regen op paraplu
|

Herfst in aantocht, 5 redenen waarom dit wel oké is

herfst; 5 tips om van de herfst te genieten; cocoonenNa zoveel zomerse weken moest het er toch een keer van komen. De herfst heeft zijn opwachting gemaakt in ons land. Terwijl man en zoon het liefst de schaatsen alvast uit het vet halen, wachten dochterlief en ik bibberend onder een fleecedekentje tot het weer voorjaar wordt. Een winterslaap is voor mensen helaas onmogelijk, we zullen ook de koude maanden weer door moeten. En daarom bedacht ik:

5-tips-om-van-de-herfst-te-genieten

Geen herfstmens

Het moge duidelijk zijn: ik ben een zomermens. Vooruit, voorjaar mag ook. Het hoeft echt geen 30 graden te zijn, maar met een zonnetje buiten functioneer ik gewoon het best. Is het ‘s ochtends al licht en niet te koud? Dan spring ik zonder moeite mijn bed uit. Het zomerseizoen kan me dan ook niet lang genoeg duren. Alle deuren open en lekker buiten eten. De winter met sneeuw en ijs heeft nog een bepaalde charme. Maar de herfst, dat is het ergst. De volgende zomer is dan nog zo ver weg, er zijn geen feestdagen, het is guur en de dagen zijn kort en donker. Iedereen is verkouden en chagrijnig. Of misschien alleen ik. Als het kon, zou ik die koude, lange herfst doorspoelen. Toch zit het in mijn natuur om in alles iets positiefs te zoeken. Ik moest heel diep graven, maar heb toch vijf punten gevonden om de herfst van de zonnige kant te bekijken!

1. De kinderen zijn weer naar school

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heerlijk om vrij te zijn met het hele gezin. We hebben een supervakantie achter de rug en veel qualitytime beleefd met zijn allen. En toch staat dit punt met stip op 1. Want na zes vrije weken hing mijn zoon alleen nog maar verveeld achter zijn spelcomputer en was zélfs dochterlief het schooltje/doktertje/winkeltje spelen een beetje zat. Mijn hersens staan te popelen om weer ‘aan’ te gaan, ik heb zin om te schrijven en zelfs om weer te gaan werken. De laatste week van de vakantie sloegen we schoolspulletjes in (Missen jullie de schoolcampus van de V&D ook zo?) en voorzagen we ze allebei van nieuwe schoenen voor komende herfst. Met verse schooltassen stapten ze trots een hogere klas in. En nu is het zó heerlijk rustig in huis. Daar kan ik echt van genieten.

2. Cocoonen

Regen op de ruiten. Buiten is het koud en wij zitten binnen met kaarsjes aan. Als je niet weg hoeft, kan de herfst best gezellig zijn. Gezelschapsspelletjes spelen, samen op de bank met een wijntje, kaasje en een goede film, met de kinderen een tent maken in de huiskamer. Een uur in bad gaan met veel badschuim en een lekker tijdschrift. Dit valt voor mij in de categorie cocoonen: binnen blijven en gezellig tijd doorbrengen in je eigen warme bubbel. Dingen die je in de zomer niet zo snel doet, maar die de herfst nog een beetje dragelijk maken.

3. Shoppen

Cocoonen doe je natuurlijk het fijnst met nieuwe sloffen in een ultracomfortabele joggingbroek. De winkels liggen er vol mee en ook de nieuwe wintercollectie is weer geweldig. Na drie jaar trouwe dienst is mijn winterjas nu echt aan vervanging toe en zijn mijn laarsjes eigenlijk nog wel waterdicht? Ach, wie hou ik voor de gek: ik heb gewoon zin in iets nieuws! Tijd om flink te shoppen dus. Nog voor de zomer scoorde ik bovendien een geweldig jasje in de uitverkoop, die kan ik nu eindelijk aan!

4.  Het nieuwe televisieseizoen

Met het weer waarmee we de afgelopen maanden zijn verwend heb ik nauwelijks een televisie van dichtbij gezien. Keek ik toch, dan was het vooral Netflix. Maar bij het vallen van de blaadjes hoort ook die andere traditie: de najaarspresentaties van het nieuwe televisieseizoen. Ik weet al dat mijn all-time favourites Expeditie Robinson en vooral Wie is … de mol? weer terugkomen. Maar wie weet kunnen we ook nog wel een mooie serie verwachten of een spannend realityprogramma. Ik ben benieuwd!

5. Chocolademelk, stamppot en kruidnootjes

Winterkost, het mag weer! Zuurkool en boerenkool zijn mijn lievelingskostjes. Hoe bepaalde supermarkten ons ook anders willen laten geloven: in de zomer eet je gewoon niet zo snel stamppot. Maar nu wordt het er weer tijd voor. Heerlijk! Kom maar op met die Hema-rookworst, bij ons staat er deze week weer stamppot op het menu. Verder heb ik begrepen dat de eerste kruidnootjes ook alweer gesignaleerd zijn. Die smaken zo lekker met warme choco en slagroom tijdens het cocoonen …

Oké, dit teruglezend is de herfst toch niet alleen maar vreselijk. Het heeft ook wel iets gezelligs. Bovendien zorgt die koude herfst en winter ervoor dat we straks weer extra genieten van het voorjaar en de zomer. Ik ben benieuwd wat jouw favoriete seizoen is en waarom?

Gerelateerd

5 tips om de herfst leuk te maken.

Voel je vrij deze afbeelding te re-pinnen.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten