Top 7 sterke zon kamerplanten voor vensterbank

Je huis inrichten is een van de leukste dingen om te doen, daar horen planten in huis ook bij. Kamerplanten creëren sfeer in huis, maar niet iedereen heeft groene vingers. De vensterbank is een prachtige plek om planten te plaatsen, kijk goed op aan welke kant van het huis je de planten wilt plaatsen. De ene bloemenplant staat het liefst in de schaduw de andere plant wil graag een plek op het Zuiden. Hierbij een overzicht van de 7 sterkste kamerplanten voor in de volle zon.

Makkelijke kamerplanten voor de vensterbank

Een plant op de vensterbank moet een juist formaat hebben, niet te groot maar zeker ook niet te klein. Daarbij wil je ook graag rekening houden met de raamdecoratie.  Heb je de zonnewering op een standaard hoogte hangen dan is het wel zo fijn als de plant de juiste hoogte heeft en niet te groot is. Er zijn genoeg makkelijke planten die je in de zon kan plaatsen, je ziet vaak een grote hippe kamerplant voor in de woonkamer. Een echte eyecatcher, waar op alle ogen zijn gericht bij binnenkomst., maar deze zijn ideaal om op de grond te plaatsen. In dit blog behandelen we de middelgrote kamerplant voor achter het raam, planten met een mooi blad of aparte kleuren, voor elke huiskamer is er wel een bijpassende plant te vinden.

De luchtzuiverende Olifantspoot

De Olifantspoot ook wel Beaucarnea genoemd is een opvallende plant met een dikke stam. De plant komt oorspronkelijk uit Mexico, warmte is deze kamerplant wel gewend. De stam is niet voor niks zo dik als een olifantspoot, in de stam wordt namelijk al het water bewaard wat de plant in een later stadium kan gebruiken.  De luchtzuiverende plant staat graag op een zonnige plek. Let op te veel direct zonlicht kan problemen geven, hierdoor kunnen de bladeren er niet meer zo mooi uitzien. Maar de decoratieve plant kan prima op een plek in de ochtendzon staan.

De oersterke Sanseveria

Wie kent de oersterke Sanseveria niet? Vroeger zag je de plant vaak bij je oma staan, maar deze kamerplant met bladeren die recht omhoog staan heeft geen suf imago meer. Je ziet de kamerplant vaak in een moderne of industriële inrichting. De Sanseveria met geelgroen blad is een zeer makkelijke kamerplant, het maakt niet uit waar je de stoere plant plaatst, of het nu schaduw of de zon is overal voelt de plant zich thuis. Deze plant is zeer geschikt om achter het raam te plaatsen, hoe dichter bij het raam hoe lichter de plant zal kleuren. Vind je een donkere kleur blad beter bij je interieur staan, plaats dan de plantenpot iets naar achteren op de vensterbank.

De hippe Pannenkoekplant met rond blad

Ook deze plant is terug van weggeweest, de kamerplant uit de jaren 70 is opeens een hippe kamerplant geworden. De plant kenmerkt zich door de platte bladeren, met een beetje fantasie kan je er de vorm van een pannenkoek in terugzien.  De makkelijke hippe plant voor in de kamer staat graag op een zonnige plek, te direct zonlicht kan problemen geven. Maar de ochtend op middagzon kan deze decoratieve plant makkelijk hebben. Geef de plant regelmatig water, bij een vochtige grond is de plant met rond blad op zijn best. Zou je de pannenkoek plant graag ook op een andere plaats willen hebben, dat kan! De plant is immers makkelijk te stekken, zodra er wortels zichtbaar zijn kan je de decoratieve plant meteen in een andere pot plaatsen.

De Cactus is een echte zonaanbidder

De Cactus wie kent de bekende plant met stekeltjes niet? De stekelplant is er in diverse variaties en met en zonder bloemetjes. Welke hoogte je wilt hebben dat kan je zelf bepalen want de Cactus is verkrijgbaar in een groot formaat maar ook als mini cactus. In de winter heeft deze plant weinig verzorging nodig, een keer per maand water geven is genoeg. Zodra de lente begint staat de zonaanbidder graag op een goede zonnige plek. Eens in de zoveel tijd geef je de plant een goede scheut met water, daarna mag de aarde uitdrogen dat is geen probleem.

Ficus een makkelijk te verzorgen plant

De Ficus kan je prima in de vensterbank plaatsen, de plant met groene of bontgekleurde bladeren staat graag in de zon. De plant wil draag om de 2 dagen een scheutje water, maar niet te veel. Vergeet je een keer de kamer plant water te geven, dan valt je dat vanzelf op. De plant die ook wel Rubberplant wordt genoemd laat dan de bladeren een beetje hangen, voor jou een signaal dat de plant weer water nodig heeft.

Aloë Vera de ideale plant die weinig water nodig heeft

De Aloë Vera is een ideale plant voor in de woonkamer. De plant is voorzien van stevige gelachtige bladeren waar de plant al het vocht in bewaard, dit betekent dat de vetplant over het algemeen weinig water nodig heeft. In de winter kan je de plant helemaal geen water geven, zodra het voorjaar in April begint kan je de vetplant af en toe een beetje vochtig houden. Houdt er wel rekening mee dat door het water de plant sneller gaat groeien. Is de vetplant prima op maat dan kan je dus wat minder vocht geven.

De Skeletplant een eyecatcher in huis

De Skeletplant ook wel Alocasia genoemd is een echte eyecatcher in huis. Het blad wat iets weg heeft van de botten van een lichaam is niet een van de makkelijkste kamerplanten maar wel een aanwinst voor de woonkamer. De plant staat graag op een lichte plek maar te fel zonlicht verdraagt de kamerplant niet. De plant houdt van een vochtige lucht, je kan de Alocasia prima besproeien met de plantenspuit. De plant mag niet droog staan, de tropische plant vraagt dus iets meer verzorging.

Welke makkelijk kamerplant heb jij op de zonnige vensterbank staan?


Dit blog is geschreven door Linda Swinkels van Linda schrijft ’t op, een lifestyle huis & tuin blog. Mijn blogspots gaan over het inrichten van het interieur, de laatste woontrends en tips en ideeën woonaccessoires. De tuin is mijn passie, ik schrijf veel over tuin inspiratie, en snoeitips, eigenlijk alles rondom huis. Je kunt me volgen op Facebook, Instagram en Pinterest.

Bewaar deze pin voor later:

Je kan Onlybyme vinden op PinterestFacebookInstagramTwitter en Bloglovin’.
Leuk als je deze website gaat volgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.