activiteiten voor een avond zonder kids 1

5x activiteiten voor een avond zonder kids

Een avond met de kinderen vroeg of bed of uit logeren is een avond waarop jij kunt doen wat je wilt. Zorg ervoor dat je goed gebruik maakt van deze tijd en niet door vermoeidheid of een tekort aan inspiratie door alle drukte, niks doet voor jezelf. Om je wat ideeën te geven, zetten we hier vijf activiteiten voor je op een rij. 

Creatief

Een hobby, sport of andere activiteit om je creativiteit tot uiting te laten komen is een perfecte activiteit wanneer je niet gestoord kunt worden door je kinderen. Schilder een landschap, schrijf een verhaal, maak muziek, bak een taart of haak een knuffel; wat het ook is, zolang je maar creatief bezig bent. Op die manier geef je je hersenen een boost en focus je je even op iets anders dan je drukke agenda. 

Humoristisch 

Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. Zorg er daarom voor dat je tijdens je vrije avond eens heerlijk kunt lachen. Lees een goed boek, kijk een grappige film of serie, luister naar een podcast boordevol humor of bezoek een comedyclub. Zolang jij maar aan het lachen bent om zo spanning los te laten en extra oxytocine aan te maken. 

5x Activiteiten voor een avond zonder kids

Romantisch

Een avond samen met je partner is geen overbodige luxe. Maak het daarom ook een romantische belevenis voor jullie samen. Met een druk leven en kinderen thuis kom je minder aan elkaar toe, geef elkaar daarom juist nu alle aandacht. Kleed je mooi aan, ga uit eten of maak een heerlijk diner voor z’n tweeën en geniet van elkaars gezelschap onder het genot van een drankje. Let erop dat je juist tijdens zo’n avond het niet tot nauwelijks over de kinderen hebt maar juist over elkaar. 

Genot

Soms is het heerlijk om eens de tijd voor jezelf te nemen. Zoek naar muziek waar jij helemaal bij weg droomt. Neem de tijd om een heerlijk recept te koken en van het gerecht te genieten. Ga eens een nieuwe sex toy uitproberen in bed om zo je lichaam beter te leren kennen. Er zijn vele manieren om een genietmoment voor jezelf te creëren, maak hier dan ook goed gebruik van.

Rustgevend

Gun jezelf een rustige avond voor jezelf en leg jezelf eens helemaal in de watten. Of je nu de sauna bezoekt of thuis geniet van een warme douche en een gezichtsmasker, zolang je maar even met jezelf bezig bent. Zet rustgevende muziek op, steek een paar kaarsen aan en pak er een goed boek bij. Met een drankje de film of serie kijken waar je al tijden niet aan toe bent gekomen is ook een goede manier om de avond af te sluiten.

Het belangrijkste aan een avond zonder kinderen is dat je deze tijd wijs gebruikt. Wees je bewust van wat je deze avond wilt doen. Als dat helemaal niks is, is dat ook helemaal goed. Zolang je de volgende dag, maar blij bent met de manier waarop je de avond hebt gespendeerd, heb je het goed gedaan.

Deze blog bevat sponsored content.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten