drink 1870139 1920
|

7 tips: Wat drink jij met oud en nieuw?

Oud en Nieuw komt er weer aan. Uiteraard eerst de kerstdagen en dan is het al snel de laatste dag van het jaar. Vaak een avond die je in aangenaam gezelschap doorbrengt met familie of vrienden. Het te serveren eten is vaak gericht op ‘snacks’, waarbij de bekende oliebollen en appelbeignets vaak niet ontbreken.

Aan het drinken wordt jammer genoeg vaak minder aandacht besteed. Zet eens iets speciaals op tafel! Het is per slot van rekening maar eenmalig per jaar het moment waarop je feestelijk het nieuwe jaar inluidt vol goede voornemens en wensen voor je dierbaren. Deze drankjes scoren hoog en zijn volgens ons het echt waard om eens uit te proberen met oud en nieuw!

7 tips - Wat drink jij met oud en nieuw? (met en zonder alcohol)

Wat drink jij met oud en nieuw?

7 tips met en zonder alcohol!

Uiteraard bevatten veel drankjes die hoog scoren tijdens Oud en Nieuw alcohol, maar voor de nuchtere Bobs, zwangere vrouwen en iedereen die graag nuchter deze avond is, beginnen we bewust met de varianten zonder alcohol. Voor het geval standaard sapjes en frisdrank na een paar uur je neus uitkomen of je gewoon eens een avond het gevoel wilt hebben luxe mee te mogen genieten.

1–Water met fruit

antioxidant 3845512 640Het klinkt wellicht wat waterig, maar er zijn veel mensen die graag water drinken. Er zijn tegenwoordig vele soorten waterkaraffen verkrijgbaar en deze zijn zeer makkelijk te vullen met stukken fruit om het geheel een hippe en lekkere gezonde bijsmaak te geven.

Geef daarnaast de mogelijkheid om er blokjes ijs aan toe te voegen en je hebt ‘gewoon water’ gelijk een leuke uitstraling gegeven. Zeker als je meerdere varianten aanbiedt staat dit leuk op tafel en kan er gevarieerd worden.

2–Cocktails zonder alcohol

Mocht je nog iets meer speciaals aan het geheel willen toevoegen, mixen maar is het advies. Veel sappen zijn zalig en goed te mixen voor een tropische smaaksensatie en de alcohol hoeft echt geen missend onderdeel te zijn om het gevoel te hebben dat je jezelf (en je gasten) verwend met iets speciaals!

Hieronder een paar voorbeelden. Mocht je iets anders zoeken: Google is je vriend!

7 tips - Wat drink jij met oud en nieuw? (met en zonder alcohol)
Alcohol vrije Apple Spritzer. Klik op de afbeelding voor het recept op Cocktailicious.nl.
virgin mojito
Virgin Mojito. Klik op de afbeelding voor het recept op Koken.vtm.be

3–Warme dranken met net wat meer luxe

Koffie blijft bij velen favoriet, net als thee. Een prima drank om bij op te warme nadat je buiten naar het vuurwerk hebt gekeken of aan het begin van de avond. Ook hier zijn vele luxere varianten voor te vinden, uiteraard met alcohol, maar ook zonder! Bijvoorbeeld:

7 tips - Wat drink jij met oud en nieuw? (met en zonder alcohol)
Winterse Stroopwafel latte met karamelsaus. Klik op de afbeelding voor het recept op Chefsquarter.nl

Naast alcoholvrije dranken zijn voor de bovenstaande 1 varianten ook varianten met alcohol te vinden. Al blijven een paar drankjes met alcohol altijd favoriet. Probeer eens de volgende alternatieven:

4–Speciale biersoorten

beer 428121 1920

Bier is denk ik in Nederland het meest gedronken alcoholische drankje. Al volgt wijn op de voet. Toch kan het leuk zijn om naast een standaard biermerk, zeker als je in een kleiner gezelschap de oudjaarsavond doorbrengt, om een soort bierproeverij in elkaar te draaien. Als er ergens veel keuze is dan is het wel op het gebied van speciaalbiertjes. Je kunt zelfs in je eigen favoriete zone blijven en daarin los gaan. Denk aan witbieren, ALEbieren, bokbieren, etc. Of laat je zelf eens verrassen en kies een willekeur van bieren uit in een speciaalzaak.

5– Wijn, net even anders

Ook wijn kan goed als onderdeel in mixdrankjes worden gebruikt. Probeer bijvoorbeeld eens witte mouserende wijn met een beetje kersenlikeur en maak het geheel af met een suikerrand bovenaan het glas. Of google eens op: cocktails met wijn.

6– Bowl met of zonder wijn

Wellicht heb je het vroeger geregeld gegeten/gedronken, maar zeker origineel is om naast enkel drank ook Vruchten Bowl te serveren. Een alcoholvrije variant:

7 tips - Wat drink jij met oud en nieuw? (met en zonder alcohol)
Zelf  vruchten bowl maken zonder alcohol. Klik op de afbeelding voor het recept op Eatpurelove.nl.

Al vinden velen het ook lekker om vruchtenbowl naar behoefte met een rode wijn aan te vullen. Waarbij ik altijd het principe ‘less is more’ probeer te handhaven zodat je behalve wijn ook juist de vruchten proeft. 😉

7–Campagne tijdens het nieuwjaar wensen!

Het is en blijft denk ik de keuze bij uitstek om erbij te pakken rond het moment van de jaarwisseling zelf. Voor kinderen is er speciale kinderchampagneverkrijgbaar in elke supermarkt.

champagne 1500249 1920Voor een champagne van hoogwaardige kwaliteit kan ik een Moet chandon fles  adviseren van het grootste champagnehuis ter wereld. Online is champagne vaak met aantrekkelijke prijzen te bestellen, ook in cadeauverpakkingen.

Al raad ik aan altijd zelf goed te kijken naar je eigen smaakvoorkeur, de ene champagne is de andere niet. De ene soort is lichter dan de andere. Laat je daarvoor adviseren door een kenner of google naar de bestanddelen om zo tot een keuze te komen.

Mocht je, net als ik zwanger zijn of niet wensen te drinken, wellicht is een bruisende cider met een heel klein beetje alcohol dan een passend alternatief.

Wat drink jij met oud en nieuw? Wellicht hebben bovenstaande suggesties een idee gegeven, of ben je naar aanleiding van deze blog gaan Googlen voor alternatieven. Hoe dan ook: Proost!

Tot slot wens ik jou en eenieder bij de jaarwisseling veel voorspoed toe.

 

 

Gerelateerde blogs:

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten