad, gezien dat mijn bekken en banden goed ontspant.)

De bedden verdienen een extra opmerking. Dit zijn bedden van het Nederlandse merk Nilson en ik ben daar (met 32 weken zwangerschap) mega enthousiast over. Ze geven veel steun en ik slaap hier langer door dan thuis.

(Dat geeft te denken over ons bed thuis, dat realiseer ik me. Enkel zonder zwangerschap lig ik zalig thuis daar wij gewend zijn te slapen op harde matrassen. Nu hebben we een extra zachte topper aan de combinatie toegevoegd, maar ik kijk uit naar weer mijn harde bed met onze eigen topper ergens in April. Nu kan ik immers niet meer buikslapen en voor de groeiende buik en belasting van mijn gewrichten op de zij is iets meer zachtheid gewenst.

Het feit dat ik hier op dit Nilson bed beter slaap dan thuis is dus een echt pluspunt. Het prijskaartje zal dit vermoedelijk verklaren, maar we overwegen een andere slaapkamer, dus wellicht?)

Het restaurant

We hebben gelijk vrijdag avond besloten te gaan eten in het restaurant. Eigenlijk hadden we stiekem plannen Nijmegen in te gaan, of beter gezegd ik. Enkel mijn wensen zijn momenteel standaard groter dan wat ik fysiek aankan. 😉 Nu kan ik dat inmiddels redelijk goed naast me neerleggen en eten bij Van der Valk is echt geen straf. Het restaurant hier staat bekend om een zeer goede betaalbare kaart.

We kozen een driegangenmenu en vriendlief at zalig vegetarisch en ik koos voor een combinatie tomatensoep, schnitzel en dame blanche. Dit klinkt vrij standaard, maar de manier van serveren was totaal af. De spruitjes erbij waren zalig en precies goed. De pepersaus niet te heet en zalig gekruid en het brood met gezouten boter en de smaak van de soep echt om van te genieten. Lief genoot evengoed erg van zijn gerechten.

Ik weet nog dat we bespraken dat we ergens in de zomer met uk erbij zo zitten te dineren. De bediening was zeer goed verzorgd en het voordeel als je incheckt met creditcard: het eten wordt zo op de rekening bijgeschreven. 😉

Het ontbijtbuffet

Bij de overnachting hebben we het ontbijt gereserveerd. Ze hebben hier een live cooking concept dus je kan je omelet zo laten bereiden als je zelf graag wilt. 😉

Het was druk in het restaurant en dus heb ik het fotograferen achterwege gelaten. Maar alles was aanwezig. Het was werkelijk te veel om alles te proeven. We kunnen de zelfbereide smoothies en de zelfgemaakte eiersalade aanraden!

Zaterdag: Nijmegen in

Op zaterdag ontmoeten we vrienden in een café genaamd Café Jos in Oost-Nijmegen. Dit was zeer gezellig. Veel verder dan dit zijn mijn inspanningen dit weekend niet gegaan. Helaas had ik nogal veel last van mijn bekkeninstabiliteit en dus was het een uitkomst dat het hotel me instaat stelde goed uit te rusten. Ook het bad beviel ons uitermate goed.

Onze conclusie

Al met al verdiend dit hotel niet voor niets de stempel ‘beste hotel regio Nijmegen’ en zijn wij het totaal eens met alle lovende recensies. We zullen dan ook graag nogmaals hier verblijven. Er schijnt ook een echte skykamer te zijn. Deze noteer ik bij deze op mijn wishlist.


Nog een paar laatste tips:

  • Je kunt je verblijf verlengen met een late checkout tot 17 uur (bij beschikbaarheid) voor 20 euro.
  • De auto staat in de parkeergarage, service van het hotel en zelfs indien je enkel gaat dineren betaal je voor de eerste 2,5 uur geen parkeergeld.
  • Er is ook een wellness aanwezig. Deze hebben we niet bezocht, maar schijnt ook een bezoek waard.
  • De roomservice is zalig en de kosten voor het brengen zijn (in vergelijking met andere hotels) in onze ogen redelijk!
  • Het is erg goed mogelijk om de auto in het hotel te laten staan en per trein (1 halte) of bus naar het centrum van Nijmegen te reizen.

Impressie Van der Valk Nijmegen Lent. Spontane review.
Afbeelding toont uitzicht vanuit hotelkamer naar de stad Nijmegen.
#vandervalk #hotelreview #hotel #review
Repinnen mag!


Eerder beschreven hotelovernachtingen:

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten